Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyát miért nem érdekli...

Anyát miért nem érdekli semmilyen egészségügyi bajom se?

Figyelt kérdés

Bármi bajom van, "majd elmúlik", "biztos beképzeled"... -.-

Már hetek óta nagyon fáj a hátam, derekam, naponta minimum 1x muszáj vagyok suliba kimenni óráról is, mert elsírom magam a fájdalomtól. Pedig nem kicsi a fájdalomküszöböm... Már mondogatom neki mióta, hogy fáj, és elvihetne orvoshoz. De neem, mert én csak beképzelem...

Márciusba peteéréskor a hasam fájt nagy, ha ott már nem bírtam tovább, elmentem egy nődokihoz. Mint kiderült, petefészek-cisztám volt. Kaptam rá gyógyszert, 2 havonta kell mennem kontrollra.

Ortopédiára nem tudok elmenni egyedül, mert messze van. Kocsival 10 perc lenne, BKV-val 1,5 óra...

15/L

2011. dec. 10. 22:21
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Jó, de hiába megyek el a házidokimhoz, ha utána nem tudok hogy eljutni a szakrendelőbe.

Ahhoz meg, hogy a Heim Pálba eljussak, kéne pénz jegyre. De anya arra se ad, mert hát minek, ha semmi bajom nincs

2011. dec. 10. 22:33
 12/23 anonim ***** válasza:
38%

Akkor lógsz, ha elkapnak párszor, rájön, hogy jobb ha van bérleted.

Az is lehet, hogy sajnálja a gyógyszerre a pénzt, vagy nem futja rá.

2011. dec. 10. 22:38
 13/23 anonim ***** válasza:
63%
Tán van elég neki is, erre nem gondoltál? De jobban jársz, ha mindent magad intézel. Ügyesen, okosan.
2011. dec. 10. 22:48
 14/23 anonim ***** válasza:

brutál!! viszont ne hagyd annyiban, nehogy komolyabb bajod legyen

menj el tényleg háziorvoshoz, a beutalót meg mutasd meg anyádnak, hogy igenis ő is látja, hogy valami nincs helyén

mindig ilyen nemtörődöm volt?

vagy dramatizáld kicsit túl, hogy elötte összeroskadsz stb. lehet hogy szemét ötlet, de talán észbekap :S

21L

2011. dec. 10. 22:49
 15/23 anonim ***** válasza:
20%
Talán azért nem vesz komolyan, mert te sem vagy túl együtt érző vele. Tudod cicám, ez kölcsönös kell legyen. Nehéz korban vagy. Ha mindened fáj, lehet, hogy csak egy kis törődésre vágysz. Azért meg nem kell megharagudni, mert valaki nem azt mondja neked, amit hallani akarsz. Ha úgy gondolod orvoshoz kell menned, beszélj apuddal. Attól, hogy éjszakás, még el tud veled menni. Hidd el, nem hal bele. Feltéve, ha elég szarul vagy ahhoz, hogy segítséget kérj.
2011. dec. 10. 22:51
 16/23 anonim ***** válasza:

"Nekem édesanyám detto ilyen. "Menj a hülyeségeddel " "már megint kezded? " "majd elmúlik ne foglalkozz vele" stb.

Velem totál ugyanez volt. Bármit mondtam, "ne beszélj már hülyeségeket", meg ilyenek. Nem akarok találgatni, de előfordul néha, hogy egyfajta mártírszerepet oszt magára egy szülő, és bűntudatot kelt a pl a gyerekében, hogy így tartsa meg a "felsőbb" pozícióját, tekintéjét, vagy nem tudom mit, vagy valami korábbi saját sérelmét tolja így át a gyerekre. Nem biztos, hogy nálatok is ez van, de gondoltam adok egy tippet.

Ha tényleg fáj a derekad, akkor először is tényleg menj el a körzetihez.

"Jó, de hiába megyek el a házidokimhoz, ha utána nem tudok hogy eljutni a szakrendelőbe."

Ezzel ne foglalkozz, csak menj át a dokihoz. Ha emiatt nem mész, akkor valami nem kerek a sztoriban, ne haragudj, kifogás szagú. :)

Amúgy suliba mivel jársz?

2011. dec. 10. 23:06
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem leszólni akarlak, de hiába hosszú az út, nem árt, ha elmész, mert lehet valami komolyabb bajod van és meg kell tanulnod közlekedni! Ha anyud ilyen, akkor sajnos-nem sajnos, neked kell a sarkadra állnod és intézni a dolgaid! Nem könnyű és bakizhat az ember, de belejössz majd! 15 voltam mikor anyám meghalt, azóta én intézek szinte mindent, orvostól kezdve, a hivatalos dolgokig, és másfél óra az semmi. Hajrá! :)
2011. dec. 10. 23:25
 18/23 anonim ***** válasza:
Elmész szépen háziorvoshoz, előbb megvizsgál ő. Ha van valami gondod, ad beutalót ortopédiára.. ha már a kezébe nyomod a beutalódat, kétlem, hogy azt mondaná, hülye vagy.. Ami kocsival 10 perc, az bkv-val, hogy 1,5 óra? 10 perc alatt Budapesten belül nem tudsz megtenni semennyit szinte.. Ha a városban laksz, bkv bérleted van. Ne nyafogj, menj el, mielőtt tovább romlik az állapotod. Ha meg nem a városban, akkor valóban kocsival nem 10 perc.. 15 éves vagy, ha fáj valamid, nem csak mondanod kell, tegyél is valamit.
2011. dec. 10. 23:29
 19/23 anonim ***** válasza:

Ha baja lenne a hátadnak már az iskolai vizsgálatokon kiszurták volna és elküldenek szakrendelésre.

A jegyre a pénzt meg mesporolod és és Budapesten belül simán utazhatsz a meglévő bérlettel.

2011. dec. 11. 00:55
 20/23 anonim ***** válasza:
Van 2 lábad és menj el orvoshoz valamelyik barátnőddel vagy rokonoddal. Mi az hogy BKV-val 1,5 óra? Megakarsz gyógyulni? Igen? Akkor felteszed a kicsi segged a buszra és elhúzol az orvoshoz.
2011. dec. 11. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!