Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jobban érzem magam a munkahely...

Jobban érzem magam a munkahelyen, mint otthon?

Figyelt kérdés

Már gyomorgörcsöm van a gondolattól is, hogy nemsokára haza kell menni! Szeretem a páromat, próbálok normális hangulatot teremteni otthon, de úgy érzem, az árral szemben megyek. Mert ő mindig azon agyal, hogy min lehet sértődni, duzzogni, és ezt nagyon jól tudja éreztetni is, legtöbbször néma duzzogással. Ettől valami iszonyatos a légkör "otthon". Nem akarok hazamenni! (Pedig nem túl jó a munkahelyem sem)

Más is van így?

2011. dec. 9. 15:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

16:53

Valóban igaz, amit leirtal.

2011. dec. 9. 17:27
 22/27 anonim ***** válasza:
51%
Te nem a párodat szereted, hanem egy ideált, amit a párodra vetítesz. Ha szeretsz valakit, örömmel tölt el minden perc, amit vele tölthetsz. A helyedben hagynám a fenébe ezt a nőt, és keresnék egy olyat, akivel jó együtt élni.
2011. dec. 9. 17:33
 23/27 anonim ***** válasza:
Nekem is csak estére jön haza a férjem, ő meg a saját gyerekeit nem bírja :-P
2011. dec. 9. 20:10
 24/27 anonim ***** válasza:
Kérdezz erről pszichológust, főleg tranzakcióanalízissel foglalkozókat.
2011. dec. 9. 20:28
 25/27 A kérdező kommentje:

A szerető nem feltétlenül jó megoldás.

Őszintén szólva én is gondolkodtam már rajta. Hogy lehetne olyan valaki az életemben, akivel megértjük egymást, aki mellett nincs állandó gyomorgörcsöm, stb., mellette pedig megmaradna a jelenlegi, amit talán könnyebb lenne így elviselni.

DE! Én nem az az ember vagyok, aki ezt feltünés nélkül, nyugodt lelkiismerettel meg tudná csinálni. Ismerem magam, nem tudnék otthon megmaradni többé, nem találnám a helyem, a páromat nem tudnám átölelni, a szemébe nézni, rólam AZONNAL, már az első nap kiderülne, hogy mi van.

Egyébként a páromat nem hagyom ott, nem is hagyhatom ott. Az okokat nem részletezem, de az sem megoldás, hogy összepakolok, és hazaköltözök.

Egyébként annak is nagy igaza volt, aki a szülői örökségről beszélt! Dettó ugyanígy voltak a szülei is! Az asszony örökké duzzogott, gondoskodott az otthoni "csodálatos" légkörről. Aztán az ember egy idő után inkább a haverokhoz járt a saját otthona helyett. Aztán végül kocsmázni... Persze az asszony kidobta a mocskos alkoholista férfiállatot. Aztán a gyerekeit is ebben, a "minden férfi mocskos disznó" szellemben nevelte. Ennek most épp én iszom a levét. De már ő is erre neveli a kislányát, aki az előző kapcsolatából született. Már a (6 éves!!!) kislánynak is egyre többször vannak férfigyűlölő megnyilvánulásai. Biztos vagyok benne, hogy ő is ugyanazt fogja produkálni felnőtt korában, amit az anyja, a nagyanja, stb...

Mennyire igaza van a mondásnak: Nézd meg az anyját, (ne) vedd el a lányát! Csak amíg nem a saját bőrömön tapasztalom, addig csak vicces hülyeségnek tartom ezeket a szólásokat!

Ettől függetlenül mindig nem értem, hogy én próbálok mindent megtenni érte, értük, ami tőlem telik. Eddig nem jártam el sehova. Csak alkalmanként plusz munkára. A plusz pénzt sem magamra, vagy piára költöttem, hanem rájuk. Próbálok otthon segíteni, stb. Nem netezek, nem olvasok, nem a saját hobbimmal foglalkozok, mindent félretettem értük. Mégsem vagyok jó??? Mégis duzzog, minden áldott délután, este! És hiába faggatom, hogy mi a baja, nem válaszol, elfordítja a fejét, max. csak egy "semmi"-t odadob.

Igaz, már a fenti megoldások helyett kezd kialakulni egy másfajta védekezési stratégia bennem. Lassan kezdek immunis lenni. Inkább átvonulok másik szobába, sokszor már meg sem kérdezem, hogy mi a baja már megint. ha elfordítja a fejét, én is hátat fordítok. Ha nem vagyok jó neki sehogy, akkor minek erőlködjek???

Tudom, ennek pedig az lesz a következménye, hogy érzéketlen mocskos férfi leszek, akit nem érdekel az sem, hogy az élete párját mi nyomasztja.. Stb...stb..

2011. dec. 12. 08:44
 26/27 anonim ***** válasza:
Tehát őnagyságának már volt egy komolyabbnak számító kapcsolata, amelyikből gyermek is született mégis válással(szakítással)végződött. Ez a kapcsolata is halálra van ítélve. Miért? Mert alkalmatlan az együttélésre. Köszönje meg az anyukájának, aki nem tanította meg okosan szeretni.
2011. dec. 12. 09:21
 27/27 anonim válasza:
Mi történt azóta veled, ennyi év után? :)
2023. aug. 31. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!