Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy 35+ embert mi motivál...

Egy 35+ embert mi motivál arra hogy ne költözzön el otthonról?

Figyelt kérdés
ha anyagilag megtehetné a különválást, miért marad otthon és ezáltal valamilyen szinten nem válik le a szülőkről. Mi a véleményed erről? Miért nem vágynak társra inkább és saját családra?
2011. dec. 9. 13:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Elsősorban kényelem.

Másodsorban mert még nem találta meg az a nőt akivel igazán össze akarja kötni az életét.

Tapasztalatból tudom.

A párom 33 éves koráig lakott otthon a szüleivel. Kérdeztem tőle hogyhogy nem ment már rég külön eddig hisz előttem nagyon sok barátnője volt. Azt válaszolta hogy szeretett a szüleivel élni, és míg nem találta meg az igazit minek költözgessen. :-)

Na ez már jó pár éve volt, mi azóta együtt élünk nagy boldogságban.

Vannak olyan férfiak akik nehezen szakadnak le a szülőkről, mások kényelmesek, mások pedig várják az igazit.

Sógorom is jóval 30 felett van, van is barátnője jó pár éve, mégse fordul meg a fejében hogy összeköltözzenek, családalapítás stb.

Nekem mondjuk szerencsém volt mert nem kellett győzködnöm a párom hogy na ideje lenne összeköltöznünk 2 év után. Hanem jött minden magától értetődően, természetes volt hogy mi együtt akarjuk leélni az életünket.

Ha ennyire makacs szerintem bármennyire fáj is, de ne pazarold az idődet rá.

2011. dec. 9. 13:35
 12/24 anonim ***** válasza:

pán péter szindrómának hivjAK.

a szülök gondolom félre nevelték.

22 évesen költöztem el otthonról.

a véleményem meg az hogy ez gaz.

2011. dec. 9. 13:44
 13/24 anonim ***** válasza:
58%
Mert a saját családnál (feleségnél, gyereknél) ott a felelősség, otthon pedig többnyire átvállalják a szülők a pici fiuk helyett.
2011. dec. 9. 13:56
 14/24 anonim ***** válasza:

Nekem van egy 31éves (nő!) munkatársam, akinél a helyzet a következő:

A hölgy otthon él a szüleinél,anyukája főz,mos,takarít, a lány azt hozza ebédre, amit az anyja berak neki a dobozába. A lány minden nap végigfinnyogja, hogy mit kell ma ennie, fujj.. (hozzáteszem tényleg kb. 4-5 kaja váltja egymást a repertoárban).

Nem volt még soha csekket feladni, ügyet intézni, nem tud főzni, egyáltalán! A múltkor a csapatépítő hétvégén megkért, hogy mutassuk meg neki, hogy melyik fűszer melyik pontosan. Só, bors, pirospaprika és vegeta volt az asztalon.

Ettől függetlenül egy diplomás, dolgozó nő, aki nem találja a helyét és csodálkozik, hogy nem kell senkinek.

2011. dec. 9. 15:02
 15/24 anonim ***** válasza:
60%

utolsó! pasiban méginkább ciki ilyen anyuci tróger kisfiának lenni.

A nők nem azért vannak, hogy csicskázzanak! a pasik meg dolgozzanak is a léhűtők (mosás, főzés...stb)! (tisztelet a kevés kivételnek).

2011. dec. 9. 16:03
 16/24 anonim ***** válasza:

Ha nincs párja, akkor azért, mert nem látja értelmét egyedül élni, amikor a családjával is lehet.

Ha van párja, akkor meg valószínűleg nem szerelmes igazán, csak úgy elvan a másikkal, de komolyabb kapcsolatra, véglegesítésre nem vágyik vele. Szakítani nem akar, mert a langyos víz is jobb neki a semminél, összeköltözni viszont esze ágában sincs. Elköltözni otthonról, és ugyanakkor nem összeköltözni viszont sokszor egyenlő a szakítással, így inkább marad otthon.

2011. dec. 9. 17:39
 17/24 A kérdező kommentje:
utolsó ma 17:39 elég jól leírta a helyzetem (mármint én vagyok a lány és nem aki otthon lakik) :(
2011. dec. 9. 18:00
 18/24 anonim ***** válasza:

Ha régóta (évek óta) együtt vagytok, akkor a helyedben szakítanék vele, ha nem hajlandó összeköltözni velem.

Két következménye lehet: vagy belenyugszik, ez esetben úgyis csak az idődet húztad volna vele, sosem jutottatok volna egyről a kettőre, nélküle legalább van esélyed megtalálni azt a férfit, aki örömmel ébred melletted minden reggel, nem csak szabadidős szexpartnernek kellesz neki.

A másik lehetséges kimenetele a dolognak (egy barátnőm is így járt a pasijával, ma már házasok), hogy rájön, hogy sokkal erősebben kötődik hozzád, mint ahogyan azt hitte az elkényelmesedett kapcsolatban, és előbb-utóbb jelentkezik, hogy kész az összeköltözésre.

2011. dec. 9. 18:29
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszi, jól látod a dolgokat. Szakítottunk 1 hete már sokadszorra de most végleg, nem jelentkezik én sem fogom keresni, tényleg kényelmes volt neki, tőlem szex, otthon finom kaják, tiszta ruhák. Beleuntam, hogy semerre nem tartunk lassan 2 év után.
2011. dec. 9. 19:17
 20/24 anonim ***** válasza:
Érthetetlen, főleg ennyi idősen, és még barátnője is van/volt. Aztán pár év múlva észreveszi, hogy ott van feleség, gyerekek nélkül, de akkor már nem talál senkit...Én még fiatal vagyok(15), de nem tudom elképzelni, hogy 35 évesen otthon lakjak. Sajnos vannak ilyen nagyon önállótlan emberek, de ez is csak nevelés kérdése. Én mindenképp elküldeném a gyerekem, mert ez már nem normális.
2011. dec. 9. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!