Olyan hideg van, de a szüleim nem akarnak begyújtani! Mit tehetnék?
Azon kívül, hogy én begyújtok. Rettegek a tűztől (kiskoromban majdnem meghaltam, felégett a házunk).
A hőmérő pontosan 16.3 fokot mutat! Szerintük nincs hideg. Fel vannak öltözve, több pulcsi, több nadrág, stb... Én is fel vagyok öltözve, de így is nagyon fázok (amióta fogyózok, még 24 fokban is libabőrös vagyok...)
Van itthon rengeteg (kb 40 mázsa) fa, nem vagyunk szegények se (tudom, hogy mennyit keres apa, és azt is, hogy mennyi a kiadás.. jó pár 100 ezer ft különbség van..)...
Még az a jó, hogy melegvíz lesz. Az a bojlerről megy, vagy mi az..
Szerintetek miért csinálják ezt? Nooormálisak?? (tudjátok hányszor félreütöttem a billentyűzetet, le vannak fagyva az ujjaim..)
"Ha 24 fok van akkor is 2 ágytakaró (az a nagyon vastag) van rajtam, hosszúujjú/hosszúszárú pizsi, és 3 bundászokni..."
Ha ezt elnézem, akkor nálad is van valamiféle egészségügyi probléma.. A 16 azért valóban kevés, hogy azért valamiben igazat is adjak..
Fel van írva egy füzetbe, illetve minden hónap elsején összeül a család, és megbeszéljük, hogy költekezhetünk-e, vagy kicsit meg kell húzni magunkat. (apának változó a fizetése, taxisofőr, de havi 300.000 ft-ot biztos, hogy hazahoz)
Egy lapra fel van írva, hogy hány mázsa van :) Péntek délután hozták.
Amúgy 16 éves vagyok.
Akkor mondd meg a szüleidnek,hogy te nagyon fázol és ha ők nem akarnak begyujtani,akkor majd te megcsinálod!Vagy azt sem engedik,hogy te begyujts?
A tűztől való félelmedet pedig úgyis le kell küzdened valahogy.16 évesen már simán begyujthatnál te is,ha a szüleid lusták rá!
Megértelek, nálunk is 15-16 fok van napközben, este megy csak fel a hőmérséklet 18-20-ra, de csak 2-3 órára, aztán ki is kapcsoljuk a fűtést, és mivel szigetelés nem nagyon van, nagyon hamar ki is hűl a ház :S
Mondjuk mi szegények vagyunk, muszáj spórolnunk.
Azért a 16 fok az tényleg nagyon hideg...
Ma tényleg jobb idő volt kinn, én is kikapcsoltam a kandallót, de lassan vissza fogom gyújtani. 18-20-nál alább már nem igazán egészséges, mondom ezt úgy, hogy 23 felett érzem jól magam.
Óóóóóóóóó, akkor én vagyok a rekorder:-)! Végre valamiben:-)!
Tegnap és ma egyáltalán nem gyújtottam be a gázcirkómat: 10-11 fok volt egész nap; este egy hősugárzóval felvittem a szobámban 14-re! De csak 2 órára, amíg ágyba nem bújtam. Már egész jó lennék eszkimónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!