Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az igaz hogy...

Szerintetek az igaz hogy amelyik család tehetősebb az boldogabb is? Tehát több pénz nagyobb boldogság vagy inkább csak kiegyensúlyozottabbak?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 16:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

nem feltételenül igaz. mindenre van példa és ellenpélda.a pénz jó dolog de csak attól nem lesz boldog valaki, bármennyire közhelyes is ez az állítás. ha hiányzik az egymás megbecsülése a szeretet akkor hiába vannak százezres ajándékok a fa alatt az mégsem olyan.

viszont a pénztelenség is rengeteg feszültséget okoz és megronthatja a legjobb kapcsolatot is.

2011. dec. 5. 18:31
 12/16 anonim ***** válasza:
93%

Nem olvastam a válaszokat, szóval bocsi, ha ismétlek.

Nem boldogabbak a gazdagabbak, csupán mások a gondjaik.

2011. dec. 5. 18:38
 13/16 anonim ***** válasza:
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem halmozottan boldogtalanok. Csak a pénztől boldog senki sem lesz, de a hiánya viszont boldogtalanságot okoz.
2011. dec. 5. 19:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem, ez így nem igaz.

Az az igaz, hogy van egy pénzbeli minimum, a megélhetés és a lét biztonséga, amely ha nincs kielégítve és biztosítva, akkor az folytonos frusztrációhoz vezet - ami a mindennapokban állandó veszekedéseket jelent általában. Számlák kifizetése, a legszükségesebb ruha-cipő vásárlása, élelmiszer, megélhetés stb.

Még kiegyensúlyozottságot sem ad a több pénz, csak egyfajta (anyagi alapú) biztonságot, amit egy gazdag ember - ha belszületik a gazdagságba - evidensnek vesz, mert nincs lefelé viszonítási alapja: nem tudja, csak elméletileg, hogy van százszor rosszabb is. Ha azonban kiesik alól ez a biztonság, és nincs érzelmi tartaléka, tehetsége, akaratereje, akkor lehet, hogy akkorát esik, hogy soha többé nem tud talpra állni.

A boldogság belülről fakad. Az érzelmi biztonság pedig onnan, hogy az embert az anyja-apja a kezdetektől fogva szereti. És nem csak a szájával, hanem valóban, igazán,a szívével. A gyerek pontosan érzi és tudja, hogy számíthat rájuk és a tudat nagyon korán és nagyon mélyre beépül a személyiségébe.

Számtalan gazdag embert láthatsz, aki mélyen boldogtalan. Lapozd fel akármelyik bulvármagazint, olvass Agatha Christie-t, vagy a klasszikusokat. Ezer példa van arra, hogy a gazdagság senkit sem tesz boldoggá - csak egy kicsivel könnyebb az élete, mint annak, aki folyton nélkülözik.

2011. dec. 5. 19:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Én úgy vettem észre, a gazdagoknak kicsivel másabb családi problémáik vannak, de mert ők is emberek, félnek, hogy pl. elkallódik a gyerek.
2011. dec. 5. 20:02
 16/16 anonim ***** válasza:

Ez igy nem feltetlen igaz. Penz nem egyenlo boldogsaggal. De ha nincs penz nagyon megkeseriti az eletet.

Ahogy elottem irtak a gazdagoknak masok a gondjaik.

Mi pl nem vagyunk huha de gazdagok de jol elunk. Nyilvan eletszinvonal is ehhez igazitott. Igaz nem okoz gondot h megvegyek kislanyomnak ezt azt, vagy a nyaralas. DE sajnos a feszitett munkatempo miatt kevesebb ido jut a kislanyomra. Ez igy nem igaz, mert ha szegenyebb lennenk akkor is kellene mind kettonknek dolgoznia, es akkor is ugyanannyi idom jutna raja. Inkabb irigylem a HTB anyukakat, csak a hitel miatt nem tudjuk megengedni h az en fo fizetesem kiessen.

Tehat azt mondom nekunk is van gondunk, csak mas. Nem a megelhetes, h h fizetem ki a szamlat, vagy h mibol veszek kajat holnap, vagy h mit fozzek, h minel olcsobb legyen, mert evvel nincsen gondunk megveszunk azt amit szeretnenk, es ha ugy tartja kedvunk etterembe megyunk. Inkabb erzelmi vonatkozasu gondjaim vannak... Rohano vilag... semmire sem jut ido... aggodalmak h ez mire fog vezetni... csaladtagok akik banknak neznek es ha nem adunk kolcson akkor jon a vita... Allandoan a fejunkhez vagjak ugyan nekunk mit boven jut arra. tehat ilyenek.

De hidd el ugyanugy aggodom mi lesz ha... cimu dolgon, mintha nem lenne penzem, csak azok a nap mint nap problemak nincsenek.

2011. dec. 6. 04:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!