Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg igaz hogy mi másképp...

Tényleg igaz hogy mi másképp látjuk magunkat mint ahogy mások látnak minket?

Figyelt kérdés
De ez hogy van?Szóval ha valaki rondának látja magát,az nem biztos hogy tényleg ronda?Csak ő látja és senki más?Ilyen lehetséges?
2011. dec. 5. 16:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag... De ezt az határozza meg, hogy mekkora önbizalmad van. Ha sok, akkor rondán is "szépnek" látod magad és boldog vagy. Ha kevés, akkor szépként is "rondának" látod magad... 22F
2011. dec. 5. 16:05
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Természetesen igaz. Pl az anorexiának ez a hamis önkép ez egyik fő oka. Az ember gyakran közelében sincs annak, hogy reális legyen a magáról alkotott képe.
2011. dec. 5. 16:30
 3/6 A kérdező kommentje:
na igen anorexia...nálam pont ez az,mármint nálam pont fordítva van,állandóan eszek,imádok enni,azon imádkozok hogy sikerüljön végre hízni,de semmi,és a tükörbe kórosan soványnak látom magam,ezért inkább kerülöm is,de viszont mások szerint nem vagyok olyan durván vézna,csak simán vékony.És arcra is rondának látom magam.Lehet az ilyennek lelki oka?Hogy teljesen mást látok a tükörbe mint amit mások mondanak?
2011. dec. 5. 16:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nem a kóros dolgokról beszélünk (pl. anorexia), akkor simán.

A "másképp" nem azt jelenti, hogy rondának vagy szebbnek látod magad. Csak azt, hogy másképp.

Pl. soha nem látod magad úgy, ahogy mások, mert te csak a tükörképedet látod. És a fénykép meg a video sem megoldás, mert azok nem háromdimenziósak.

Szóval úgy, ahogy mások látnak, nem fogod magad látni soha.

Hacsak nem vagy iker.

2011. dec. 5. 16:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Amiről meg írsz, testi diszmorfiás zavarnak hívják. Ezzel jártam pszichológushoz. Lefogytam 90 kilóról 66-ra. 158 cm vagyok, szóval feltűnő. Viszont én nem láttam. 24 kilóval kevesebb voltam, mindenki mondta, hogy de jól nézek ki, viszont ha a tükörbe néztem, ugyanolyan kövérnek láttam magam.
2011. dec. 5. 16:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát, rám még soha senki nem mondta, hogy csúnya vagyok, barátom imád, büszke rám, de így is folyamatosan győzködnöm kell magam, hogy nem, nem kell lehúznom magam a WC-n...Fogalmam sincs, hogy az ilyen mélyen gyökerező test-és önkép zavaron mi segíthetne.

23/N

2011. dec. 5. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!