Tényleg igaz hogy mi másképp látjuk magunkat mint ahogy mások látnak minket?
Figyelt kérdés
De ez hogy van?Szóval ha valaki rondának látja magát,az nem biztos hogy tényleg ronda?Csak ő látja és senki más?Ilyen lehetséges?2011. dec. 5. 16:03
1/6 anonim válasza:
Állítólag... De ezt az határozza meg, hogy mekkora önbizalmad van. Ha sok, akkor rondán is "szépnek" látod magad és boldog vagy. Ha kevés, akkor szépként is "rondának" látod magad... 22F
2/6 anonim válasza:
Természetesen igaz. Pl az anorexiának ez a hamis önkép ez egyik fő oka. Az ember gyakran közelében sincs annak, hogy reális legyen a magáról alkotott képe.
3/6 A kérdező kommentje:
na igen anorexia...nálam pont ez az,mármint nálam pont fordítva van,állandóan eszek,imádok enni,azon imádkozok hogy sikerüljön végre hízni,de semmi,és a tükörbe kórosan soványnak látom magam,ezért inkább kerülöm is,de viszont mások szerint nem vagyok olyan durván vézna,csak simán vékony.És arcra is rondának látom magam.Lehet az ilyennek lelki oka?Hogy teljesen mást látok a tükörbe mint amit mások mondanak?
2011. dec. 5. 16:36
4/6 anonim válasza:
Ha nem a kóros dolgokról beszélünk (pl. anorexia), akkor simán.
A "másképp" nem azt jelenti, hogy rondának vagy szebbnek látod magad. Csak azt, hogy másképp.
Pl. soha nem látod magad úgy, ahogy mások, mert te csak a tükörképedet látod. És a fénykép meg a video sem megoldás, mert azok nem háromdimenziósak.
Szóval úgy, ahogy mások látnak, nem fogod magad látni soha.
Hacsak nem vagy iker.
5/6 anonim válasza:
Amiről meg írsz, testi diszmorfiás zavarnak hívják. Ezzel jártam pszichológushoz. Lefogytam 90 kilóról 66-ra. 158 cm vagyok, szóval feltűnő. Viszont én nem láttam. 24 kilóval kevesebb voltam, mindenki mondta, hogy de jól nézek ki, viszont ha a tükörbe néztem, ugyanolyan kövérnek láttam magam.
6/6 anonim válasza:
Hát, rám még soha senki nem mondta, hogy csúnya vagyok, barátom imád, büszke rám, de így is folyamatosan győzködnöm kell magam, hogy nem, nem kell lehúznom magam a WC-n...Fogalmam sincs, hogy az ilyen mélyen gyökerező test-és önkép zavaron mi segíthetne.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!