Lara Petra. Tényleg tömegneve lenne majd?
Az, hogy "tömegnév" - habár én ezt még nem mondanám, vannak ennél sokkal gyakoribb nevek - ne érdekeljen, ha Te már gyermekkorodban megálmodtad, hogy Lara legyen a lányod neve. Ugyanúgy 3 lesz az oviban Ágiból, Vikiből, Hannából, stb. Nagy ügy...
Viszont így, hogy Lara Petra tényleg kissé nyelvtörős, kicsit kínlódni fog a gyerek, mire megtanulja kimondani a saját nevét... Pl. az előző hozzászóló írta a Lara Izabellát, az szerintem nagyon szép. :)
2011. dec. 2. 19:10
A kb. 150 fős/év vizsgálati anyagomban egyébként egy Lara sincs évek óta, Petra sem túl sok.:)
2011. dec. 2. 19:12
Szerintem is elég népszerű nevek, de ha ennyire régóta dédelgeted ezeket a neveket, ne törődj azzal, tömegnevek -e vagy sem. A ti vezetéknevetekkel valószínű úgyis egyedi névkombinációja lesz. Olyan keresztnevet nem fogsz találni, ami senki másnak nem lesz a gyerek környezetében. Pl. adhatsz neki ritka nevet, és lehet, hogy pont az ő ovijába uolyan ritka nevű gyerek is lesz még egy vagy kettő.
Kisfiadnál bezavar, hogy a Bence tömegnév? Szerintem semmi hátránya nem származik belőle, szép neve van, ahogy sok más hasonló korú kisfiúnak is, és kész.
Személyes véleményem: nekem is túl sok együtt a kettő.
Egyébként meg lehet, hogy másodiknak is kisfiad születne :)
2011. dec. 2. 19:18
nálam ugyanez a helyzett a Nikolettel. Én már gyerekkoromban tudtam, hogy ez lesz a lányom neve, akkor még alig volt ismert, csak filmekben lehetett hallani. Ráadásul egy barát házaspár is Nikinek keresztelte a lányát. Engem nem érdekel, ez lesz a neve és kész!
2011. dec. 2. 19:25
15/22 A kérdező kommentje:
Kisfiamnál is "csak" az zavar, ha megkérdezik a játszótéren, hogy mi a neve, sokszor kapok vmi epés megjegyzést.. De nem bántam meg! Kapott Ő is második nevet, a Zsombort. Na igen, ha újra kisfiunk születne, fogalmam sincs, mit adnánk! :) Viszont arra tényleg nem gondoltam, hogy ennyire sokan inkább azt fogjátok mondani, hogy a két név nem illik össze. Lehet, hogy még akkor kombinálunk. Ha már L betűnél maradunk, Lina, és Liza is szóba jöhet. A Petra a férjem választása.
Ja és nekem tetszik a Lara Petra, csak reménykedjünk, hogy nem fog raccsolni a kicsi.
2011. dec. 2. 19:28
Lina Petra, Liza Petra - mindkét variáció szuper, de legalábbis sokkal jobb, mint a Larás (ami egyébként a Petra nélkül szép név, csak együtt nem). A Liza Petra különösen jól hangzik.
2011. dec. 2. 19:31
Szerintem ez ne zavarjon, ha nekem ennyire a kedvencem lenne a név, biztos nem mondanék le róla, csak azért mert felkapott lett. Nekem amúgy tetszik mindkét név.
2011. dec. 2. 19:36
19/22 A kérdező kommentje:
Kedves Logopédus Válaszoló, nekem meg a Lara Bella, és Lara Lilla sokkal nyelvtörősebben hangzik, de természetesen köszönöm a Te válaszod is, és az ötleteket is.:)
A Petra nem túl gyakori, de a Lara most lett felkapott.
2011. dec. 2. 20:06
Kapcsolódó kérdések:
Melyik név illik jobban a Fanni név mellé? : Rebeka, Vivien, Lora, Lara, Vanda, Zita, Lea, Lilien, Mariann, Martina, Petra, Réka, Róza, Tímea, Tünde, Vera,...