Mit csináljak szüleimmel?
Kezd nagyon elegem lenni belőlük.
Tudják, hogy nagyon sok stressz ér engem utóbbi időbe a suliba. /Régen is sok annyi stressz ért hogy egy átlag ember azt else tudja képzelni- mert nagyon sokat bántanak beszédem miatt is többek közt így nem is vagyok valami barátságos/
Idén meg szarakodok mert infoból előrehozottazok és készülök rá...
Emellett kórházba rengeteget kell járnom... /vesém miatt/ ami miatt megint ideges vagyok. /gyógyszer miatt több stressz/
De azért hazajövök és egyből ugy fogadnak hogy leorditanak... Ha rájuk szólok hogy legalább 10 percre hagyjanak békén akkor tovább folytatják...
De igazából nem nagyon tudom érteni az efféle viselkedést.
Apa tipikusan az a személy akinek betett az hogy a kommunizmusba nőtt fel... és ez úgy a logikai felépülésén is érződik.
Anya az meg nem dolgozik nála szerintem meg ez a baj, hogy túl kipihent és már nincs más szórakozása vagy nem tudom...
17/l
amúgy próbáltam normálisan beszélni velük de csak elhajtottak mert nem akarják belátni
Próbáld meg, hogy nem együtt kettőjükkel, hanem egy időben csak egyikükkel próbálsz beszélni, pl. anyukáddal, apukáddal. Lehet, hogy egymást "gerjesztik", azért balhéznak állandóan veled. Ugyanakkor az is valószínű, hogy nem ok nélkül teszik. Mindenképp beszélni kell velük, ez a dolog nem oldódik meg önmagától.
És igen, kicsit részletezd az egész helyzetet.
pl:. anya adott leutóbb egy sálat.. mondtam neki hogy bekéne áztatni melegvízbe hogy ne fogjon azt mondja hagyjam ugysem fog perszer hot fekete lett a nyakam akkor azt mondta hogy takaristam le majd add valamit két nap után leorditott hogy miért nem mostam le még /ugy hogy amikor elalakrtam kérni akkor már aludt /8 fele//
vagy hazajövök a suliból egyből virnyikolnak hogy ezt csináld azt csináld amazd csináld, ezzel bajom nem lenne csak legalább arra az ötpercre békén hagynának mikor ebédelek
meg idén volt hogy kijött valami cucc a testemen / nagyon csunya és nagyon ijesztő volt/ 2 héten keresztül kellett könyörögnöm hogy vigyenek már be RI-be vizsgálatra hogy nézzék meg meg ilyen apróságok...
Hát ezen konkrét példákra azt tudom mondani, hogy:
1. miért hagytad magadon a feketeséget két teljes napig, hogy utána úgy kelljen rádszólni, hogy mossad le?
2. ilyenkor kinyitod a kicsi szád, és türelmesen, de határozottan megmondod, hogy előbb szeretnél ebédelni, és utána megcsinálod, amit kérnek tőled.
3. nagylány vagy, egyedül is el tudsz menni orvoshoz, pláne, ha annyira randa valami nő ki rajtad. 17 évesen lassan ideje kicsit önállósodni és nem mindig a szüleidre várni, pláne nem 2 teljes hétig.
A tanács még mindig ugyanaz: szedd össze a téged zavaró dolgokat, és próbáld megbeszélni a szüleiddel, ill. tisztázzátok egymás között, hogy kinek milyen feladatai vannak a családban. De ne ordítozzál velük, mert annak nincs értelme. Sajnos, az ember nem választhatja meg a rokonait, de azért bizonyos szintig képes kezelni őket, mindössze józan ész és belátás szükséges hozzá.
1. Mit tudomén hogy mivel jön le? Mikor kérdezném tőle akkor alszik?
2. Nem gondolod hogy próbáltam már? Ugyanúgy folytatták...
3. Nem gondolom, hogy a tőlünk 50 kmre lévő városba egyeedül kéne elmennem, főleg úgy hogy nagyon ritkán járunk oda de mivel a környkéken max magánban amik nyáron /mikor volt ez a problémám/ szüneten voltak...
1. ilyenkor van az, hogy gondolkodsz, és nem hagyod kvázi retkesen magad. Szappan, súrolókefe ismerősek?
2. akkor folytassák, te meg közben egyél. Ha majd észreveszik, hogy hiába dumálnak, majd abbahagyják és várnak. A lényeg, hogy te ne ordítozzál velük.
3. nagylány vagy, de nem vagy képes egyedül elutazni orvoshoz, ha nyilvánvalóan nem vagy egészséges, de helyette kitalálsz valami kifogást? Ne haragudj, de akkor nem tudlak sajnálni, ha te magad sem akarsz segíteni magadon, csak kifogásokat gyártasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!