Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a szüleimmel?

Mit csináljak a szüleimmel?

Figyelt kérdés
azt szeretném hogy a szüleim váljanak el. és mielőtt még azt írnátok hogy ez a szülők dolga és egy kislány ebbe ne szóljon bele hallgassatok végig :) az van hogy reggeltől estig ÁLLANDÓAN veszekednek de olyan dolgokon hogy az már vicc. ma például azért mert anyám nem 06:00kor kelt hanem 06:15kor. meg apám nagyon csúnyán beszél. oké néha én is káromkodok de úgy ahogy apám beszél az már durva. le ribancozta a nővéremet. anyámmal úgy beszél mint a kutyával . vagyis a kutyával is jobban beszél. anyámat le kurv*zza meg minden. és apám már anyámat egyszer úgy megütötte hogy felszakadt a szemöldöke és nagyon vérzett neki és nem engedte hogy elmennyen a korházba . de apám csak akkor kedves anyámmal (de nem mindig) hogyha vagy pénz kell piára (lassan alkoholista lesz) vagy sex-et akar anyámtól. és amúgy én rájöttem mert sok pszichológiai könyvet olvasok 14 évesen hogy apám azért ilyen velünk mert ő hozzávolt szokva hogy ő irányít mindent mindenki neki ad igazat mert ő a főnök most viszont a mostani munka helyén ő egy nagy senki. még a nevét se tudják szerintem. és ezért itthon "terrorizál" minket. de kajak hogyha nem neki adunk igazat akkor ad egy-két pofont. viszont ennek vannak rosz oldali is ha elválnak mert a nővérem most éli a tini korszakát 16 évesen és ha apám nincs itthon akkor nővérem elviszi anyám pénzét, zsarolja őt és úgy beszél vele mint apám . és ha elválnak akkor még roszabb lesz. és mielőtt mondanátok NEM TÚLZOK SEMMIT.
2011. nov. 11. 16:22
 1/7 LadyLee ***** válasza:

Először is:

Borzalmasan sajnállak és kitartást.

Másodszor:

Ezt felvetetted nekik valaha is? Bár tény, hogy valójában nem igazán a te dolgod, de lehet, hogy le kellene velük ülni és elmondani, hogy hogy érzel, mennyire szenvedsz a helyzettől, és úgy látod, hogy talán még az is jobb lenne, ha elválnának.

2011. nov. 11. 16:26
 2/7 A kérdező kommentje:
ezt nem lehet megbeszélni. vagyis én már mondtam apámnak mikor összevesztünk hogy azt akarom hogy váljanak el de ő azt mondta hogy nekem ehet semmi közöm
2011. nov. 11. 16:29
 3/7 LadyLee ***** válasza:
Sajnálom, de akkor nagyon mást nem tudsz csinálni. Kitartást, és amint lehetőséged lesz rá, költözz el otthonról - bár azt hiszem ezzel te is tisztában vagy.
2011. nov. 11. 16:36
 4/7 A kérdező kommentje:
hát az biztos hogy elmegyek itthonról :D
2011. nov. 11. 16:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnálom a helyzeted. Anyukáddal nem tudsz erről beszélni? Esetleg elköltözni pár napra nagyszülőkhöz, hátha apud akkor észbe kap, hogy ti milyen rendesek vagytok vele, és ő milyen tróger, ne haragudj, hogy ezt mondom, de az írásodból sajnos ez jön le. Az alkoholizálásával is kellene valamit kezdeni, tudom, hogy felnőtt ember, saját keresettel, de ez nem jogosítja fel arra, hogy így viselkedjen. Nálunk is így kezdődtek a problémák, először csak anyum verte amikor részeg volt. (majd minden nap:S), aztán jöttünk mi is, de főként bátyám. Drága apám képes volt azért felpofozni, mert kért lekváros kenyeret, hozzátenném, hogy otthon volt megfőzve a házi lekvár, szóval még az sem lehetett volna gond, hogy nincs, és el kell menni a boltba venni. Szerencsére anyum elvált tőle, azóta nem is láttuk, ugyanis a bíróságon lemondott rólunk, ez volt 15 éve. Én akkor voltam 4 éves, bátyám 6. De jobb is így, persze nem volt jó apa nélkül felnőni, de ha együtt maradnak akkor is valószínűleg a veszekedés ment volna, az meg senkinek sem jó.

Szóval szerintem próbálj meg anyuddal beszélni a dologról, meg a nővéreddel sem ártana, tudom, hogy tini, és nehéz korszak, de talán ő is átérzi a dolgok súlyát.

Kitartás!

2011. nov. 11. 17:11
 6/7 A kérdező kommentje:
anyum mindig azt mnodja hogy jajj elválok tőle . ezt már vagy 2 éve mondogatja... de úgyse fog :(
2011. nov. 11. 17:14
 7/7 anonim ***** válasza:
szerintem, ha addig fajul a dolog, hogy megüt, te ne csináld azt mint anyukád, ne szólj hozzá, kerüld el, későn menj haza, ha szól hozzád ne válaszolj, esetleg nagyszülőkhöz költözz el, vagy akármi, ami rátéríti arra, hogy mekkora egy f@sz volt. ha ez sem segít jobbat nem tudok mondani, ha anyád nem teszi meg a lépést, tedd meg te: Jelentsd fel a rendőrségen
2011. nov. 14. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!