Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok felnőtt miért azért...

Sok felnőtt miért azért csinál gyereket, hogy idős korában majd legyen aki gondozza?

Figyelt kérdés
Mi rá a garancia, hogy ha 70 éves lesz akkor majd ott fog ülni az ágya mellett? Egyáltalán milyen idióta felfogás ez?
2011. dec. 1. 18:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%

Szerencsére nekem van nyugdíjam, tehát azért drukkolnak majd, hogy sokáig éljek.

Ez megnyugtató...

2011. dec. 1. 18:21
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván senki nem azért vállal gyereket, hogy majd legyen aki gondoskodik róla öreg korában, de gyerekként természetes, hogy gondoskodok az öreg szüleimről. Vagy nem?
2011. dec. 1. 18:25
 13/22 anonim ***** válasza:
60%

Tetszik, nem tetszik: az élet azt igazolja, hogy az ember élete során gyakran szorul mások segítségére - idős korában meg főként. És ha van gyermeke, miért ne kérhetné az ő segítségét? Elvégre a gyerek is az ő segítségét élvezi elég sokáig. És inkább segítsen családtag, ha tud, mint idegen.

Hangsúlyozom: nem kötelező érvényű a dolog, nem kell, de ha tud segíteni, akkor miért ne?

A társas kapcsolatainktól vagyunk emberek, családra pedig mindenkinek szüksége van - még ha ezt ma nem is divatos dolog belátni.

P.s.: nyugodtan pontozzon le, aki akar.

2011. dec. 1. 18:30
 14/22 anonim ***** válasza:
31%

Hány éves vagy, kérdező?

Mert a kérdésed stílusából ítélve vagy gyerek vagy még a javából, vagy csöppet műveletlen (és még finoman fogalmaztam).

2011. dec. 1. 18:35
 15/22 anonim ***** válasza:
34%
"Régen amikor nem volt nyugdíj volt értelme." Akkor lehet, hogy megint értelme lesz, mert mire mi odajutunk nem lesz nyugdíj. Az én cukorbeteg nagymamámnak a nyugdíja épp elég gyógyszerre és némi tüzelőre. Enni nem nagyon enne, ha nem vinnénk neki, főleg, hogy cukordiétán van (tehát nem ehet kenyeret kenyérrel). Én azért szeretnék gyereket, mert szeretnék gyereket és kész. Még legalább kettőt a kettő mellé. És szerintem, ha valaki 2-3 évig pelenkáz valakit, ott van mellette nap, mint nap, terelgeti a kis életét, hogy menjen neki az iskola, utána segít neki kibontogatni a szárnyait.. Nem önző dolog feltételezni, hogy ha megöregszünk, ő is segíteni fog nekünk. Bár a pelenkázást én nem várnám el, majd valahogy megoldjuk.
2011. dec. 1. 18:57
 16/22 anonim ***** válasza:
18.25: Csak akkor természetes, ha ők gondoskodtak rólam, amikor én voltam gyerek. Ellenkező esetben nem kell azon csodálkozni, ha öregségükre mehetnek füvet legelni.
2011. dec. 1. 19:13
 17/22 anonim ***** válasza:
81%

Az én szüleim nem azért alkottak meg,hogy öregkorukra gondozzam őket.Hanem azért mert szerelemesek voltak,és azt akarták hogy a szerelmük ékköve egy gyermek legyen akit szívből szeretnek.Apám mondta mindig,hogy amióta anyu meghalt még jobban szeret,mert akárhányszor rám néz az imádott anyukámat látja bennem..

Sosem mondta hogy öreg vagyok ápolj,tarts el engem..De nem is kell mondania..Nekem a világ legtermészetesebb dolga hogy apukámat aki az életet adta,aki felnevelt,aki miatt vagyok most az aki vagyok szó nélkül,örömmel gondoskodok róla ha szükséges..Ha anyukám élne őt is gondoznám,támogatnám...

Én nekem is van fiam,és ő sem azért született hogy öregségemre az ápolom legyen...De van köztünk egy olyan mély kapocs,egy jó barátság,hogy tudom ő sem fog cserben hagyni,mert neki is természetes az hogy rám nyissa az ajtót ha már öreg leszek...

Tudod az a szomorú hogy lassan a fiatalok olyanok lesznek mint nagyon régen az eszkimóikat. Ha valaki megöregedik,nincs haszna a társadalomnak,a családnak akkor simán csak kitették egy úszó jégtáblára,és hagyták hogy az óceán elsodorja őket..Kár hogy ilyen világot élünk meg...(persze megértem azokat a fiatalokat akik hátat fordítanak a szülőknek ha a szülők egész életüket tönkre tette valahogy..mert sajnos vannak ilyen esetek is..

2011. dec. 1. 19:20
 18/22 zkriszti3 ***** válasza:
100%

4 vagyok.A 15 -ös ezek szerint nem lakik a néninél mivel viszi az ételt neki.De mi lenne ha éjjel nappal vigyázni kellene rá,esetleg elkóborolna felgyújtaná magát,etetni kellene és figyelni mikor nyel félre a nap minden percében gondozási segélyért ?

A gyermekeknek nem telne semmire még egy pár cipőre sem.

Természetesen én vállalom édesanyámat amíg tudom,de mi lesz vele ha én sem leszek ?

Hárítsam át a gyerekemre aki lehet a környéken munkát sem kap ?

2011. dec. 1. 19:22
 19/22 anonim ***** válasza:
19%
Kedves utolsó, anyám lakik mamámmal (apukám már meghalt), de már ő is elég öreg. A legkisebb testvérünknek nincs kapcsolata, ő fontolgatja, hogy odaköltözik, mert lassan ketten se bírják úgy, hogy mi főzünk rájuk és mi takarítunk. Mivel mi öten vagyunk testvérek, és hárman még Magyarországon lakunk, könnyebben megoldjuk.
2011. dec. 1. 19:25
 20/22 anonim ***** válasza:

Hát én inkább egy idegent kérnék meg, hogy kitörölje a seggem, mint akármilyen rokont.

És tényleg az a kérdés, hogy "rányitod az ajtót", tehát meglátogatod, vagy gondozod, ami számomra azt jelenti, hogy a nap 24 órájában vele kell lenni.

2011. dec. 1. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!