Butaság féltékenynek lennem?
Ahh minden világos...
Régen, öt éve voltál Te, és a MÁSIK CSAJ. Te szép voltál, fiatal, vonzó, izgalmas és a pasid kettőtök közül téged választott, te voltál a jobb.
Most mi van? öt éve együtt vagytok, a férjed számára szerinted mennyire izgalmas a lényed? semennyire. Mivel feleségül vett öt év után, azt gondolja, hogy itt van ez a csaj, elvisel öt éve, és én is elviselem úgy-ahogy, szül nekem egy gyereket (fiút... minden férfi egy fiúra vágyik), feleségül veszem, hogy tudja, nem hagyom magára soha.
A házasságotok egy ilyen szerződés. A férjed ezt kapja: egy feleség, aki bár nem olyan szép és fiatal mint öt éve, főleg terhesen (és ezt szerintem te is érzed), plusz egy utód. cserébe vállalja a gondoskodást rólatok. Ez a FÉRFI DOLGA, ettől annak is érzi magát. Mi lenne férfiasabb annál, mint egy családról gondoskodni?
Ott tudod megakasztani a gépezetet, ha ezt az egyességet felborítod. Pl azzal, hogy hárpiaként elkezdesz féltékenykedni. Nem ilyen feleségről volt szó. 2. hiba: a túlzott kontroll, illetve ennek a vágya (féltékenységből fakad) Egy férfi legfontosabb értéke a szabadság. Gondold csak el, még azt is meg szeretnéd szabni, hogy miről beszéljen a férjed... a kisfiatok nevéről... Ez tipikus női ostobaság. Egy férfi ilyenről sosem beszél. Ez a nők, az anyák dolga, ez csak egy kivetülése a vágyaidnak, hogy arról beszéljen a másik nőnek, hátha ezt hallva az "megkegyelmez" neked.
Azt is említetted, hogy közös kasszán vagytok. Ki tesz bele többet?
Ha ő, akkor gondolj csak bele, mit kap: egy féltékeny feleséget, aki kontrollálni akarja, akit ráadásul ő tart el. Ez kognitív disszonanciát okoz a kis lelkében, nem igazán fogja tudni megmagyarázni magának, miért is hűséges hozzád.
Ha meg ő tesz be kevesebbet, akkor csókolom, milyen férfi az ilyen?
Na oda akarok kilyukadni, hogy a kapcsolatotok baja az, hogy a férjed nem érzi magát eléggé férfinak melletted. És ez előbb-utóbb abban fog kicsúcsosodni, hogy amikor már tényleg nem érzi azt, hogy egy férfi lenne, bebizonyítja magának. Előtör belőle a csődör, és megfekteti az első útjába akadó nőt, ezáltal bizonyítva önmaga elött a férfiasságát.
Ezért hagyja hogy a másik csak pincsiskedjen neki. Ezáltal vonzó férfinek érezheti magát (melletted nem érzi ezt) Talonba tette a csajt, nyilván, ha odáig fajul(t) a helyzet, vele csal(t) meg.
De ez nem azért történik, mert ő jobb nő, mint te, csak a férjed mellette férfinak tudja érezi magát, melletted meg nem. (te is jobban érzed magad attól, ha bókolnak neked a férfiak, hiszen az a nőiességed megerősítése)
Hú, te valamit nagyon félre értettél...1.ez a csaj még jóval előttem volt, 2.én egyáltalán nem korlátozom őt,sőt.3.én egy szóval nem mondtam neki,hogy a gyerekről KELL beszélnie.
szerintem ezt a választ kicsit túlkomplikáltad a kognitív disszonanciáddal...
Lehet...
mindenesetre a helyedben elgondolkodnék azon, hogy a férjed egojának miért van szüksége arra, hogy olyan módon erősítsék meg, ami a feleségének fáj.
Ezt írod: "olyan,mintha velem csak muszájból lenne,közben másra ácsingózik" Nekem nem úgy tűnik, mintha megbíznál benne. És mit csinálsz azzal, akiben nem bízol? Rajta tartod a szemedet. És ezt a férjed is érzi. Nem állítom, hogy tudatosan csinálod. Én azt állítom, hogy a férjed érzi azt, hogy rövid a póráz.
írnál konkrét dolgokat?
hogy kacérkodik Vele? A férjed pontosan mit csinál ilyenkor??
Szerintem nem helyes a férjed viselkedése...a nőről már nem is mondanék semmit....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!