Nagyon megromlott a kapcsolatom édesanyámmal! Kérhet-e láthatást a gyermekim (ő unokái) felett?
előző vagyok
esetleg azt tudom még ajánlani, amit a sógorom tett: minden kapcsolatot megszakított az anyjával, a mama se a címét, se a telefonját nem tudja
Rákerestem a témára, idézek jogi oldalakról:
A gyermekkel való kapcsolattartásra a szülőkön kívül jogosult még a nagyszülő, a nagykorú testvér, továbbá - ha a szülő és a nagyszülő nem él, illetőleg a kapcsolattartásban tartósan akadályozva van, vagy kapcsolattartási jogát önhibájából nem gyakorolja - a gyermek szülőjének testvére, valamint szülőjének házastársa is jogosult, de ezek az eljárások nem bírósági, hanem gyámhivatali hatáskörbe tartoznak.
Családjogi törvény
A többi is ezt írja. Szóval ha nagyon akarja, a nagyszülő beadhatja a gyámhivatalnál a kérelmet. Tehát kérheti.
Persze, beadhatja a kérelmét, de te meg kérheted, h csak felügyelet mellett látogathatja őket. Ergó, nem tömheti a gyerekek fejét hülyeséggel.
Tudod, van egy mondás. A gyerekek és nagyszülők között azért olyan nagy az egyetértés, mert közös az ellenségük.
Vagyis a nagymama tudja, h kit kell behálózni, ahhoz, h beépített emberei legyenek. A gyerek meg boldogan válaszol mindenre, tesz meg mindentt, mert a mama olyan kedves, anyának meg ott vannak a szabályai. Ezért kell a felügyelet.
Viszont! (Ez nálunk bejött)
Kérheted, hogy egy gyámügyis is jelen legyen a találkozón. Ő megvédi attől a gyerekeidet, hogy a kedves mama szapuljon téged nekik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!