Nektek kb mennyibe jön ki a havi rezsitek, és mennyibe a kajátok? Itt vagyunk hó végén, és megint nincs egy forintunk sem. Mindenki azt mondja, nem tudjuk beosztani a pénzt, szerintem meg nem veszünk semmi luxus cuccot. Nálatok hogy van ez?
utolsó vagyok 23 éves lány.
illetve 3 kereset
már válaszoltam, még eszembe jutott valami. Mi amikor bevezették a fém 200-t, elkezdtük gyűjteni. ha összegyűlt 5000 egy kis üvegbe, bedobtuk egy nagyobba. Aztán a következő 5000-t is és így tovább. Szép lassan kb másfél év alatt összegyűlt 140.000 Ft. Ha hónap végén kellett kenyérre vagy apróságra és tényleg nem volt mihez nyúlni, kivettük a kisüvegből, de a nagy üveghez nem nyúltunk soha. De ha megvolt az 5000, azonnal ment a nagyba. Azóta már kellett hozzányúlni, mert én tavasszal sajnos elvesztettem a munkámat. most esküvőre gyűjtünk, és mivel a báváltásért is fizetni kell, azt csináljuk, hogy berolnizzuk őket, elvisszük a postára és azzal fizetjük ki a csekkeket. ha 20000 Ft a csekk, akkor annyi 200-t kiveszünk a nagyból, a fizuból pedig egy 20-t beteszünk borítékba, hozzá egy 10-t és azt lezárjuk. azt úgy vesszük, hogy nincs. lassan megy, de így is tudtunk egy kicsit félretenni. most az a kicsi is jól jön :)
ja és ha piacra mentem, és volt nálam 200-s meg ezres, és fizetnem kellett 150 Ft-ot, inkább felváltottam az 1000-t így gyűlt a 200-as is :) Amikor meg összegyűlt a 100.000, beraktuk az 10 kg-s jégkrém dobozába. Jó nehéz, és nagyon jó érzés ám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!