Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon erősen önbizalom...

Nagyon erősen önbizalom hiányos vagyok. Hogyan lehet leküzdeni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Ha idegen emberek közé megyek, mindig úgy érzem, hogy nem tudok majd kapcsolatokat kialakítani, senki se vesz majd észre, nem merek beszélni, stb. Van, amikor ez tényleg így történik, de többször van, amikor nem. Én csúnyának érzem magam, mert vékony vagyok, és nem tudok rajta javítani. Számomra nem a külső a lényeg, de mivel a környezetemben az dominál, hogy ki hogy öltözik fel, hogy néz ki, én úgy érzem, hogy mínuszban indulok. Reálisan nincs egészen így, de az önbizalomhiány mindent rosszra változtat. Hogyan segíthetnék magamon? Nagyon fontos lenne, mert olyan társaságba megyek hamarosan, ahol senkit sem ismerek... Nagyon félek.
2011. nov. 28. 20:13
 1/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy 17 éves lány vagyok.
2011. nov. 28. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is az vagyok, de nem ennyire, mint te. A legjobb megoldás az, ha elkezdesz ismerkedni/haverkodni. Akár a neten, akár élőben...
2011. nov. 28. 20:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon több, ilyen problémával küzdő fiatalt láttam. Talán ha elkezdenétek egymással kommunikálni, tudnátok egymásnak segíteni.

Én pedig drukkolok neked!

2011. nov. 28. 20:25
 4/7 Baby Firefly válasza:
0%
alkoholt próbáltad már ? énis ilyen vagyok nekem csak az segit .
2011. nov. 28. 20:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha 17 évesen iszik hogy legyen önbizalma 30 évesen mit fog csinálni ? Belövi magát heroinnal ?

Ez butaság, ne igyál :)

2011. nov. 28. 20:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Próbáld meg leküzdeni a félelmedet, fontos, hogy sokat mosolyogj és légy barátságos a többiekkel. Ha majd a többiek a külsőd meg a ruháid miatt ítélnek meg, akkor meg sem érdemlik a barátságodat! Nálunk az osztályban például vannak olyan lányok, akik nem túl szépek és nem a legújabb divat szerint öltözködnek, de mindig mosolyognak, lazák, nem félnek vállalni önmagukat. Nyugodtan add önmagad, hiszen senki sem tökéletes. Én pl. elég dilis vagyok néha, de így kell szeretniük. :D Amúgy meg inkább örülj annak, hogy vékony vagy, duci embereknek sokkal nehezebb beilleszkedni. Nyugodtan menj oda a többiekhez beszélgetni, ha látják, hogy nyitott vagy feléjük, ők is nyitni fognak feléd. Próbálj meg kitűnni valamivel, például sportolással vagy az eszeddel. :D Hidd el, sokkal rosszabb ha nem beszélsz, ha kialakul rólad egy "rossz" vélemény az elején, azt meg nehezebb lesz megváltoztatni.

Sok szerencsét, szurkolok neked :)

(17L)

2011. nov. 28. 20:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszaitokat:)

Van néhány barátom, akikben megbízom, és akik előtt teljesen nyitott vagyok. Csak azzal van nagyon nagy problémám, ha ismeretlenekkel kell beszélnem.

Egyébként az osztályomban nem érzem magam jól, de nem lenne értelme iskolát váltanom több okból sem.

Több éve van barátom, és ált. ő tartja benne a lelket, és bátorítgat:-)

2011. nov. 28. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!