Találkozásokkor miért érez arra mindig mindenki késztetést, hogy megkérdezzék van-e barátom?
Tegnap ünnepeltük az egyik nagynénémet, ott voltak a velem egykorú gyerekei. Ritkán találkozunk, de mindig megkérdezik van-e pasim. Mondom nincs....Persze nekik mindig van, volt már nekik több éves is, de soha sincsenek egyedül.
Ma is találkoztam egy ismerőssel, próbálom terelni a beszélgetést hogy ne kerüljön szóba a pasi téma, de persze ő is megkérdezte. Mondom nincs. Erre ő: "Vársz még?" Na persze, mire várnék bazze, egyszerűen nem jön össze soha, és már elegem van...Mit mondjak ilyenkor?
22/L
Köszi a többi választ is.
Annyit mondtam ma, hogy nem nincsen, az utóbbi időben nem is nagyon járok el sehova, mert eljöttem az előző munkahelyemről, azóta pedig munkanélküli vagyok. Erre azt mondta az eljegyzett lány, hogy "Majd lesz ne izgulj". De ez is ilyen megnyugtatásra való mondat volt. Na mindegy, ez van.
De basszus, tényleg semmi különleges nincs abban, ha valaki párkapcsolatban él! Tényleg milliók teszik ezt!
Én gyűlölném, ha ilyen ismerőseim lennének. Ezer meg egy dolog van, amiről kérdezhetnek, ami érdekes velem kapcsolatban, minthogy van-e, aki megdug.
Van néhány téma, amit elő lehet venni, ha nincs semmi mondanivalód a másiknak.
Pl.
"És, van már barátod?"
"Hogy megy a suli?"
"Találtál már munkát?"
"Milyen szépen süt ma a nap, ugye?"
"Hogy van a család?"
"Mikor házasodtok?"
"Ez a szemét kormány/politikus/polgármester!"
"Nézed a Barátok köztöt? Hallottad, hogy a ... ...?"
Semmi jelentősége, mit mondasz rá, két szóval el lehet intézni, aztán váltani egy másik hasonlóan jelentős témára. A helyedben pl. én ezt tenném:
"És, van már barátod?"
"Nincs, de most annyit dolgozom, hogy nem is különösebben érdekel. Majd ha lesz, lesz. És ti hogy vagytok a Janival? Mikor házasodtok?"
vagy
"Nincs, de nem izgat különösebben a téma. Itthon egy csomót segítek anyuéknak, egyelőre jó így. Tényleg, anyukád hogy van? Meggyógyult már a fájós térde?"
Vagy bármi hasonló. A lényeg az, hogy a kérdését előzd meg egy rövid válasszal, aztán kérdezz vissza, hozz fel egy olyan témát, amiről várhatóan jó sokat fog beszélni és közben elfelejti a barátod kérdését feszegetni. Ez a trükk mindenkinél beválik, csak vágj hozzá érdeklődő fejet.
Köszi 15-ös, ezt megmosolyogtam, de jó ötlet!
Mondjuk ma magamtól is kezdtem rájönni erre, csak sajnos lassan, de ezt megjegyzem.
Ne haragudj, szerintem kicsit túlreagálod. Ezt nem bántásból mondom egyáltalán, csak téged ez érzékenyen érint, és gondolom ezért tűnik úgy, mintha állandóan csak ezt kérdeznék. De valójában biztos sok másról is érdeklődnek még, de pl az se izgalmasabb, hogy hogy megy a suli, vagy milyen a munkád... viszont egy olyan ismerős akivel nem vagy napi kapcsolatban, és nem tudja van e barátod, ez is érdekelheti, meg valamivel el kell kezdeni a beszélgetést. Szerintem az emberek nagyrésze nem azért kérdezi ezt, hogy rosszul érezd magad, vagy hogy közelje, hogy neki bezzeg van, egyszerűen csak ez érdekli, erről akar beszélni.
Vagy pl akit mondtál, hogy eljegyezték.. írtad, hogy próbáltál sok másról beszélni, de mégis megkérdezte. szerintem csak azért, mert várta volna, hogy érdeklődj erről, csak ugye nem tetted, és mindenképp közölni szerette, volna, hogy eljegyezték, mert ez neki biztosan nagy öröm és mindenkinek ezt meséli. és szerintem nem azért, hogy hencegjen vele, egyszerűen most erről szól az élete.
Az pedig, hogy a rokonok kérdezik, az valahol természetes.
Egyébként nem kell erre semmi extrát válaszolni, csak az igazat, én a helyedben nem mondanék rá semmit, csak hogy nincs és kész. Ha mégis tovább kérdeznek, pl "vársz még" és társai, mondd hogy igen, mert ma a legtöbb srác beképzelt, bunkó ... vagy nem tudom, ami zavar a környezetedben lévő pasikban , és te egy különleges/kedves/ romantikus... stb sráccal szeretnél együtt lenni.
erre már úgyse fognak mit mondani :)
Volt ilyen időszakom, én is falra másztam tőle.
Egyszer elfutott a méreg és mondtam, hogy "nem kell minden alkalommal megkérdezni, de látom, nagyon izgat a téma, úgyhogy küldök táviratot, amint lesz, jó?"
Soha többet nem kérdezték meg :)
Most férjnél vagyok, a "mikor lesz gyerek?" kérdéstől megyek falnak. Főleg, amikor már válaszoltam rá egyszer, de nem emlékszik a kedves érdeklődő. Úgyhogy mostanában azt mondom, hogy meddő vagyok és nem lesz. Jelentősen csappant az érdeklődők száma azóta :))
Pont ebben a cipőben voltam sok évig. Tőlem azt kérdezték, hogy "mikor mész férjhez" pedig tudták barátom sincs!(Gondolom élvezték,hogy szórakoznak rajtam.) Azt tanácsolták, mondjam azt "hogy erről nem szeretnék beszélni". Ez bejön, mert olyan mintha azt mondanád, semmi közöd hozzá.
Ma már tudom, semmi pénzért nem házasodnék, nem adom el a szabadságom, egy fehér ruháért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!