Barátnőm nem hajlandó megtanulni szlovákul, pedig muszáj lenne neki, mert egy csomószor került ciki helyzetbe. Hogy vegyem rá. Hogy megtanulja a szlovák nyelvet? Mert itt szlovák tudás nélkül nem fog boldogulni.
Legutóbb az üzletben mondott neki vmit az eladónő,ő meg egy percig csak nézett rá,mert nem értette,mit mondott neki,a sort meg fenntartotta.
A lakótársak ha kérdeznek tőle valamit,akkor se válaszol,mert nem tud.Szeretnék neki segíteni a szlovák tanulásában,de ő azt mondja,nem mindenki tud megtanulni folyékonyan szlovákul.Nem is tesz érte semmit,hogy megtanulja a nyelvet.Pedig lassan itt lesznek a vizsgák,és akkor ott sem fog boldogulni,mert ha nem tud szlovákul,akkor nem fog átmenni.
szlovákiában élünk,szlovák suliba járunk,itt ha valaki nem beszél jól a szlovák nyelvet,akkor sok esélye nincs a jövőben,a munkában
barátnőm nem is érti,mit veszünk az órán,az angolt se tanulja
HOl laktok? Egyáltalán nem ragad rá semmi az iskolában vagy ahol tényleg használják a szlovákot? Én sem úgy tanultam szlovákul, hogy nyelvkonyveket lapozgattam - 10 éves koromban volt egy szlovák barátnom akivel máshogy nem tudtam kommunikálni, ez adott egy alapot. Most pedig egy jó kis szlovák egyetemre járok, jól fizetett munkám van Pozsonyban, ahol megbecsulnek.
(Imádom ezeket a beszólásokat, hogy a szlovákok milyen utálatosak blabla, Ti Magyarországon csak azt látjátok amit a TV-ben megy, és az szajkozzátok amit a politikusaitok a szátokba rágnak. Nekem semmi bajom nincs vele, hogy itt élek, mert szeretem ezt az országot. Semmi bajom nincs a nyelvvel sem, mert az csehtol az oroszig minden szláv nyelvbol kapisgálok valamit. Soha semmilyen hátrányom nem származott abból, hogy magyar vagyok, sem az egyetemen, sem máshol. Pont)
Utolsó! Örülök, hogy így vagy vele... És oké, amit a tv-ből látunk, az sarkítva van, és nem általános, de VAN.
Jó volt ilyet hallani valakitől :)
Lehet nem tud megtanulni.
Szerbiában élek és nem tudok szerbül.Befejeztem a sulit, a középsuliban 15tantárgyamból 7volt teljesen szerb.Rengeteget magoltam,betanultam az anyagot elmondtam ezért kaptam a jegyet.Nálunk az osztályban ennyi kedvezmény volt,aki magyar elég hogyha megtanulja az anyagot.
Most sem beszélek szinte semmit,ellenben mindent megértek.Szoval értem mit mondanak de nagyon nehéz válaszolni,eladni nem adnak el,de nagyon nehéz hogy nem tudok komunikálni a nyelven.Eleinte nem akartam megtanulni mert egyszerüen gyűlöltem a szerbet,mostmár mindenáron szeretnék megtanulni,de még mindig ott tartok hogy nem tudok beszélni,akarok de nem jutnak eszembe a szavak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!