Hogyan utasítsam vissza úgy, hogy ne bántsam meg?
A legjobb barátnőm összeköltözött a vőlegényével. Meghívtak a lakásavató ünnepségre, de mivel másik városban élek, így ott kellett aludnom náluk.
Mivel egy szobás a lakás, így az ő hálószobájukban egy vendégágyon aludtam. Nem is volt ezzel baj.
A gond ott kezdődött, hogy én nem dohányzom, míg ők nagyon sokat. A hálószobában is állandóan cigiszag volt, bármerre fordultam, éreztem. Ha hosszabb időn át vagyok kénytelen szívni a cigifüstöt, egy idő után elkezdek fulladni, ezt barátnőm is tudja, mégis, mintha nem tudná, továbbra is dohányoztak mindketten.
Alig vártam, hogy reggel legyen, örültem, hogy a konyhában friss levegő van. Mikor kivittek az állomásra, a kocsiban is mindketten dohányoztak, de egyiket a másik után. Kértem, hogy húzzák le az ablakot, de "Bejön a hideg."
Barátnőm már elkezdte tervezni, hogy jövő héten is ott alszok, és de jó lesz. Egyelőre kimentettem magam azzal, hogy valószínűleg dolgoznom kell, de nem lehet mindig ez a kifogás.
Elvégre én vagyok náluk, tehát én alkalmazkodjak hozzájuk, de még most is nehezen kapok levegőt...Hogy mondjam el neki, hogy ne bántsam meg?
"Ha Rómában vagy, élj úgy, ahogy a rómaiak."
Szerintem meg az bunkóság, ha valaki leszólja a házigazdát a szokásai miatt. Nehogymá' én alkalmazkodjak a vendéghez...
(soha nem dohányoztam)
Kedves Utolsó!
Nem szóltam neki, hogy fulladok, holott tudja, hogy nem bírom a füstöt, és látható-hallható volt, hogy rosszul vagyok tőle...
Lehet, hogy én vagyok a tudatlan, de ha nekem vannak vendégeim, akkor mindannyian alkalmazkodunk egymáshoz, nem csak ők énhozzám...
15:30
De a kérdező nem tud úgy élni, mint a rómaiak, mert megfullad. Ezért kérdezte, hogy hogyan hárítsa el az újabb meghívásokat "Rómába".
Kerek perec mond meg mi a bajod,ha most háritasz mit mondasz legközelebb ha meghiv?
A mi társaságunból mindenki cigizik.Szilveszterkor 8cigiző plusz egy nemdohányzó(párom) a csapat.Őt külőnösképp nem zavarja ugyértem nem fullad,mégis nyitogatjuk folyton az ajtót,miatta,kérdezgetjük hogy nyissunk-e ablakot.Bár ő nem várja el,tekintettel vagyunkk rá.
Szia!
Én is dohányzom, viszont meg tudom érteni a te helyzeted is. Én az ilyesmit úgy oldom meg, hogyha tudom, hogy olyan vendég jön aki nem bírja a füstöt akkor nem gyújtok rá a közelében, illetve, ha nem ismerem az illetőt akkor megkérdezem tőle, hogy zavarja-e, ha nem akkor rágyújtok, ha igen akkor átmegyek egy másik helyiségbe, vagy kimegyek az udvarra.
19L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!