Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha nem csak a...

Miért baj az, ha nem csak a gyerek körül forog az életünk?

Figyelt kérdés
2 éves a kislányunk,akit imádunk. 3-4 hetente elszoktam járni szórakozni (mozi,kávézó) a barátaimmal,ilyenkor a férjem vigyázz rá.Természetesen a férjem is eljár a barátaival,és olyan is előfordul hogy ketten megyünk valahová,ilyenkor a nagyinál van.A környezetünkben élő anyukák emiatt úgy néznek rám,mint a véres rongyra. Mert milyen dolog egy ilyen picit egyedül hagyni? De mint írtam,ez kb. havonta egyszer fordul elő részemről. Miért baj az,ha igénylem a felnőtt társaságot is? És élvezem,ha nem csak az a téma milyen pelust használok és hogy alszik?
2011. nov. 24. 15:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Mit foglalkozol más anyukákkal? Biztos nincsenek barátaik és irigykednek. Attól, hogy gyereked van, még nem kell feladnod önmagad. A gyerek úgy is megkaphat mindet, ha mellette élsz. A gyereknek egyáltalán nem válik kárára, ha néhány napot másnál tölt, sőt. Korán megtanul alkalmazkodni más szokásokhoz, körülményekhez, sokkal könnyebben illeszkedik be majd társaságba, ha már gyerek korában sem csak kizárólag a szülővel van. Nekem ugyan még nincs gyerekem, de jól emlékszem, hogy mikor kicsi voltam, nálunk mindig volt valaki, sokat voltam a mamával és nagyon sokat tanultam belőle. A bátyámnak van már gyereke, most 2,5 éves, ők is nagyon társasági emberek. A kisfiú már 2 évesen az átlagnál jóval többet beszélt és ezt többen is megállapították. Pedig ő is hol itt van hol ott. Őket is néha megszólják egyesek, hogy eljárnak szórakozni, de azt nem látják, hogy a kis srác nagyon bele való, dumás és nem ijed meg idegenektől. Manapság annyi fusztrált ember van, akik néha még felnőtt korukra sem bírnak elszakadni anyjuk szoknyája mellől. A gyerek nem más, mint kicsi ember, akinek ugyanúgy kijár a változatosság. A szülő is ember, akinek a gyerek mellett is ugyanúgy megmaradnak a vágyai és szüksége van néha kikapcsolódásra, hogy aztán ne panaszkodjon a gyk-n, hogy mennyire elege van az egészből, és rossz szülő-e meg stb. mert mások elvárásainak akar megfelelni.
2011. nov. 24. 15:32
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Nem csak a környezetedben élők ilyenek, nézd meg, hogy mindenkit pontoznak lefelé, mert elmegy a gyereke mellől. (:
2011. nov. 24. 15:33
 13/28 anonim ***** válasza:
48%

Én 6 hónapos voltam amikor a szüleim otthagytak a nagyimnál és 2 hétre kimentek amerikába

azóta eltelt 18 év

szerintem én ezt nem tenném meg, de azzal amit ti tesztek semmi gond nincs:)

2011. nov. 24. 15:34
 14/28 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam. :(
2011. nov. 24. 15:38
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyik külföldi országban beszélgettem ottani családokkal. Átlag gyerekszám 4-10 között van. A gyerekeket fél évig szoptatják, utána anyuka megy vissza dolgozni. A gyerekekre vetésforgóban anyuka, apuka (munkarendjüket törvényileg jogosultak egymáshoz igazítani a gyerek miatt, tehát anyuka elmegy reggel, hazaér kettőkor, apuka akkor indul dolgozni), rokonok, dadák, barátok, óvóda, stb...

Az emberek (akik így nőttek fel), családszeretőek, nyitottak, lazák. Nekem felért egy tanulmányúttal. Az ismerős családnál 5 gyerek van, huszonévesen is imádják a szülőket (a fiúk is!), puszilgatják őket, de simán elvannak másik országban, nagyon kiegyensúlyozottak.

2011. nov. 24. 15:54
 16/28 anonim ***** válasza:
84%
Tudod, miért ilyenek a környezetedben levő anyukák? Mert irigyek. Mert nincs kivel menniük, esetleg pénz sincs rá, és akkor már inkább leszólnak, minthogy azt mondják, de jó neki.... És így hivatkoznak arra, hogy a gyerek, a gyerek, a gyerek... Hogy nem szabad egyedül hagyni, nem jó a nagyszülővel neki, mert sérül a lelke, meg nem is élné túl.... Ne törődj velük.....
2011. nov. 24. 15:56
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ez így jó!! az se normális aki csak teljesen a gyerekének él és megszakítja a kapcsolatot a külvilággal!
2011. nov. 24. 16:56
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
jól csinálod, nehogy miattuk rosszul érezd magad.
2011. nov. 24. 17:45
 19/28 xStefix ***** válasza:
54%

Mert mindenki magából indul ki. Tudod, a szomszédaink lánya nemrég a 11 hósa mellől ment el a férjével 2 napos pihenésre. Aztán 2 hét múlva megint.. azóta nem tudom, ez nyáron volt.

Nekem ez azért (volt) nagyon furcsa, mert én ekkor még javában szoptattam napi 4-5x; lehetőségem se lett volna ennyit távol lenni tőle. (Szomszédé már nem szopott ekkor.) Meg én alapból nem vagyok ilyen "szórakozós"-fajta, nem igénylem annyira, hogy eljárjak. Persze néha jó lenne, de én inkább a férjemmel megyek el akkor. Vagy még inkább együtt megyünk valahova kirándulni, sétálni. Mi kötődően neveljük a lányunkat és ez alapból szorosabb kapcsolatot jelent bizonyos értelemben.

De ha ti így érzitek jól magatokat ÉS a lányotok sem reklamál miatta, akkor senkinek nincs oka fennakadni. Más családok, más szokások; éshát tényleg semmi túlzó nincs a ti gyakorlatotokban se. :)

2011. nov. 24. 18:58
 20/28 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon kicsi gyerek bizony megsínyli azt, ha elhagyják, és nagyon keményen és mélyre beég neki, hogy anyuka táncikálni ment, ahelyett, hogy vele törődött volna. Egy 5-6 éves nem szenvedi meg nagyon, de egy kétéves igen. Igaza van a barátnődnek.

Talán jobb lett volna, ha a gyerek születése előtt kiszórakoz/zátok/od maga/tokat/d.

2011. nov. 24. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!