Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak! Ti tisztelitek a...

Férfiak! Ti tisztelitek a feleségeteket azért, mert szült nektek vagy ezt inkább természetesnek veszitek?

Figyelt kérdés
A férjem sokszor hangsúlyozza, hogy mennyire hálás nekem, hogy megajándékoztam a gyerekekkel. Máshol nem nagyon hallottam, hogy valakinek ilyet mondtak volna. Más férfiak is tisztelik ezért a feleségüket vagy inkább a szülést az élet velejárójának tartják? Kifejezitek a feleségetek irányába, hogy hálásak vagytok neki? Mert én nem látom, hogy ez olyan nagy tett lenne a részemről, de férjem naponta kb. 5-ször elmondjam nekem, hogy mennyire boldog és hálás ezért... nagy dolog egy gyerek születése, de nemcsak a nőn múlik és végülis mi a szülésre lettünk "rendeltetve".
2009. máj. 12. 13:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se elitélednő, hogy így érez a férjed! Örülj neki, biztosan jól esik amikor mondja, idővel majd úgyse emlegeti ilyen sűrűn! Biztos vagyok benne, hogy ez számára egy nagyon fontos és tiszteletreméltó dolog volt, ezért hangoztatja ennyiszer! :)
2009. máj. 12. 16:07
 22/27 anonim ***** válasza:
89%

Azt hiszem, őt nagyon meghatja, hogy apa lett többszörösen.

Nagyon hálás érte a sorsnak, és elsősorban Neked, mert általad vált ő is szülővé. Örülj neki, hogy ilyen érző apuka, és hogy számára ez akkora dolog!

Ő biztosan nincs ezzel egyedül, de nem is mindennapos. Örülj, hogy ő annyira átérzi ennek acsodáját, és adj neki lehetőséget, hogy kifejezze. Ne hozd zavarba! Nagyon jó, hog y nem csak ennyire átéli ezt, de nem szemérmes kimondani sem. Nem lenne jó zavarba hozni, szerintem vedd természetesnek, hogy így csodál. Tényleg csodálatos dolog a gyermekek születése, és ez általad volt lehetséges. Fogadd el a tiszteletet. Csak lazán!

kis mosoly, esetleg puszi. vagy beszélgethetsz vele ilyenkor pár mondatot vmelyik gyerkőc aktuális hőstetteiről, szépségéről.

2009. máj. 12. 17:13
 23/27 anonim ***** válasza:
74%

Lehet azon is eltöprengett, hogy az ő dolga eddig egyszerűbb volt. Had dicsérjen, az sose árt!

Nincs benne esetleg valami elrejtett lelkifurdalás, hogy veszélybe sodort? Ha lenne valahol elnyomva, keresd ki, és nyugtasd meg h semmi baj, és bármelyikünket bármikor érheti előre nem látott baj. És hogy aszületés és halál együtt járnak. Meg h te is tiszteled, hogy melletted áll, ilyen jó apu, dolgozik a családért ilyesmi. Nem kell ódákat mondani, csak egyszer mondd el, hogy rájöjjön, ő is tesz csoda-dolgokat.

Megnézhetnétek együtt vmi ideillő filmet. egy férfira is rájöhet a romantika egyszer. Nekem nagyon megható, hogy így odavan.

És lehet hogy szerelmes beléd, nem?

2009. máj. 12. 17:18
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Kövezzetek meg de az én férjem is szokta néha mondani ha a gyerekek valami nagyon édes dolgot csinálnak. És nekem ez jól esik. De én is támogatom őt mindenben. Ahogy az egyik előttem szóló mondta lehet h ez nyálas de akkor mi már 12 éve együtt nyálaskodunk (két gyerekkel), de ha hozzávesszük h sokan ennyi idő után már rég elválnak akkor, annyira nem is olyan rossz. :)
2009. máj. 12. 19:53
 25/27 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak nem minden férj ilyen. Én sem egy köszönöm se semmit nem kapok tőle. Mi a gyerek születése után 7 hónappal oda jutottunk,hogy gondolkodnia kell és különköltözött. Amúgy a meglátásom az,hogy azok az apukák akik benn voltak a szülésen sokkal jobban értékelik a feleségüket talán azért mert látták mit tesznek tény a pasik soha nem érezhetik ezt. Én már attól boldog lennék ha egyszer kétszer mondana annyit köszöni a fiunkat.
2009. jún. 29. 09:55
 26/27 A kérdező kommentje:
09:55: nem biztos, hogy a szülésnél bentlét számít. Az én férjem egyiknél sem tudott bent lenni (bent akart, de nem tudott, mert egyiknél külföldön dolgozott, a másik meg vészcsászár volt), szóval ez nem ad plusz köteléket...az lehet, hogy ad viszont, hogy akarta, de nem tudott ott lenni. Azt gondolom, hogy embere válogatja inkább.
2009. jún. 29. 18:37
 27/27 anonim ***** válasza:
22-es, csúcsnaiva vagy. Egyikőtük sem tud gondolkodni a férfi agyával, sajátotokkal csak, persze ez fals eredményt szül behelyettesítve a férjbe. A gyerek a férfiember folytatása, meghosszabbítása, továbbörökítődése. Tehát az egót hízlalja, tovább élhet az utód által ő maga; az egó. Ez a legáltalánosabb oka ennek. Mindgy, ha a nő ezt nem látja, mindgy, ha balga módon ezt orbitális mértékű tiszteletnek és érzelgés-ömlenynek fogja fel magából kiindulva. A férfiember sem feltétlenül van tudatában ennek, hogy ezért örül ennyire, ezért ilyen hálás. Nem mindig jelenik meg a hála, nem mindn esetben kapcsolódik össze a nő szerepével az új jövevény. Említett eset speciális, itt tényleg plusz lehet még a halálközeli eset, a majdnem-elvesztés.
2013. jan. 1. 02:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!