Hogyan osszuk el az ingatlan árát?
Figyelt kérdés
Válás miatt adjuk el a házunkat. Két lakást szeretnénk venni belölle. A szocpolt letétbe kell helyezni az államkincstárnál. Az lenne a kérdés. Hogy mi a reális? A feleség a gyerekekkel viszi tovább a másik lakásba. A szocpolt beleszámoljuk az előző lakás 50-50%-ába vagy levonjuk es utánna felezünk? A feleség meg megkapja az új lakásába.2009. máj. 12. 11:31
11/21 anonim válasza:
Na, az előző az nem sok értelmeset írt a kérdésre.
Én úgy látnám helyesnek, ha levonnátok, és utána feleznétek.
Az tényleg a gyerekeké, bár gondolom nem rájuk lesz költve, csak a házra, amiben laknak, amiben gondolom nem lsz tulajdoni részük, szóval csak úgy mondják, hogy az az övék, valójában a szülő kezeli, de ez már más téma.
13/21 anonim válasza:
12:15: miért nem írtam értelmeset? Te is ugyanazt írtad, hogy kapja a szocpolt, aki a gyerekekkel él.
14/21 A kérdező kommentje:
Ő is szeretné a gyerekeket csak én nem adom őket. Ha a helyzetébe lennék lehet hogy én is próbálkoznék mindennel.
2009. máj. 12. 12:23
15/21 anonim válasza:
Most te a férj vagy vagy a feleség? Miért nem az anyának ítélik a gyerekeket? Tudtommal csak akkor nem neki ítélik, ha ő nem tudja őket megfelelően nevelni vagy veszélyes rájuk, drogos vagy alkoholista.
16/21 anonim válasza:
Ha eladjátok az ingatlant a szocpolt vissza kell fizetni(ha 10 éven belül vagytok)a maradék megy kétfelé.Akinél maradnak a gyerekek az igényelheti a félszocpolt,de ez már csak juniusig lehetséges!Ha sokáig tart a huzavona senki nem kap semmit!A szocpol arányában a gyerekek lehetnek tulajdonosok az új lakásban,ezt meg lehet lépni,így elkerülhető a másik "rossz szájíze"
17/21 anonim válasza:
szocpolt akkor is igényelhettél volna, ha egyedül neveled a gyermekeidet. a kikötés az, hogy nem lehetsz házas, tehát ő nem kellett ehhez az összeghez. ezt nem ő kapta és nem te kaptad, hanem a gyerekek. őket illeti meg
18/21 A kérdező kommentje:
Még most megyünk majd a bíróságra csak van még némi vita köztünk. A gyerekek elhelyezésbe nem lesz vita. A baja,hogy a szocpolt egy idő után már nem kell vissza fizetni és az meg már az én lakásom értékét fogja növelni. Ő most csak 6,5m tud lakást venni én meg 8m-ért
2009. máj. 12. 12:55
19/21 anonim válasza:
Akkor vegyél fel hitelt! Csak 500 ezerről van szó.
20/21 anonim válasza:
Szerintem fele-fele, a szocpol meg azé legyen, aki a gyerekeket neveli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!