Anyám azt mondja, ha nem szülök, nem vagyok teljesértékű ember. Igaza van?
Figyelt kérdés
Én nem vagyok odáig a gyerekekért, nem érzem hogy jó anya lennék. Sokkal inkább nevelgetek kisállatokat, kutyust, cicát, gyerekhez nincs kedvem.2011. nov. 23. 09:43
21/24 anonim válasza:
Édesanyádnak nincs igaza. Ez egy ósdi nézet abból az időből, amikor a nőket kizárólag két lábon járó szaporítószervnek tekintették. Ma már többé-kevésbé tudatosult mindenütt (alacsony fejlődési szinten megrekedt társadalmakat kivéve), hogy a nőnek agya is van, nemcsak méhe. Akarjon vagy ne gyereket, teljes értékű, cselekvő gondolkodó ember.
Ha vágysz az anyaságra, legyen gyereked, akár több is. Szeresd, neveld fel őket becsülettel. Ha nem, senki sem kényszeríthet. Édesanyádra pedig ebben a kérdésben véletlenül se hallgass. A nézetei fölött - hálistennek! - már eljárt az idő.
22/24 anonim válasza:
Van, aki szeretne gyereket, van, aki nem. Ezt te érzed.
23/24 anonim válasza:
Nincs igaza.
Én sem szülök soha, nem akarom.
Pont attól vagyok egyéni és erős, hogy képes vagyok ezt a döntést meghozni.
24/24 anonim válasza:
Én 29-30 éves koromban kezdtem úgy érezni, hogy szeretnék majd gyereket. Van még idő. Anyának meg mond meg, hogy lesz gyerek de majd később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!