Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elmennétek így a "buliba"?

Ti elmennétek így a "buliba"?

Figyelt kérdés
A helyhez az, hogy édesanyám és az anyósáék (az én apai nagyszüleim) kapcsolata nem jó, és soha nem is volt az. Már lánykorában sem tudták sohasem elfogadni, mint a fiuk párját, és nem volt ez másképpen, mikor a menyük lett (ennek már 25 éve). 10 éve szüleim elváltak, egy megcsalás miatt az apa részéről, ezt anya végül megbocsátotta, és a válás ellenére együtt maradtak. Apa szereti a szüleit, és én és a testvérem is néha meglátogatjuk őket, anya nem, de soha nem is kérdeznek felőle, nem is érdekli őket anya. A helyzet az, hogy most hétvégén a nagyszülők ünneplik az 50. házassági évfordulójukat, és templomi újraesküvőt és éttermi vacsorát szerveznek a család részére. Az egyik szervező apa. Én és a testvérem elmegyünk. Anya már problémás. Igazából a nagyszüleim nem hívták meg, apa mondta hogy szeretné ha anya is ott lenne, és ma engem kértek meg, hogy kérjem meg anyát, hogy jöjjön el. Tudom, hogy apának sokat jelentene ha anya is ott lenne, de anya sérelmeit is meg tudom érteni. Szerintetek mi lenne a helyes döntés? Köszönöm a válaszokat!
2011. nov. 22. 17:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ki kért meg? A nagyszüleid vagy apukád? Mert ha a nagyszüleid nem tudnak róla, akkor nem hinném hogy jó ötlet lenne elmennie. Szerintem ha az apád azt akarja, hogy elmenjen, akkor beszélje meg ő velük (anyukáddal és a nagyszüleiddel is) nem rád kéne hárítania a dolgot.
2011. nov. 22. 18:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős sztori csak nálam annyiban más,hogy az apósom bántott meg,és soha nem fogadott el.

Ezért nagyon is tudom,mit élhetett át,mit érez anyukád.

Én a helyedben hagynám hogy anyukád döntse el hogy akar-e menni vagy sem.Ha nem akar akkor tartsátok tiszteletben a döntését. Csak megjegyzem hogy én sem mentem soha többé apósomhoz,még akkor sem amikor a 79 születésnapját ünnepelte.Bár akkor egy "ha akar eljöhet" szöveggel meghívott,de nem soha többé nem láttuk egymást..

2011. nov. 22. 18:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A helyes az lenne, ha anyósék bocsánatot kérnének és megmondanák, hogy szeretnék, ha ott lenne. De ez lássuk be nem fog bekövetkezni. Így csak kompromisszumos helyzetek állhatnak elő.
2011. nov. 22. 18:09
 4/10 anonim ***** válasza:
52%

"A helyzet az, hogy most hétvégén a nagyszülők ünneplik az 50. házassági évfordulójukat, és templomi újraesküvőt és éttermi vacsorát szerveznek a család részére."

a család részére szervezik,tehát anyukád is beletartozik,nem kell mindenkinek külön könyörögni,hogy jöjjön.

Én csak az tudom,hogy anyukád helyébe elmennék,ez a viselkedés a nagyszüleid részéről őket minősiti.Attól ti még egy család vagytok,és ha tetszik,ha nem a nagyszüleidnek,ha titeket meghiv akkor egyúttal őt is meghivta.

Mellesleg sztem egy családban ilyen rossz viszonyban lenni,már a gyerekek miatt sem kifizetődő,bár nem tudom te hány éves vagy.

Mindenestre buta és primitiv dolog igy "válazstás elé" állitani az okos felnőtteknek a többieket..

2011. nov. 22. 18:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Első: nagyszüleim kértek meg, sírva, és azt állítva hogy ők soha nem bántották meg anyát...szerintük...

2011. nov. 22. 18:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Kedves 4. válaszoló!

A család az a bővebb családot jelenti, nem csak bennünket négyőnket, hanem mama-papa testvéreit, komákat, stb. Engem sem hívtak meg, hanem megkértek hogy süssek sütit, és fogadjam a vendégeket, de ezen nem akadok fenn, érzem hogy ott a helyem. Apa természetesen "meg van hívva" hiszen ő a szervező. A tesóm is besegít a sütésbe. Mivel anya nem látogatja őket, így a sütést nem bízták rá, ezáltal a sajátos meghívásmód is elmaradt, csak velem üzentek. Kíváncsi lennék hogy a többi kb 25-30 fő vendéget is csak ilyen ráutaló jelekkel hívták e meg... Egyébként, 24 éves vagyok :)

2011. nov. 22. 18:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Ezt meséld el anyukádnak, mondd meg neki, hogy ennyi év után végre ássák el a csatabárdot. Ez j alkalom. Nem kell ezek után se puszipajtásnak lenni, de tegye meg azt, hogy elmegy, és "kibékülnek".
2011. nov. 22. 18:19
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha a nagyszülők kértek meg,szerintem próbálj beszélni anyuddal,hogy menjen el,hisz egy család vagytok és esetleg próbálják elásni a csatabárdot,nem szabad a sok sok évvel ezelőtti sérelmeken rágódni!
2011. nov. 22. 18:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Azt írtam volna, hogy ne menjen el, hiszen a nagyszüleid nem tartják őt családtagnak, ha soha nem is kérdeznek felőle.

De így, hogy írtad, hogy szeretnék, ha ott lenne, meg nem is értik, miért haragszik... érdekes helyzet.

Mondd el ezt anyukádnak, hogy meghívták, mindenki szeretné, ha ott lenne, aztán majd eldönti mi legyen.

2011. nov. 22. 18:39
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszülők érzik, hogy nem élnek már sokáig, ezért megpróbálnak békejobbot nyújtani. Ez nagy dolog! Anyukádnak magyarázd el, a helyzetet. Ez egy jó alkalom megbocsátani. Én 16 év után bocsátottam meg egy családtagomnak, akit addig nem láttam, hát mit mondjak elég nehéz volt. Több alkalom kellett, hogy igazán sikerüljön. Nehéz meló a megbocsátás, de fontos.
2011. nov. 22. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!