Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet kezdeni egy olyan...

Mit lehet kezdeni egy olyan anyával, aki sunyiban elveszi a gyereke pénzét?

Figyelt kérdés

Már két gyerek kirepült otthonról, őket is meglopta annak idején, mikor még otthon laktak, most a kisebbik kereső első, legelső fizetéséből kért kölcsön 20-at, aztán reggelre eltűnt még egy 20-as a pénztárcából. Később bevallotta ő volt, nem akarta ezzel zavarni este a fiát, hogy kéne még, de majd megadja. Pedig nem fogja, mert a két nagyobbnak sem adta meg soha, amit elvett. A nagyobbaktól mai napig kölcsönkéreget, aztán sír, hogy mégsem tudja megadni. Pedig ők sincsenek könnyű helyzetben! És tudta jól, hogy ez a pénz arra kellett volna a fiának, hogy elmehessen albérletbe a barátnőjével és ki tudják fizetni a kauciót. Ez már előre meg volt beszélve, ő is tudta.

Nem megy el dolgozni, mert lusta, mindig is családi pótlékból élt, meg segélyből, meg abból a pénzből, amit a gyerekek apja adott minden hónapban (Külön élnek).

És még vannak kisebb testvérek is a szülői házban. De akkor sem megy el dolgozni, csak kölcsönkér folyton, meg sajnáltatja magát gazdagabb rokonoknak, azok meg néha kisegítik.

Lenne munkahely, volt is, de nem tetszett neki, otthagyta.

Gyerekként mit lehet csinálni ilyenkor? Így is nehéz elindulni semmi segítség nélkül az életbe!! Hát még ha ez történik...

2011. nov. 22. 17:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Tényleg, bankszámla? Onnan engedély nélkül nem tud levenni pénzt.

Kicsit macera mindennel a bankba rohangálni, de én biztosan nem tartnék 1-2 ezernél többet magamnál készpénzben, aztán vagy kártyával fizetnék, vagy inkább többet mennék az automatához.

2011. nov. 22. 18:02
 12/19 A kérdező kommentje:

Nem tudnám elvenni a "pénzét", nem fogok kutakodni utána. Nem tudnám megtenni, szar embernek érezném magam. Szánalmas ez a viselkedés, inkább hagyom. De nem is a pénz, hanem ez a csalódottság. Nagyanyám ott van neki, főz, mosogat, stb., el tudna menni dolgozni.

3 apától, 6 gyerek. Azért mentek szét, mert mindegyiket elzavarta, nem tud alkalmazkodni, okosabbnak hiszi magát mindenkinél. Pedig nem volt velük semmi gond, dolgoztak, csendesek voltak.

2011. nov. 22. 18:02
 13/19 anonim ***** válasza:
Nagyon exkuzálom magam, de anyukád megélhetési inkubátornak tűnik....
2011. nov. 22. 18:17
 14/19 anonim ***** válasza:

A lopkodást leszámítva egyébként milyen anya? Hogy nevel(t) benneteket?

Gondolok itt az anyagi és az érzelmi ellátásra is.

2011. nov. 22. 18:18
 15/19 anonim ***** válasza:
Gáz ha már a családtagok elől is dugni kell a pénz...De sajnos ezek nem családok.És legtöbb esteben a piára kell az a pénz.
2011. nov. 22. 18:29
 16/19 A kérdező kommentje:
Mindig nélkülöztünk, csórók voltunk. Anyaként volt, hogy nyugis, dumcsizós volt, normálisan ellátott minket, de legtöbbször depis, idegbeteg volt, csak a saját gondja érdekelte. Ez mai napig így van.
2011. nov. 22. 18:30
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem iszik, nem ivott sosem.
2011. nov. 22. 18:31
 18/19 anonim ***** válasza:
Legalább ne szaporodna.
2011. nov. 22. 20:57
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez az - általad leírt - viselkedés tipikusan az "annyira unatkozom, hogy besárkányosodom".

Volt egy fél éves periódus, amikor vizsgákra is készültem, illetve különösebben nem is voltunk rászorulva a keresetemre és itthon voltam. A vizsgák után azért kezdtem el pánikszerűen munkát keresni, mert bár a férjem nagyon jól keresett és nekem is sok megtakarításom volt, annyira kezdtem idegbeteg sárkány lenni a terhelés/alkotás hiánya miatt, hogy ha nem ilyen birkatürelmű férjem van, szerintem simán itthagyott volna.

Mindenért kötözködtem, miért ott a bögre, miért az a póló van rajta, nem tudom beosztani az időmet (igen, akkor a legnehezebb, amikor sok van belőle, vicces, de így van). Estére nem volt miben elfáradnom, így aludni se igazán tudtam, akkor is azt cseszegettem, aki kéznél volt.

Első munkahét hirtelen annyira megterhelt utána, hogy 8 óra irodai munka után (sok új inger, információ), zombiként estem az ágyba és semmire nem volt erőm. Három hét után álltam be az új ritmusra, több energiám lett, a férjem meg cigánykerekezett, hogy milyen jó fej és mosolygós lettem.

2011. nov. 22. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!