Miert van az hogy mindig veszekszek anyummal?
Figyelt kérdés
Minden alaklommal amikor talalkozunk,vita a beszelgetesunk vege.Anno amikor papam elt sokszor veszekedtek.Valoszinu hasonlitok a papamra mert teljesen mashogy gondolkodom mint az anyukam.En mar azt gongolom nem kellene vele tartanom szorosan a kapcsolatot.Vagy inkabb nem kellene beszlegetnunk sem ert nem szeretnem ha baja lenne miaqttam.Sokszor nem erdekli amit szoktam neki mondani vagy esetleg kikernem a velemenyet.2009. máj. 11. 18:25
1/4 A kérdező kommentje:
Bocsánat mindenkitol lehet en viselkedem felnott fejjel gyerekesen csak en ugy erzem eleg keves idot toltottem vele gyerekkoromban mert korhazban voltam neha vele neha nelkule sokaig.Mamam szerint hisztis vagyok lehet benne valami de szerintem meg mindig hianyolom tudatosan a mamam csak sajnos mar teherkent veszi.Ez van..
2009. máj. 11. 18:53
2/4 anonim válasza:
szia. mintha magamat hallanám. én is keveset voltam vele kicsi koromban, főleg mamám nevelt, anyu dolgozott, meg mamám elnyomta őt is eléggé, 8.-os koromban költöztem hozzá és a nevelőapámhoz, meg a pici öcsémhez. Nekem az a bajom, és ezzel tisztában is vagyok, hogy mindenben - a varrást és a takarítást kivéve - jobb vagyok nála, ezért rendszerint butaságnak tartom, amit mond. Pedig mióta férjhez mentem, elég sokszor mondja el a véleményét, és az rendszerint nem egyezik az enyémmel. Én azt szoktam csinálni, hogy egyszerűen nem mondok el neki dolgokat. PL. azt, hogy a férjemnek cége van, mert akkor azon sopánkodna, hogy csődbe fog menni és éhen halunk; aztán azt, hogy mennyit keres a párom, hogy mennyiért vettük az autót, hogy el akarjuk adni a lakást stb. Inkább mindenféle általános dolgokról beszélgetünk: mit főzöl mi, mi újság a rokonságban stb. Ha nem kellene hozzá hordanom a ruhákat mosni - építkezés alatt még nincs mosógépem - , még kevesebbet beszélgetnénk. Abszolut nincs vele bajom, csak nem szoktunk egyetérteni dolgokban.
3/4 anonim válasza:
Azt gondolom, nem baj, ha nem tudsz vele beszélgetni. Külön emberek vagytok. Szeresd, tiszteld, de amiben nincs egyetértés, hagyd rá. Tudod, neki is lehet számtalan felhalmozódott lelki nyomorúsága, és talán szükségwe van rá, hogy kimutassa, ő se olyan buta, vagy hogy az ő véleménye is számit, ilyenkor van a vita. Tehát anya és gyermeke versenytársak lehetnek, hogy ki az okosabb, (szebb, modernebb, v. bármi)és ez okozhatja a bajt. Persze kedveskedhetsz neki azzal, hogy megkérdezed, miért gondolja így, vagy úgy, esetleg óvatosan mondhatsz valamit a magad dolgairól, de ha észreveszed, hogy rossz vége lesz, mégsézd a témát. Néha fejezd ki virággal vagy apróbb ajándékkal a szeretetedet, legyél hozzá részvéttel, de maradj független a magad érzelmi világában. El kell vágni a köldökzsinórt, és a szeretet jobban megmaradhat, ha szabadon engedjük egymást. Én így tapasztaltam.
4/4 A kérdező kommentje:
Valóban.Ezek a relális elméletek a hatásosak..
A felnott méltoságaval nem pedig a gyermek ketségbeesesével szukséges viselnem a vereséget.
Kozel 50-éves.Benne van a korban is sajnos.Valószínu az idegei is "vekonyabbak" mar.Ha lehetseges,nyelek mielott mondanek is valamit.Alapjaban véve nem vagyunk rosszban.Mindig igyekszunk harag nelkul elválni.Remélem jobb lehet ennel is a viszonyunk.Koszonom
2009. máj. 11. 22:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!