A barátom azt kérte költözzek hozzá, de én furcsán érezném magam azért mert (. ) Mit tegyek?
Szerintem amíg nincs annyi pénzed, hogy kifizess egy fél lakást, addig nem mondható, hogy „eljött az összeköltözés ideje”. Attól még lakhatsz nála, de közöld vele, hogy ez ideiglenes, és amint lesz pénzed, együtt vesztek egy olyan lakást, ami közös. (Ne jelentkezz át oda és legyen pár cuccod, amit még a szülőknél tartasz.)
Ne hallgass az olyanokra, hogy „én is így vagyok vele és szar, de majd megszokod”, ha nem akarod az egész életed leélni úgy, hogy szar, de majd megszokod...
Mi albérletbe költöztünk össze, amit a párom fizetett, és a legtöbb cucc is az övé volt. Sajnos nekem nem volt munkám, így nem tudtam pótolni, tehát nem tudtam magam jobban érezni attól hogy én is beleadok. Viszont megbeszéltük a dolgokat, hogy ez a közös otthonunk, aztán együtt vettünk mindent, az utolsó törlőkendőig :)
Nameg amikor elment dolgozni nagytakarításkor átrendeztem az egész lakást. Mai napig hobbim hogy évente kétszer-háromszor, bútort tologatok :)
Szóval próbáljátok meg együtt berendezni.
Nekünk esélyünk sincs saját lakásra, szóval ha együtt maradtok akkor előnnyel indultok. Gondolj erre.
Mi albérletbe költöztünk össze, amit közösen fizetünk. A bútorok közül többet együtt vettünk, valamit hoztunk otthonról. Nagyjából egyenlő arányban, de ha valamelyik felé billen, az az enyém, mert én jóval jobb anyagi helyzetben voltam, mint a párom. (ja és az saját magam által keresett pénz és tárgy volt, nem örökölt/kapott)
22L
Nálunk is kb ez volt. Én költöztem ide, ő előtte itt lakott az anyjával, de aztán az anyja elköltözött, az övé maradt a lakás. Engem is zavart eleinte, sokáig nem éreztem itthon magam, visszasírtam az otthonomat, a szobámat. Aztán szépen lassan megszoktam( igaz, a lakás nagyon szép, nem volt nehéz megszokni). Aztán ideköltöztem teljesen, elhoztam otthonról a bútoraimat a szobámból, íróasztal, számítogép, ruhásszekrények, könyvespolcok és így már énis sokkal otthonosabban érzem magam.
Szerintem ne problémázz ezen, örülj, hogy van hova költözzetek, nem kell albérletre vagy hitelre költeni. Más, hogy örülne ennek! Aztán idővel vesztek közös dolgokat, szőnyegek, függönyök, amiben benne lesz a te izlésed és pénzed is. Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!