Miért kell leszólni azokat, akik szerint nem helyes, ha a szülők albérlőt csinálnak a dolgozó, fiatal (! ) gyerekükből?
A szüleim együtt vannak, összesen keresnek ketten havonta 200ezer forintot. Úgyhogy nem 600ezer forint a havi bevételünk. ;) Nem élünk jómódban, de tudják a szüleim, hogy mit vállaltak, amikor megszülettünk az öcsémmel. Pontosan tudták, hogy a gyerekeik vagyunk, és ha addig azok is vagyunk, amíg otthon élünk. Nem lakom otthon, koleszos vagyok és ők segítenek engem. Amikor kerestem, a nyáron, nem keveset... (két hét alatt majdnem annyit, mint apám egyhavi fizetése) Nem kellett belőle semmit sem adnom. Amúgy te is hozod itt a szélsőséges példádat... anyukád egyedül van, nagy a lakás kevés a pénze. Nem erről van szó. Bocs. Hanem ha eddig el tudta tartani a szülő a gyerekét, akkor a munkavállalás után miértnem tudja? Olvass bele a többi ilyen kérdésbe, sokan kifejtették már a véleményüket...
Amúgy ahelyett, hogy mindig hazaadogatnál te is, tennéd félre, aztán egy-két év múlva már nem is kellene albérletben laknod, vehetnél saját házat/lakást. De mindegy... Ezért rohadnak otthon olyan sokan, mert a félhavi keresetüket hazaadják, aztán nincs miből félretenni... Írta egy másik kérdésnél egy lány, hogy keres havi 70ezret kb, ebből jó, ha 5000 ft-ja megmarad, mert a szülei a többit elszedik tőle és abból élnek. Na ő kb majd 70 éves korára pont el is költözhet a gyökér szüleitől?
Szerintem ha jómódban is élnek a szülők sem kellene gond legyen, ha kérni mernek. Nem azért teszik remélhetőleg, hogy szivassák a gyereket.
A gyereke igen, de nem gyerek már. A felnőttéváláshoz nem csak a nagyszájúság tartozik, hanem a felelősség, megtanulni a felnőtt életet. Gyerekkorban megtanítanak inni pohárból, tornyot építeni, háziban segítenek, most meg a felnőttéválásban segítenek, hogy hogyan kell a pénzzel bánni. Ez ugyanis az. A pénzed nem a tied lesz teljes egészében sosem ,és ehhez akarnak szoktatni. Vagy félrerakják neked.
Ez nagyon önző hozzászólás, hogy elvállaltak, akkor csinálják. Kíváncsi vagyok mit mondassz, ha majd te leszel ebben a helyzetben. Most ne is reagálj erre, mert mivel nem vagy ott, nem tudod mit fogsz csinálni, legfeljebb elképzelésed lehet.
Én nem szólom le az ilyeneket, csak próbálok egy más szöget bemutatni nekik.
Ne haragudj, de valaki 2 nappal előtte már feltette ezt a kérdést, és ott azt írta hogy havi 600 ezret visznek haza a szülei...ha te vagy akkor nem értem, ha nem te akkor bocsi az utolsó mondatokért, ez neki szólt.
Más...nem azért adok anyumnak pénzt mert követeli, hanem mert látom, hogy milyen helyzetben van és mivel az albérletünk nem olyan drága, a párom viszonylag jól keres, nem nehézség segíteni anyukámat...tudod én hálás vagyok neki, hogy szépen felnevelt, értelmes, okos, jól nevelt emberek lettünk a testvéreimmel, amíg apám velünk volt, addig jobb helyzetben voltunk, nem voltunk gazdagok, de megvolt mindenünk...soha nem volt hiány semmiben..de sajna már nem ez a helyzet és úgy érzem, ha nem is tudom visszaadni anyumnak azt amit tőle kaptam, próbálom ott segíteni ahol tudom. Ha ez szerinted lenézendő arról nem tehetek én büszke vagyok arra, hogy most már olyan helyzetben vagyok, hogy nem anyum nyakán lógok, és tudok neki segíteni egy kicsit.
Az a kijelentésed, hogy lakást tudnánk venni a párommal, ha nem adom oda azt a 10-15 ezret, akkor felvilágosítalak a való életről...
A bátyám egy cég kisfőnöke, közel fél milliót keres havonta. Beruházott egy lakásra, összeszedte az előleget és felvett egy lakáshitelt, hogy a többit majd havonta fizeti, elvileg megteheti (megjegyzem ő is segíti anyumat, gáz vagy nem gáz ez van). Namár most, ez a lakáshitel az elmúlt fél évben a duplájára nőtt( közel 200 ezret fizet ki havonta)...ha néznél tv-t hallhattál erről, sokan kerültek ez miatt a kilakoltatás szélére, mert amit előtte tudtak fizetni, az már sajna nem megy. Namármost, egy lakás ára ami normális, pesten 10-15 milliótól kezdődik, itt nyugat-magyarországon ahol mi lakunk, 7-10 millió (ez nem nagy lakás, olyan 1+ fél szobás)... az én havi 10-15 ezer pluszom amit anyumnak adok kb annyit ér ilyenkor mint a szarnak egy pofon...nem vagyok tőle semmivel se hátrább, se előrébb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!