Újra emberek közé akarok járni. Hogyan kezdjem el?
Évekig pánikbeteg voltam, alig mozdultam ki a házból, otthonról dolgozom interneten keresztül. Neten megismerkedtem egy férfivel egy éve, minden rendben van kötünk, találkozgatunk, és a segítségével elkezdtem gyógyulni.
Ő szokott vinni magával a barátaihoz, meg rendezvényekre, ahogy éppen bírom a dolgot, de nekem a régi baráti köröm teljesen leépült a hosszú betegség alatt. Most már vagyok annyira jól, hogy sokszor egyedül is ki tudok menni emberek közé, csak ugye közben nem nagyon maradt kihez.
Hogyan "térjek vissza" a világba? Nem pasit keresek, csak valakiket beszélgetni, ismerkedni, vannak erre helyek?
Szórakozóhelyen gondolom, nem ilyen ismeretséget találnék, sportklubba vagy mittomén meg sportolni járnak az emberek, nem ismerkedni.
Egy régi barátommal most veszem fel ismét a kapcsolatot, de ugye közben mindenkinek megváltozott az élete, családjuk lett stb.
(Nem tudtam, melyik kategóriába tegyem ezt a kérdést, nem volt olyan, hogy "emberek").
28/L
Kedves Kérdező!
Azt hiszem, nagyjából át tudom érezni a helyzeted, ugyan nem vagyok pánik beteg, csak sok változás ért az utóbbi években, és én is eléggé magamba zárkóztam. Mostanában kezdek én is inkább arra felé mozdulni, hogy ismét emberek közé menjek, nem csak a munka idejére.
Hát én először is elkezdtem templomba járni, és a gyülekezeti énekkarban is szivesen fogadtak, az heti egy óra, kis körben, sok vidámság.
Aztán zeneiskolába járok és hastáncra, vezetni tanulok... és igen, az önkéntes munkán is töröm a fejem, ez is nagyon sokat számít. Volt már korábban egy ilyen periódusom, mikor hasonlóan magamba zuhantam hosszabb időre, és akkor is a gyülekezetbe járás, zene tanulás és az önkéntes munka lendített ki.
Az a jó, hogy ha nem csak "társalgási klubba" jársz, hanem ilyen konkrét tevékenység köré csoportosuló közösségekbe, akkor kisebb az esélye a kínos helyzeteknek. A társalási órákon 100%osan magadról kell beszélgetni, és szerintem ez nem tesz jót. Magamon azt vettem észre, hogy sokkal hatékonyabban tudtam előre lendülni ebből az állapotból, amikor nem koncentráltam annyira a magam problémájára, hanem belevetettem magam egy-egy tevékenységbe, illetve jobban figyeltem a külvilág, más emberek felé, mint a belső kis küszködéseimre.
Találj ki valami hobbit, vagy csak gondold el, mi minden érdekelne. Nem baj, ha nem értesz hozzá. Pl, ha rajzolni szeretnél de nem tudsz rajzolni, attól még elmehetsz egy rajztanárhoz vagy rajz körre, mert ott majd megtanulod.
.... ilyesmi.
Sok sikert és sok kitartást!
Szia!
Szerintem azért discoba ne járj mert ismerkedni akarsz mert az nem az a kör ahol józan emberek vannak,lehet ott is ismerkedni de többnyire inkább haverokat szerez ott az ember minthogy igazi barátot.
Tudod nem értelek hogy miért dolgozol otthonról,tudod ha kerülöd az embereket akkor sosem történik Veled semmi!
Tudod Én normális embernek gondolom magam,de tudod nekem sem könnyű az emberek közt élnem ,úgyanúgy érnek jó dolgok mint csalódások is és ezeket nem lehet kikerülni,max elővigyázatosabb lehet az ember.
neked azt ajánlom hogy elöbb próbálj ki egykettő chates oldalt.
Hobbid van?
Eljárhatnál,sportolni,túrázni ,tudod vannak olyan események mint hogy megszervez valaki egy túrát és arra lehet jelentkezni idegenként vannak ilyen lapok is interneten ahol ezeket megosztják hogy mikor hol van csoportos túra.Egy ilyen alkalom tökéletes ahoz hogy emberekkel ismerkedj vagy hogy mások ismerkedjenek Veled.És szerintem aki szereti a természetet az rossz ember nem lehet.
Vannak még kiaknázatlan lehetőségek,Én például szoktam menni segíteni rendezni futóversenyeket ,vagy ha gondolod mehet greenpeace-be is .Vagy elmehetnél tánciskolába ha érdekel.
A barátságok mindig is közös programok alapján szoktak kialakulni,szóval hajrá vesd be magad az emberek közé.
Remélem hogy tanácsaim hasznosak lesznek számodra és jó úton haladsz!
Minden jót!
Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!