Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiknek sikerült a ferjet...

Akiknek sikerült a ferjet rendre, a mindennapokban tamogatasra szoktatni, hogy csinaltak ezt? Es mennyi ideig tartott, mi az, ami hasznalt?

Figyelt kérdés

Aprosagokra gondolok, pl. ha a tejesdoboz nala ürül ki, eldobja maga utan, ha barmit elövesz, elteszi maga utan...stb. Vagy ha nem kepes ra, akkor hogyan lehet megertetni, hogy ne varja el a felesegetöl a rendrakast? (Ti. "szemet" itt os, ott is allapotban nem lehet porszivozni es felmosni, azt elöbb el kell pakolni.)

Fontos: Kerem, csak olyanok irjanak, akiknek ez volt a problemajuk es sikerrel megoldottak!!

2011. nov. 20. 20:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%
Lehet hogy sok a feminista bula itt,csak sajnos a legtöbb mai férfi tutyimutyi,és egy égőt nem tud kicserélni,és közbe veri a mellét hogy ő a férfi,de a fát is nő vágja tüzelőre...
2011. nov. 20. 21:21
 12/25 A kérdező kommentje:

ma 21:09

Mint irtam a kommentekben, a megbeszelesen mar szazszorosan tul vagyunk, de mintha nem vagna a dolgot... Nem közös takaritasrol van szo. A takaritas tenyleg nem nagy dolog, nem erzem megterhelönek, szo nelkül meg is csinalom. Hanem a cuccaink magunk utan elpakolasarol!

Nem a vacsora vagy barmelyik eves utan az asztalrol, az is rendben, hanem amit "csak ugy" elövesz, na ilyenekkel van tele a lakas. Csavarok, elemlampa, zokni, keksz-csoki, toll, almacsutka, tejeszacsko, kavespohar es tarsai. Nem egyszer pl. elpakolok egy helyröl, hogy letöröljem, es amig a helyere viszek egy dolgot, ujra odatett valamit.

2011. nov. 20. 21:25
 13/25 A kérdező kommentje:

Feminista bula? Meg jo, hogy közben el is magyaraztatok, mi az... :)

Nem hiszem, hogy ebbe a kategoriaba tartoznek, es egyebkent a ferjem is nagyon ügyes, ezermester tipusu annyiban, hogy mindenhez ert, csak az mas kerdes, hogy mennyire szorgalmas vagy lusta. Az a helyzet, hogy miutan gyerekeid születnek, felnöttkent döntened kell, mire forditod az idödet. Neha a 24 orabol több kene a gyerekekre, minel kisebbek, annal több, es ha aranytalanul sok idö elmegy a takaritasnak nevezett dologra, aminek 2/3-ad resze valojaban rendrakas, akkor nem marad a fontosabbra: a gyerekre. Egy gyerek pedig 2 szülöhöz születik, azaz a gyerekkel kapcs teendök is közös feladat kategoria. Szerintem logikus, hogy minden közös 2-e kellene oszlodjon. Nem kell mosogatni vagy felmosni, netan fözni, csak arrol irtam: a cuccait pakolja el maga utan.

(Ettöl függetlenül, ha nyaralni akar velem jönni, akkor vagy megvarja az ajtoban, mig kesz vagyok, vagy besegit, hogy elöbb elinduljunk. :D)

2011. nov. 20. 21:35
 14/25 anonim ***** válasza:
57%
Eddig nem zavart akkor szerintem már nem szereted,és a rózsaszin köd felszállt,ami nem látatta veled az igéyntelenségét,amúgy ilyen igénytelen pasival össze se jöttem volna ,aki maga körül nem tud rendet rakni,és koszban is elvan,almacsutkák stb-k között.
2011. nov. 20. 21:38
 15/25 A kérdező kommentje:

Nem ertem, mar mindenfelet irtatok, de a kerdesre meg SENKI sem valaszolt!

Utolsonak: nem fogok magyarazkodni, hogy a ködök nem 10 ev utan szallnak fel, hogy szeretem-e vagy nem, es hogy volt ez a problema eddig, minek?

2011. nov. 20. 21:43
 16/25 anonim ***** válasza:
45%

Gondolom nem tegnap kezdődőtt a probléma?

Kommunikáció csodákra képes.Talán beszélned kéne vele,hogy neked ez igy fárasztó.

2011. nov. 20. 21:49
 17/25 A kérdező kommentje:

Az egyoldalu kommunikacio nem vezet eredmenyhez.

Ez is egyebkent egyoldalu kommunikacio, amit mar több kommunikacioban leirtam, majd ujra elmagyaraztam, es megis, a valasz meg mindig a kommunikaciorol egy ilyen megjegyzes! Tovabba az is egyioldalu kommunikacio, hogy felteszek egy kerdest, amiben a kerdöszo: "hogyan", de masra valaszolnak. A hogyan ugy ertendö, hogy az egyertelmü, hogy valamilyen verbalis dologra gondoltam, nem pedig jelbeszedre vagy ne adj Isten valmilyen müveszeti agba öntve, pl egy szoborabrazolassal kepzelem megertetni a rendrakas fontossagat... :)

2011. nov. 20. 22:40
 18/25 anonim ***** válasza:
38%

Anyám 30 éve próbálja az apámat ilyesmire szoktatni, teljes kudarccal.

Nagyanyám viszont vasszigorral idomította nagyapámat, ott ment is a dolog, amíg nagyapám rákban meg nem halt... Attól tartok, volt összefüggés a két dolog között.

Sz'al inkább a kosz, ha engem kérdezel.

2011. nov. 20. 23:15
 19/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm valaszodat. En is hiszek a lelki dolgok testi betegsegekkel összefüggeseben. Nalunk annyi a különbseg, hogy en lemondanek a rendröl ott, ahol kupi van. Nem feltetlenül kellene rend, hanem egy olyan megoldas, hogy mindketten jol jarjunk, közelitsünk egymashoz. Probaltam eddig normalis beszelgetesekkel megertetni vele. (Szerintem) racionalisan elmagyarazva. DE: ha az almacsutka es a "gyüjtemenye" alatt az asztalon kosz van, akkor azt kerdezi, miert nem töröltem le az asztalt? Mit csinaltal egesz nap...stb... es kezdödnek a vitak. Gyakran az orra elött zajlik, latja, meddig pakolom el es az utana mar "gyerekjatek" porszivozas es söpres, ami mar igazan nem nagy idö az elpakolashoz kepest. Tehat ö nem olyan mint a nagyapad, ö elvarja a tisztasagot maga körül, az elöhagyott aprosagot pedig jelentektelennek tekinti, amit ki lehetne hagyni vagy amit nekem kis dolog elpakolni utana.

Hol van a zoknim? (Amit tegnap vett, elöhagyta.) Hol van a fenymasolt papir? (Amit maga fenymasolt, elöhagyta.) Nem birja megjegyezni, honnan lehet elövenni a gyerek bugyijat (a gyerekünk mar persze tudja), ha pl. ö csereli a pelust. Ezek a naponta szazszor elhangzo kerdesek csak egy dolog, mert ez az ö dolga, nekem mindegy, de ezek is arra utalnak, hogy valamifele rendszerrel megkönnyitene a sajat eletet is. (Ha ezt mondom neki, akkor jatszmazik, hogy mit okoskodok.) Az egyetlen ezekböl, ami engem erint, hogy takaritas elött jo lenne, ha nem hagyna szet mindent. Raadasul milyen peldat mutat ezzel a gyerekünknek? Ez sem mindegy. (Ez a beszedtema is leragott csont: igergetes vagy egyszerüen ugy allitja be, mintha bolhabol elefantot csinalnek, hiszen ez csak egy elem/csavar/polo...stb.)

Emiatt tettem fel a kerdest, bevalt tapasztalatokat, hogyan sikerült valtoztatni, akinek sikerült?

2011. nov. 21. 00:09
 20/25 anonim ***** válasza:
60%

Értem. Sajnos nem tudok olyan példát, ahol ilyesmit megoldottak.

Az jutott eszembe, hogy talán az egész koreográfia egy játszma - amikor még otthon lakott a szüleivel, ez hogy ment? Lehet, hogy még az anyjával alakították ki ezt az eljárást, vagy ehhez hasonlót, és a párodban ez úgy rögzült, hogy ez a dolgok normális menete?

2011. nov. 21. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!