Tényleg sértés a szülőknek, ha mi nem velük, hanem kettesben karácsonyozunk az albérletben a vőlegényemmel?
Azt még hozzátenném, szigorúan csak magánvéleményként, hogy szerintem ha valakinek kisgyerekei vannak, akkor normális szülőnek eszébe sem jut az, hogy őket cibáltassa magához, hanem felpakolja a cekkert, a garabolyt, a hátizsákot vagy a nagyládát és fülön fogja apjukomat, felszállnak az első buszra vagy vonatra (vagy repülőre!) és ők utaznak el a gyerekeikhez, az unokáikhoz.
Persze, rengeteg olyan ember van, aki mindenből versenyt csinál és ez alól a Karácsony sem kivétel. Nem az számít neki, hogy a Szeretet Ünnepe, hanem az, hogy az akaratát mindenáron átverje a másikon, bármi áron. Méghogy ő megemelje a hátsóját és egy lépést is tegyen? Azt már nem! HOZZÁ jöjjenek! Hogy dicsekedhessen a főztjével, hogy dicsekedhessen a szomszédok előtt a gyereke autójával, az unokájával stb. Mert egy önző dög - aki csk azt adja Karácsonykor is, mint az év többi napján: önmagát.
Mi ezt úgy csináltuk anno, hogy mondjuk négyre átmentünk párom szüleihez, ott voltunk kicsit, aztán hat körül az én szüleimhez.
Én nem akartam kettesben ünnepelni, a Karácsony nem a romantika ünnepe, nekem az a Valentin nap, vagy az évforduló. Karácsonykor én annak örülök, hogy van szerető családom, akikkel megosztom ezt a napot, és nekem fontos a családi karácsonyozás. Az is megoldható lehet, ha egyikhez ebéd, másikhoz vacsora.
Most, hogy már gyerek is van, Szenteste egyik nagyszülők, 25-én másik. 26-án meg dédszülők.
"Szentestén a szűk családi körben szokás ünnepelni.Ilyenkor nem illik sem vendéget fogadni,sem vendégségbe menni"
Hát ne haragudjon meg, aki írta, de még soha életemben ekkora állatságot nem olvastam itt, pedig a gyk-n összegyűlik ám az IQ-fighterek apraja-nagyja. Mondjuk vannak olyan családok, ahol az illető anyukája és apukája már pusztán csak "vendég" státuszban van, de szerencsére nem ismerek ilyeneket.
"igenis maradjanak kettesben"
De miért? Mármint, a Karácsony nem Valentin-nap...legalábbis ideális esetben, ahol szerető és jó család van, ott örülnek az emberek, ha együtt lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!