Más szülei is ilyen maguknakvalók, vagy csak az én apám sajnálja tőlünk még az ételt is?
Nagykorú vagyok,van munkám és jövedelmem,de még a szüleim házában élek a párommal együtt.A szüleimmel mindent felesben fizetünk.A számlákkal nem szokott probléma lenni,viszont apám már betegesen számontartja,hogy ki milyen kaját rakott a hűtőbe és mit vett ki onnan.
Tegnap elég csúnyán összevesztem vele emiatt,mert szerintem gusztustalan dolog amit művel.
Tegnap elkezdett velem ordibálni,mert én és párom kb 3 napja nem vettünk semmi élelmiszert,hanem azt ettük,amit ők vettek és szerinte ez tűrhetetlen dolog.Azt vágta a fejemhez,hogy mi SOHA nem veszünk kaját otthonra és ő ETET minket,de ez egyáltalán nem igaz,mert mi is mindig odafigyelünk arra,hogy kb a szüleimmel egeynlő arányban töltsük a hűtőt,hiszen mi is onnan eszünk.
A másik dolog,hogy a párom a munkahelyéről minden hónapban kap egy utalványt,amivel egy adott üzletben bármit lehet venni.Én ebből minden hónapban megveszem az egész hónapra elegendő lisztet,cukrot,olajat,mosóport,mosogatószert,sampont,tusfürdőd,wc papírt.Ezen felül még a fizetésünkből rendszeresen veszünk élelmiszert és a számlákat is normálisan fizetjük.Erre a fejemhez vágja,hogy az elmúlt 3 hónapban ő vette a krumplit,hagymát,gyümölcsöt.mondjuk ez igaz,de szerintem kb ez egyensúlyban van azzal amit mi vettünk az utalványon.Ezt egyszerűen nem képes felfogni és már teljesen kikészít ezzel.
Én mondtam neki,hogy nálam nem létezik olyan,hogy valami amit a hűtőben van csak egy valakinek a tulajdona,hanem amit oda akárki betesz azt a család bármelyik tagja nyugodt szívvel fogyastzhatja,de ő akkor is csak azt hajtogatja,hogy ő etet minket.Mi a fenét csináljak,hogy végre felfogja hogy helytelenül látja ezt a dolgot?
Nagyon furcsa apukád. De ha így, hát így. Gondolom, lakásra gyűjtötök. A lakásban úgyis kell majd hűtő, hát vegyetek egyet, tegyétek be a szobátokba vagy bárhova, és vegyetek külön ételt mindenből.
Vagy esetleg a párod szüleihez nem tudtok költözni?
Bocs, de kijavítalak, mert ez fontos: fogalomzavaraid vannak: a magának való nem egyenlő az önzővel. A szüleid önzőek, a magának való ember lehet önzetlen,kedves, másokkal törődő - pusztán nagyon jól elvan egyedül.
MInél előbb állj a saját lábodra és költözz el otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!