Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Idegesitene ha nagyon spórolós...

Idegesitene ha nagyon spórolós lenne a párod?

Figyelt kérdés
Szóval mindennek megnézi az árát,elmegy vásárolni de szinte semmit nem vesz mert túl drága.Amin csak lehet spórol, a kaján a fűtésen mindenen amin lehet...
2011. nov. 17. 12:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ milyen körülmények közt, mennyiből gazdálkodik. Ha sokat keresne, és meg tudná engedni magának a jobb minőséget kicsit drágábban akkor engem is zavarna, de ha már a számlák kifizetése is gond akkor érthető.
2011. nov. 17. 12:30
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
En nem bannam, ha ilyen lenne.
2011. nov. 17. 12:34
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Régen olvastam egy történetet.Eg nő 20 év után beadta a válópert arra hivatkozva hogy a férje már mániákusan spórolós ember.Annyira,hogy kiadagolja a mosóport/öblítőt,sőt a wc papírt is darabra vágta,hogy egy alkalommal csak ennyit lehet használni. Szinte mindenen spórolt.Ami drága nem vette meg,a kaján is úgy spórolt ahogy tudott.A bíró szerint is túl ment azon a bizonyos határon,így elváltak,és a bíróság úgy döntött,hogy minden amit a házasságuk alatt szereztek ingó,és ingatlan vagyon közös..Kiderült,hogy a pasas 20 éven át spórolt,de csak azért mert gyűjtötte a pénzt,és bár az asszony nem tudott róla,jelentős összeg volt egy számlám (amiről fogalma sem volt) és a férj vett egy hajót..A nő a házasságból elég jómódúként lépett ki...

Én is valahogy erre tudok gondolni.Ha a párom már átlépi azt a láthatatlan határt a spórolásban akkor nagyon tud zavarni,akkor nagyon rossz--De ha egészségesen spórol akkor a mi esetünkben még jól is jól,mert én nem tudok spórolni,ha rajtam múlna 1 nap alatt elkölteném mindkettőnk fizetését haszontalan dolgokra..

Egyébként mi a kaján spórolunk,mert ezen lehet a legtöbbet..

2011. nov. 17. 12:36
 4/20 anonim ***** válasza:
62%

Hát ha ilyen lenne, akkor valószínűleg már nem lenne a párom.

Persze ha indokolt, pl nagyon rosz anyagi helyzetben lennénk csomó hitellel, akkor oké. Fűtésen nem értem, hogy hogyan lehet spórolni, kaján pedig ha ez azt jelenti, hogy nem a drágábbat, hanem az olcsóbbat veszi mindenből, azzal nincs gond, de ha emiatt inkább egyhangúan étkezik, az komoly baj.

Ha nem indokolja semmi, hogy spóroljunk akkor viszont én biztosan nem tolerálnám. Nem azért dolgozom, hogy cserébe hideg lakásba érkezzek haza és párizsis kenyeret kelljen vacsoráznom vízzel. Szeretem élvezni az életet, ami persze nem azt jelenti, hogy feleslegesen is két kézzel szórom a pénzt, de azért az, hogy finomakat egyek és meleg lakásban éljek az alapvető és persze ehhez a heti egyszeri szórakozás és az igényeg öltözködés is hozzátartozik, ami szintén pénzbe kerül... Olyan azért persze ne forduljon elő, hogy egy hónapban az összes pénzt elköltjük csak azért, mert egy csomó hülyeséget vásárolunk, de amíg kevesebbet költünk, mint amennyink van, addig nem szabadna garasoskodni szerintem...

2011. nov. 17. 12:36
 5/20 anonim ***** válasza:
84%
Engem ez konkrétan nem zavarna,mert én is ilyen vagyok,viszont a zsugoriságot utálom.Az meg már más tészta.
2011. nov. 17. 12:40
 6/20 anonim ***** válasza:
91%
Bizonyos szint után igen. Az nem baj, ha tudatosan vásárol és mindennek megnézi az árát, és spórol (anyukém ilyen, engem apukám szokott jobban kiakasztani, aki utál vásárolni, és megvenné az első boltban pl. a mosószert, amikor 1000 Ft-tal olcsóbban ugyanazt meg tudjuk venni pl. az Asia Centerben). De az idegesítene, ha emiatt azért a különlegesebb napokon vagy mondjuk havonta egyszer-kétszer nem "rúgnánk ki a hámból", nem mennénk mszínházba, étterembe, nem szórakoznánk, vagy ha már annyira spórol, hogy ez meglátszik az ételnek a minőségén is, amit eszünk/iszunk vagy didergünk, mert nem hajlandó feltekerni a fűtést.
2011. nov. 17. 12:46
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én párom is spórolós ésszerű kereteken belül,pedig sokszor megtehetné,h a drágábbat veszi.Én örülök neki,mivel én meg túlköltekezős vagyok,így nálunk ő a bankos,nálam mindig csak minimális pénz van.
2011. nov. 17. 12:49
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
inkább legyen spórolós mint hogy játék gépbe vagy kocsmába hordja el és össze vissza vegyen mindenféle felesleges sz.art....
2011. nov. 17. 12:52
 9/20 anonim ***** válasza:
27%
igen. ki nem állhatom a spúr embereket.
2011. nov. 17. 12:53
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem is zavar. Márpedig azért, mert megnézi mindennek az árát, ellenben cigi, sör ugyanúgy természetes. Az ex a gyerek címszó alatt mindennel lehúzza (átlagon felüli gyerektartáson kívűl), közben már alapvető élelmiszereket nem tudunk megvenni.
2011. nov. 17. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!