Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jövö ősztől 16 év lesz a...

Jövö ősztől 16 év lesz a tankötelezettség. A gyeremekem után akkor is kell fizetnem a tartásdíjat ha otthagyja az iskolát:?

Figyelt kérdés
Most 15 éves. Már 4.iskolából tanácsolják el mert nem jár be és agresszíven viselkedik(tanárt is megütött már). Érdemtelennek tartom rá. Az anyja próbálja rám kenni a dolgot,mert én elváltam tőle, és ez megviselte. 3 éve váltunk el. Én akartam őt nevelni,de az anyja is harcolt érte. Jól keresek nagyon a fizetésem 20% a gyerektartás ami majdnem 70 ezer ft. Az anyja azzal győzte meg a gyereket h maradjon vele h így jobban tud pénzel lehuzni. Többször megjátszották már h elveszett/ellopták/a gyerek el hagyta-vitte,stb.. a az anyja fizetését,nem tudják kifizetni a gázt villanyt,fizessem be vagy kikapcsolják stb... Kifizettem mert mégse lehet a gyerek hideg sötét lakásba. Anyira ellenem nevelte a gyereket h megmondta neki én csak pénzeszsák vagyok,és alig várja meghalljak,mert legalább jókat örököl tőlem. Láthatsára se jön.
2011. nov. 16. 16:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én ugy tudom hogy igen 18éves koráig jár neki gyt 18 fölött csak ha tanul nappalin.
2011. nov. 16. 16:46
 2/13 A kérdező kommentje:

remek...

azt gondoltam módosul vmit a szabály,ha már a tankötelezettséget leviszik

2011. nov. 16. 16:48
 3/13 anonim ***** válasza:
14%

Miért, ha már nem lesz tankötelezett ülhet a gyerek a hideg sötét lakásba? Nem az ő pártjukat fogom, ne értsd félre, de érdekes a te hozzáállásod is...

20N

2011. nov. 16. 16:50
 4/13 anonim ***** válasza:

OFF

Mondjuk jó kérdés, mi lesz ezekkel a 16, 17 18 éves gyerekekkel, akik nem akarnak még egy érettségiig sem eljutni..

Úgy tudom, ilyen korban még csak nem is dolgozhatnak életvitelszerűen teljes munkaidőben.. Vagy?

2011. nov. 16. 16:52
 5/13 A kérdező kommentje:
Most se szívesen fizetem ki,de úgy érzem muszáj.
2011. nov. 16. 16:54
 6/13 anonim ***** válasza:
26%
Remélem az anyja elkezd gondolkodni, rájön, hogy ő nem tud mit kezdeni a gyerekkel. Összecsomagolja, és végleg hozzád költözteti. Beszélj az anyjával, mindenképp vigyétek szakemberhez, talán (!) még nem késő. A legkisebb gond az, hogy nagykorúságáig köteles vagy fizetni utána. Kamasz gyereket még ott is nehéz manapság jó úton tartani ahol két összetartó szülő van, hát még így. Ez kicsit sem zavar?
2011. nov. 16. 16:57
 7/13 anonim ***** válasza:
9%
Miért nem lövöd le a gyereket?
2011. nov. 16. 16:59
 8/13 anonim ***** válasza:

mondjad az anyjának, hogy vigyázzon a fizetésére, a gyereket meg féken kell tudnia tartani, ha ő elvállalta, hogy neveli

ha meg elmúlik 16 éves, akkor mehet diákmunkára

meg vmi jogban jártas barátodtól kérdezd meg, hogy mit lehetne csinálni

2011. nov. 16. 16:59
 9/13 A kérdező kommentje:
az hazugság mindig hogy az anyja fizetése nincs már meg. Csak még több pénzt akar tőlem mindkettő kicsikarni. Annyira ellenem lett nevelve ,hogy már én sem vállalnám a nevelését. Nem hiányzik hogy meglopjon állandó jelleggel(az utóbbi időbe ha jött is láthatásra minden alkalommal elvitt ezt azt-több százezres dolgokat,pénzt). meg aztán mikor ilyet mond h bár meghalnék,meg egyszer elvágja a torkom...
2011. nov. 16. 17:03
 10/13 anonim ***** válasza:
Pont ezért kellene lépni mielőtt tényleg egy ámokfutó lesz belőle. Attól, hogy elváltál még ugyanúgy a te felelősséged is az a gyerek.
2011. nov. 16. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!