Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan küzdöttétek le a...

Hogyan küzdöttétek le a honvágyat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Olyan szituációkra gondolok, amikor hétvégén otthon vagytok a családdal, de hétköznap nem.

Nekem egyszerűen nem akar sikerülni, állandóan azt várom mikor mehetek már haza, pedig felnőtt nő vagyok. Valakinek nincs valami jó módszere, amivel ez egyszerűbb?

2011. nov. 15. 18:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Azt hiszem arra viszont képtelen vagyok.

Anyukám szerint ha valahol egy otthont alakítanék ki magamnak, szóval én rendeznék be egy lakást, akkor más lenne, és szívesen lennék távol.

Gyereket én soha nem akarok, nem oldalná meg a problémáimat, nem is szeretném és félek borzalmas szülő válna belőlem. Engem minden érdekel,de elég felszínesen. Kérdezek valamit és már nem érdekel a válasz, hanem a következő kérdésemen gondolkozom. A gyerekkel ugyanez lenne. Sajnos ismerem a korlátaimat :(

2011. nov. 17. 21:08
 12/15 A kérdező kommentje:
Ja és persze neked is köszönöm:)Még ha egyik válasz sem oldja meg a problémámat, mindegyikben van néhány olyan igazság, amit tudok hasznosítani :)
2011. nov. 17. 21:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Hasonlóan vagyok mint te. A suli lefoglal, ZH-k, tanulás stb. Mellette dolgozom ott is ahol tanulok és otthon is ha hazamegyek, szóval maximálisan le vagyok terhelve. Bulizni nem járok, de van pár olyan barátom akikkel eljárunk ide-oda, délutánonként sétálunk, beszélgetünk, bevásárolunk együtt vagy épp megnézünk egy filmet valamelyikünknél vagy összeülünk tanulni a lakótársaimmal akik szintén nagyon jófejek. Tényleg megszerettem őket és az albérlet is nagyon frankó, otthonosan érzem magam, ha épp nem kell mennem sehova akkor ott is le tudom magam foglalni. Mégis nem érzem azt, hogy abba a városba tartoznék és iszonyatosan hiányzik a családom mikor ott vagyok. Van, hogy mikor vasárnap délután megyek vissza már szinte legszívesebben jönnék is haza azzal a lendülettel. Az itthoni munkahelyemet is imádom, a kollégáim is hiányoznak. Egyszerűen itt vannak azok az emberek akikhez igazán kötődöm. A másik városban igaz, hogy vannak haverok, barátok, de ők is hazajárnak hétvégente, csak a suli miatt vannak ott. Talán pont ezért nem köt oda semmi, ha lenne egy olyan személy aki miatt érdemes lenne visszajárnom, egy párom aki hiányozna ha itthon vagyok, aki miatt az a város is az otthonom lenne és nemcsak egy hely ahol lennem kell mikor nem otthon vagyok akkor minden más lenne. Szóval ha nem felté
2011. nov. 17. 23:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Szóval ha nem feltétlenül gyerekben gondolkodnál, hanem először csak egy párban, egy társban, vagy férjben az talán segítene.
2011. nov. 17. 23:23
 15/15 A kérdező kommentje:

Igen, ezen már én is gondolkoztam, nem érzem otthonomnak azt a helyet. Ha itt a szülővárosomban lenne saját házam, akkor másképpen gondolkoznék, biztosan otthon érezném magam, de ott akármennyire ismerek és szeretek mindent, idegen az egész. Iszonyú érzés ez, mert néha a sírás fojtogat, de nem tudok mit tenni ellene sajnos. Viszont elvileg az ember úgy van kialakítva, hogy a társában találja meg a másik biztonságot és ettől érzi otthonnak a helyet, ezért nyugodt, ha esetleg máshol él. Remélem azért én is megtalálom azt, akit érdemes. Sok kapcsolatom lehetne, de egyiket sem szeretem :( Ez is borzasztó, mert akármennyire tisztelek és kedvelek valakit, nem tudok hozzá úgy viszonyulni, ahogyan az kellene :( Na de ez már egy másik téma :)

Nagyon köszönöm a válaszodat.

2011. nov. 18. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!