Hogyan tálaljam finoman anyósoméknak, hogy idén ők nem lesznek meghívva a karácsonyi vacsorára?
Hopp, hamarabb elküldtem...
*természetesen a megfelelő név behelyettesítendő. :)
Továbbá előttem van még egy idézet is, azt hiszem, Woody Allen a gazdája:
"Az anyósomék minden karácsonykor meglátogatnak minket. Idén újítunk: Beengedjük őket."
:)
Nem értelek. Ha ilyen gázosak, mondja meg a férjed, hogy idén úgy lesz a karácsony, hogy másnap ti mentek hozzájuk.
Ennyi, nem kell ragozni. Sem kamuzni (hogy nem lesz, meg hogy a te szüleid se mennek), sem pedig finomkodni. Egyszerűen udvarias hangon, de tényszerűen közölni. Ja a karácsony a szeretet és megértés ünnepe, de ha egy rokon valamit nem érdemel meg, akkor nem érdemel meg.
Hát én megmondanám, hogy azt terveztük, hogy ebben az évben a testvéréket hívjuk, mert már régóta szeretnénk, de csak így lehet megoldani, mert ennyi hely van. És arra gondoltatunk, hogy xy-dik nap meg mi átmennénk az anyósékhoz. Így ráadásul akkor külön töltött lesz az ünnep velük is. És ennyi..
Nálunk mi most az én szüleimhez megyünk karácsonyozni, de megmondtuk jövőre a másik helyre megyünk. (Az én anyukám tud inkább ilyenen problémázni, ezért megyünk oda először...úgyhogy már most mondogatom neki, hogy készüljön fel a jövő évre.. :P)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!