Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tálaljam finoman...

Hogyan tálaljam finoman anyósoméknak, hogy idén ők nem lesznek meghívva a karácsonyi vacsorára?

Figyelt kérdés
2011. nov. 15. 14:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. De azt pl. mondhatnád, hogy most a férjed testvérét szeretnétek meghívni, és nem fértek el többen az asztalnál, merthogy ezt már évek óta meg akartátok ejteni, így meg úgy...
2011. nov. 15. 15:10
 12/25 anonim ***** válasza:

hát igen, én két dolgot tudok mondani. az egyik:

1. vagy azt mondod, hogy új rendszer van, nyilván nem így. szeretnétek most úgy karácsonyozni, hogy a te szüleid vannak ott, következőn meg majd ők jönnek, bár ez a tesó miatt fura lenne.

2. vagy megmondod finoman, hogy nagyon szívesen várod őket, ha a tavalyihoz hasonló (ezeket te tudod) célzásokat és beszólogatásokat a kapun kívül hagyják. Szeretnétek egy szép ünnepet feszkó nélkül. Ha azt gondolják, hogy te vagy a felbujtó, elmondhatod, hogy te szóvivő vagy, és még mindig jobban járnak, hogy te szólsz, mint a férjed. Aztán ha nem tetszik, otthon lehet maradni. Sok sikert!

2011. nov. 15. 15:12
 13/25 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig hagyd a férjedre, az ő szülei, majd ő közli velük. Attól még, hogy te finoman próbálod meg elmondani nekik a döntést meg fognak RÁD sértődni. Nem kell a vita, nem kell a feszkó, a fiuk közli velük, hogy idén nem jöttök és kész. Majd megemésztik, és remélhetőleg észhez térnek.
2011. nov. 15. 15:28
 14/25 anonim ***** válasza:

Hát már nem azért, de ha azért nem hívod meg pjet, mert eleged van belőlük, akkor minek is finomkodni?

Megmondod, hogy eleged van abból, hogy bunkók, nem látod őket szívesen. Kész le van tudva. Ezt akárhogy tálalod, mindenhogy te leszel a bunkó paraszt.

2011. nov. 15. 15:30
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. Ha 24 karátos arany-képeslapba gravírozva mondod is meg, miközben napbarnított brazil topmodellek és szexi fiúk táncolnak is Te leszel a paraszt. Felesleges finomkodni. Egyébként meg a férjed szülei, mondja meg ő, hogy idén a testvérét szeretné meghívni. Pont.
2011. nov. 15. 16:27
 16/25 anonim ***** válasza:
75%
Igen, mert az ember a családra építi az életét, és bizonyos kor után nincs annál nagyobb öröm, mint leülni a felnőtt gyerek asztalához és együtt ünnepelni. Ez a visszaigazolása annak, hogy mégis csak jól csináltunk valamit. Ha belehelyezed magad az ő korukba és a te gyereked mondaná a szemedbe, hogy a nyugalom és a békesség érdekében maradjanak otthon, akkor te mit éreznél? Nem öröm az, és nem ünnep az, amit megosztani nem tudunk. De ha a te örömöd nélkülük volna teljes , akkor is legalább az őszinteséget megérdemelnék. Lehet lepontozni, de számomra a karácsony mégis a szeretetről, a megbékélésről és a megbocsátásról szól.
2011. nov. 15. 16:40
 17/25 anonim ***** válasza:

16:40-el teljes mértékben egyetértek!

Leírta ugyanazt amit én is gondolok erről.

Ezt finoman nem tudod tálalni, mert mindenhogyan rosszul fog nekik esni.

2011. nov. 15. 18:16
 18/25 anonim ***** válasza:
16-40-nel én is egyetértek. Egy ebédet csak kibírtok valahogy.... Aztán úgyis hazamennek.
2011. nov. 15. 18:18
 19/25 anonim ***** válasza:

Az mát tény, hogy nem lesznek meghíva, a kérdés az, hogy hogyan mondják meg.

Fizessétek be őket ajándékként valami fürdőhelyre 2-3 napra.

Ajándék is van, karácsony is van, nyugalom is van!:-)

2011. nov. 15. 21:16
 20/25 A kérdező kommentje:
16:40 Teljesen igazad van. Sajnos anyósom és apósom a gyereknevelés helyett inkább az üvegek emelgetését választották. Ezzel érték el azt, hogy a 4 gyerekük közül egyik sem beszél velük, ezért nem lehet őket egyszerre meghívni. A férjem is csak az én kérésemre vette fel velük a kapcsolatot (akkor azt hittem, jó ötlet). A legutóbbi vacsorát fél óra alatt tönkretették. A férjem felajánlotta, hogy megmondja nekik, hogy ne jöjjenek, de félek, hogy ebből újabb 15 év lesz, amíg nem beszélnek, akkor viszont lemaradnak arról, hogy lássák felnőni az unokájukat. Ezért gondoltam, hogy nekem kéne beszélnem velük, az nem gond, hogy rám megharagszanak.
2011. nov. 15. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!