Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha rosszul esik az exed...

Ha rosszul esik az exed Boldogsága akkor az azt jelni, hogy még szereted?

Figyelt kérdés
És persze van párod...
2011. nov. 14. 22:07
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha rosszul esik a boldogsága, nem szereted.
2011. nov. 14. 22:47
 12/42 A kérdező kommentje:
Nem Én, a párom érez így, nekem pedig ez fáj. Főleg, hogy eddig azt éreztem nagyon szeret és fontos vagyok neki, aztán tessék... nem tudom mire vélni, hogy így megfordult a világ, félek hogy csak bánatoltó leszek és később ez jobban fog fájni mintha most véget vetnék ennek!
2011. nov. 14. 22:49
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor jön elő leginkább ez a fájó, furcsa érzés, ha benned lezáratlan az ügy, pl. nem kaptál tőle minden kérdésedre választ a szakításkor. Nem tudsz érzelmileg továbblépni, mert vszínű ő szakított/olyan helyzetbe hozott, hogy te szakíts, de nem adott egyértelmű válaszokat, így ott lebeg, hogy mivel is lehetett volna részedről megelőzni a kapcsolat hanyatlását.

Másik ok lehet, hogy volt olyan tulajdonsága/pozitív viselkedése, amit az új kapcsolatban nem találsz meg. Ez lehet bármilyen apróság, egy gesztus, egy tekintet; és attól az újjal még boldog és elégedett lehetsz, de tudod, hogy azt az egy, anno neked szóló dolgot már soha nem kaphatod meg.

Talán azért az ex új kapcsolatánál hívódik ez elő, mert a boldogságát látva szembesülsz azzal, hogy nincs visszaút. Ha az eszeddel nem is szeretnéd, sőt akár a szíveddel sem, ez még egy állomás tud lenni a szakítás után, a másik végleges elengedése.

Harmadrészt ilyenkor az emberben van egyfajta kudarc-érzés is: nekem nem sikerült tartósan/ilyen boldoggá tennem, biztos bennem volt a hiba. Még ha ez racionálisan nem is igaz, érzelmi szinten összeszorul az ember gyomra.

Negyedrészt pl. akik tervezgetős pár voltak (hol fogunk lakni, hogy hívják majd a gyerekeinket), vagy tényleg már családként éltek, azt élhetik meg, hogy a közös álmot most mással folytatja.

Ja, és ha az exre haragszunk, az még mindig egy erős érzelem. Ha semlegesen tudsz rá tekinteni, akkor van a szívedben vége. De ha dühös vagy még rá, az nem jelenti azt, hogy ha lenne lehetőséged, újra is kezdenéd.

2011. nov. 14. 22:52
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Értem. Kicsit furcsa is volt a fogalmazásod, ezért nem értettem teljesen.

Hát biztos nekem sem esne jól, hogy a párom kikészül az exe miatt, de ezen nem kell annyira aggódni. Gondolj csak bele, hogy neked az egyik exed, akit nagyon szerettél, megcsal, hazudik, beletapos a szívedbe. Utána meg boldogan éli világát, és szerelmes lesz. Olyan szemét érzés, nem? Olyan igazságtalan.

Ettől függetlenül ő lehet elégedett a mostani párjával (vagyis veled), nem kell rögtön arra gondolni, hogy csak búfelejtő vagy. Az érzéseidről talán vele is kéne beszélned, hogy tudja, te mit érzel ezzel kapcsolatban. De túl lesz ezen is. Az ember nem tud teljesen érzelem mentesen viszonyulni ahhoz, akit valaha nagyon szeretett.

Te pedig légy türelmes, és mutasd meg neki, hogy te sokkal többet tudsz nyújtani neki, mint az a ribi. ;)

2011. nov. 14. 22:54
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

13. vagyok

Bocs, amíg írtam, nem láttam, hogy a párod exéről van szó. Rá is áll az szerintem, amit általánosságban írtam. Ettől még nem feltétlen szeret téged kevésbé, mert az, hogy nem lépett túl rajta, nem jelenti azt, hogy újra is kezdené vele.

Régen szakítottak?

2011. nov. 14. 22:55
 16/42 A kérdező kommentje:
13/13 Nagyon sokat segítettél. Az van benne, hogy nem tudja a miért-et, az okot, nem kapott választ. Nekem ezt mondja! Érdekes, hogy szinte mindenki azt mondta, hogy nem a szerelem ennek az elsődleges oka... Kívülállóként lehet egyszerűbb ez, de nekem ez így hideg zuhany...
2011. nov. 14. 22:59
 17/42 A kérdező kommentje:
De kicsit meg is változott azóta, kevésbé mutatja felém az érzéseit, bár ennek lehetek Én is az oka, nem olyan rég vagyunk együtt Ő nagyon lángolt, nálam viszont lassan alakulnak az érzések! Őszintén elmondta, hogy ez is az oka, hogy nem adok neki elég szeretetet, de az exe is, hogy megtudta milyen boldog! Rosszul esett, és úgy érzem hogy kevésbé bízok benne, hogy nem merek megnyílni neki, mert félek ezek után hogy csalódok. De állítja, hogy jó velem, szeret és nem akarja hogy vége legyen viszont benne van ez az érzés, de tudna mit tenni ellene...
2011. nov. 14. 23:04
 18/42 A kérdező kommentje:
Már pár hónapja...
2011. nov. 14. 23:05
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

13. vagyok

A kiegészítéseddel már érthetőbb a dolog!

A szakítási kudarca után ő erőt vett magán és belevetette magát egy új kapcsolatba, veled. Viszont az óvatosságod miatt nem érzi azt az érzelmi biztonságot, amiben ő is hosszútávon ki tudna teljesedni. Erre rátett egy lapáttal, hogy az exe "boldogabb", mint ő, aki érzi a barátnőjénél (vagyis rajtad) a korlátokat és egyfajta bizalmatlanságot, távolságot. (Mert ezt sajnos lehet általában érezni, ha valamelyik félben ott a félelem a csalódástól, hiszen nem tudja teljesen átengedni magát a kapcsolatnak.) Szóval nekem itt az elsődleges dolog nem az exe, hanem az, hogy érzi rajtad a bizonytalanságot.

Úgyhogy ne agyalj ezen az ex-kérdésen tovább, mert méginkább elbizonytalanítod magad, bebeszéled magadnak, hogy nem is téged szeret, emiatt óvatosságból még hűvösebb leszel, ő meg megunja bizonygatni a lángolását és továbbáll. Ez tipikusan az az eset, amikor mi nők rontunk el egy működőképesnek induló kapcsolatot....

2011. nov. 14. 23:27
 20/42 A kérdező kommentje:

Annyira jó, hogy írtál! Nagyon köszönöm erre volt szükségem, hogy valaki tisztán lássa ezt a dolgot és ne elfogultan velem szembe!

Az igazság az, hogy nem érzi, tudja hogy bennem nem alakultak még ki azok amik benne 1 hét után, iszonyat oda volt értem, én pedig amikor azt mondta szeret, hallgattam mert még nem éreztem úgy, ha pozitívat mondott én tuti lehúztam valamivel... Én is úgy érzem inkább az a baj, hogy nem érzi magát olyan Boldognak velem, hiába is akarná ha rajtam azt látja hogy Én nem(ezt el is mondta nekem, meg is beszéltük) Így rosszul érintette, hogy az exe boldog! Viszont: Annyira forró fejű vagok, hogy ezt meghallva semmi más nem lebegett a szemem előtt, csak hogy nem is szeret, neki az exe kell stb stb, hogy azt mondtam így én nem tudom folytatni, hiszen nem tudom mikor gondol esetleg rá mikor velem van. Ő akkor is azt mondta, hogy megoldanom kéne ha ő fontos nekem és segíteni, vinni őt előre ahogyan ő tette velem...

Ügye nagyon hülye voltam, amiért inkább eldobtam abban a tudatban hogy csak magamat kímélem meg egy későbbi csalódástól?! Most mit tegyek?

2011. nov. 14. 23:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!