Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elengednétek 16 éves lányotoka...

Elengednétek 16 éves lányotokat a Hegyalja fesztiválra?

Figyelt kérdés
Ez az álma 5 napig ott legyen én még féltem, van mitöl, nem vagyok eyg régimodi anya, megengedek sokmindent, 15m mult barátja még nincs, nem tudok rola, 16 lesz mikor menne barátnökel. Adjatok tanácsot!! Köszi elöre is
2009. máj. 9. 22:02
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Ja és hozzáteszem nem iszik alkoholt, de ezt ne ugy vesgyétek mintha csak az anya /én / nem tudja, mert nem szereti az alkoholt, volt hogy meg akartuk kinálni valamivel/ rosszra ne gondoljatok vanilia likör volt / azt sem nyalta meg itthon !!!
2009. máj. 9. 23:57
 22/38 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nyugodtan elengedheted, én 15 voltam mikor először mentem ilyen fesztiválra, ráadásul egyedül... semmi bajom nem esett, drogokkal sem kínálgattak meg semmi ilyesmivel nem találkoztam azóta sem.

Igaz én nem kértem engedélyt sem, onnan telefonáltam haza éjszaka hogy elmondjam csak holnap várjanak haza. Örülj hogy a lányoddal mindent meg tudtok beszélni és nem megy el szó nélkül.

2009. máj. 10. 00:02
 23/38 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem engedd el, majd vigyázok rá én! :)

Vétek lenne kihagynia a zenei ízlésének épülése és finomodása szempontjából olyan zenekarokat, mint Tankcsapda, Alvinék, 30Y, Ignite, vagy az én kedvenceim: Dalriada és Finntroll... :)

Viccet félretéve: ha társasággal megy, ahol nagykorúak is lesznek, akkor én az ő korában már elengedném. Fontos, hogy ne csinálj magadból ellenséget, vagyis gonosz anyut, aki sehová sem enged el.

Fura egyébként a kérdés számomra, mert az én anyám soha sehová nem engedett el, kategorikusan megtiltotta, hogy kimenjek pl. a Szigetre (úgy, hogy a jegyet a saját nyári munkából szerzett pénzemből álltam volna), de a barátnői előtt mindig úgy állította be a dolgot, hogy ő bizony elengedne, de én magam nem akarok menni. :P Hehe... Mindig azzal jött, hogy ő milyen felvilágosult szülő, mert nem ver nádpálcával meg fakanállal, mint őt verte az anyja.

Ezek után pedig amikor 18 éves lettem, megvolt az érettségim, és felvettek egyetemre, anyám megkérdezte, hogy nem-e lenne kedvem kimenni a Szigetre (minthogy most már nagykorú vagyok, így elvben tudok vigyázni magamra), állná a jegyem, csak ne legyek már ennyire "kis itthonülő". Nem mentem ki...

A helyedben azért nem lennének illúzióim a kiruccanással kapcsolatban: ezer százalékra mondom, hogy hatalmas ivászat lesz, talán még a fű is előkerül, és ha eddig nem volt barátja, most nagy az esély, hogy lesz. :P De én úgy gondolom, mindenkinek kell az a katarktikus élmény, amikor ájulásig és hányásig issza magát. Amint megtapasztalja, hogy ez nem túl jó, sőt, kimondottan borzalmas élmény, már tudni fogja a mértéket. :) Tehát összességében én engedném, persze előtte elbeszélgetnék vele egyes dolgokról (pl. hogy legyen nála széntabletta és óvszer, illetve hogy ne legyenek nála értékes dolgok, mert ellopják). :)

23 éves metálrajongó tanár néni voltam. :P

2009. máj. 10. 10:19
 24/38 anonim ***** válasza:
52%

Hát ez az utolsó hozzászólás csak arra volt jó, hogy megijessze az anyukát!

Biztos hogy nem lenne ilyen jó híre a fesztiválnak, ha a többség csak a hullarészegség meg a szex miatt menne!

Ha se a lányod se a barátnői, se a felnőtt nem ilyen típus, akkor nincs mitől tartani!

2009. máj. 10. 11:43
 25/38 anonim ***** válasza:
37%

Milyen érdekes! Amikor első oldalon írtad, hogy jártál koncertekre, akkor első gondolatom az volt, hogy biztos jártál Piramisra is, és milyen jó lehetett akkor neked. Aztán második oldalon pont ez jött szembe! :)

A témához: illúzióid azért ne legyenek: ez ott lesz Tokajban, ahol (képletesen szólva) még a csapból is bor folyik, és a fesztiválnak a helyi borkultúra is szerves része. Ráadásul a tokajival az a veszélyes, hogy finom édes, itatja magát.

Szóval biztos lehetsz benne, hogy kislányod is megkóstolja majd. 16 éves korára úgyis mindenki megkóstolja az alkoholt, de ez nem számít züllésnek, sőt (sajnos-nem sajnos) ez a normális, már a te ifikorodban is ez volt. Itt is a szülő felelőssége a kérdés, hogy vajon megtanította-e a gyerekét mértéket tartani. De éppen ezért még szerencse is, ha lányod első ilyen élménye a világ egyik legjobb, legrangosabb borával lehet.

Neked őelőtte természetesen ezt is tiltanod kell, mert a gyerek úgyis átlépi a szülő által megszabott határt. Ha kicsit engedsz, akkor azt lépi át még jobban. De ha semennyit nem engedsz neki, éppen amikor Tokajba megy, akkor "hülyének" fog nézni. (Úgy értem: olyannak, aki nem ért a mai fiatalsághoz, így a tanácsai is mellőznek minden szakértelmet, tehát nem figyelembe veendőek.) Ezért mutasd meg neki, hogy te nem csak egy "hülye szülő" vagy, te is értesz az alkoholhoz, tudod, milyen egy összhaveri ivászat. Ezért meg kell húzni egy minimális határt. Én javaslok egy 5 nap alatti 2 alkalmat, maximum 2 deci borral. Szerintem ez így teljesen korrekt, és lányod is kordában van tartva. (Persze ez csak az én véleményem, ha én is szülő lennék, hátha másképp gondolkodnék.)

Tudom, ezzel csak még jobban megijesztettelek. De akkor is azt mondom, hogy engedd el a lányodat. Elég nagy már ahhoz, hogy tudja a mértéket, és hogy mi a jó neki. Vagy ha nem, úgyis megtanulja magától - mikor, ha nem most? Egyébként a társaság is normális, szóval azért - bár részegek minden ilyen helyen vannak - a lányodra is figyelnek. Főleg ha többen mennek, és tudják egymást kontrollálni. Meg ott azért vannak jóval idősebbek is, akikről példát lehet venni. (Mondanám, hogy bízd rám, majd figyelek rá, de sajnos úgy tűnik, idén mégse megyek.)

2009. máj. 10. 12:23
 26/38 anonim válasza:
21%

Hozzáfűzni valóm lenne ahhoz, hogy a lányod "nem szereti az alkoholt".Nem megijeszteni akarlak, csak saját tapasztalatból tudom, hogy itthon én sem iszom soha még egy kortyot sem, csak haverokkal s akkor is többnyire mértékkel, mert 17 éves fejemmel voltam már részeg de a másnaposságot utálom igy inkább nem iszok túl sokat.Ezzel azt akarom mondani, hogy ha a lányod esetleg nem mértékkel iszik majd megtapasztalja,hogy az milyen követkeyményekkel jár és következő alkalommal jobban vigyáz majd. Továbbá ha netán igy adódna biztos lesz aki vigyázzon rá, engem sem hagytak soha magamra ha kicsit jobban dúlöngéltem.

A Hegyalja fesztivál meg amugy sem olyan veszélyes hely,vannak durvább helyek is de ott is egy értelmes ember ha normális társasággal van körülvéve megállja a helyét.

Engem is 1-2 éve engednek el fesztiválokra, habár mindig kisebb nagyobb veszekedések vannak emiatt, mert borzasztóan féltenek mert hogy lány vagyok,amit el is hiszek, próbálom megérteni őket, de nem tarthatnak otthon négy fal között, ezek a helyek arra jók főleg hogy összehozzák az embereket olyan értelemben,hogy nyiltabb leszel, barátkozol stb.

Szóval bizz meg benne biztosan helyesen fog dönteni mielőtt bármit is tenne. Egy jó tanács: ne hivd telefonon többször egy nap, mert hülye érzés és korlátoz a szabadságérzetben, de ahogy jónak látod az én véleményem.

2009. máj. 10. 13:48
 27/38 anonim ***** válasza:
30%
En ha masik varosban laknank nem engednem el epphogy 16 evesen ,5 napra egy fesztivalra. Ha a kornyeken laknank akkor esetleg, de akkor is meggondolnam az 5 napot. Ezek a tobbnapos rendezvenyek nem 16 evesnek valok. Nemreg lattam vmelyik tv csatornan,h egyes helyeken csak ugy engednek be 18 even aluliakat,h a szulo elmegy veluk regisztralni. En azt gondolom,h egy szulo reszerol nagyon nagy felelotlenseg elengedni egy ilyen fiatal (raadasul) LANYT 5 teljes napra,akarmennyire is megbizol benne! Ez nem egy tabor. A szuleimet megenne az aggodalom. Nem beszelve arrol,h az ilyen rendezvenyek szervezoi sem tamogatjak fiatalkoruak tobbnapos ottletet. Attol nem lesz vki regimodi anya,mert realisan gondolkodik, a Hegyalja fesztival nap kozben meg ok, de tobb napos tavlatban nem egy epp 16 eves lanynak valo, ha tetszik,ha nem!
2009. máj. 11. 10:39
 28/38 anonim ***** válasza:
61%
elottem szoloval ertek egyet.
2009. máj. 11. 15:17
 29/38 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, én nem pontoztam le senikit, és még nagyon át kell gondolnom a dolgokat, sok jo tanácsot kaptam, és köszönöm szépen !!
2009. máj. 12. 09:00
 30/38 anonim válasza:
94%
Csókolom:D Én is 16 éves vagyok, igaz fiú, engem elengednek. tavaly a haverokkal kinéztünk, de sajna már nem volt pénzem a bérletre. Szóval -3.naptól 0.-ig voltam csak a kempingben, de az is felejthetetlen élmény volt:D nem láttam rossz embereket, csak nagyon jó társaságokat, én is nagyon jól éreztem magam. A drog az kizáró téma volt, senkit nem láttam hogy drogozott volna vagy egyéb... jó alkohol az volt rendesen:D de ez egy fesztivál. Idén megyek már én is:D úgyhogy ha így "gyerek" fejjel adhatok egy tanácsot akkor engedje el:D elvégre nyár van, gondolom a bizije is sikerült:D ennyi szerintem kijár egy mai 16 évesnek...
2009. jún. 24. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!