Nagyanyám ápolását cca 2 év után szeretném abbahagyni, és szeretném ha szociális otthonba menne. A probléma viszont az, hogy ő nem akar elmenni, pedig gondozásra szorul. Mit lehet tenni?
Rajtam kivül nincs senkije,csak a fia,aki értelmi fogyatékos és vak,tehát az ő áolása is rám marad.
27/f
Itt viszont tehetsz valamit. A gyámhatóságnál kérelmet kéne benyújtanod (gondnokság felülvizsgálása címen) mert hogy lehet továbbra is a mama a gondnoka ha még saját magát sem sem tudja ellátni??????
Én bizony megkérdezném a gyámhatóságot! Akár te is lehetsz a gondnoka a mama fiának. És mint gondnok őt elhelyeztethetnéd egy fogyatékos otthonba.
Vagy megmondhatnád a mama szemébe, hogy nagyon nehéz ez a mostani állapot. Legalább a fiára lehetne tekintettel. Ő révén egy Veszprém megyei támogató szolgálatot keresni és ha már ott van a segítő, aki találkozik a mamával is az ő gondozásába is be tudna segíteni.
Nem tudtam h szükséges-e gyám a nagybátyámnak.
Köszönöm az ötleted is,ami teljesen működhetne is,csak a mama nem menne bele sajnos.Teljesen érdektelen mindenre.Semmivel sem lehet rá hatni.Legkisebb együttműködésre sem hajlandó.Tudom hogy nem egyszerű az eset,sajnos pont ez a legnagyobb baj.De legalább kicsit beszélek róla,és jólesik h próbáltok segiteni!Ma már nem írok többet,de ha van még ötlet,azt nagyon megköszönném!Sziasztok!
Viszont a gondnokság átvizsgálását mindenképpen vesd fel a gyámügyön! Aki önmagát képtelen ellátni, annak nem lehet gondnok! Elképesztő, hogy nem tűnt fel ez a gyámügyön. Elvégre ennek szigorú számadása van amit vizsgálniuk kéne.Évente egyszer!
Próbálj meg beszélni a mamával. Ne hagyd magad azzal zsarolni, hogy ez teljesen a te feladatod ! Mert szerintem ő a lelkiismeretedbe kapaszkodik.
Igen is te is panaszkodhatsz.
Kitartás! És Remélem sikerül kilábalnod ebből a kilátástalannak tűnő helyzetből!
#18-nak:
Jár neki havonta 50 ezer forint összesen.
Én nem kapok utána semmit,állítólag azért,mert nem egyenesági rokonom.S az persze nem érdekli őket hogy őtis nekem kell gondoznom,nemcsak a mamát,aki után havi 20ezret kapok.Közgyógy egy ideig járt,de elvették.Mindkettőjüktől.
#19-nek:
Próbáltam énis már nagyon sokszor rábeszélni,de elnéz mellettem/felettem,és azt hajtogatja hogy ő nem megy sehova idézem"inkább itt döglök meg"...:(
Sajnos mindenhez ilyen a hozzállása.Arra sem méltat,hogy a neten megnézze a képeket az ilyen otthonokról.Nincs gyerekem,de szerintem öreganyám 3-at kitesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!