Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyanyám ápolását cca 2 év...

Nagyanyám ápolását cca 2 év után szeretném abbahagyni, és szeretném ha szociális otthonba menne. A probléma viszont az, hogy ő nem akar elmenni, pedig gondozásra szorul. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Rajtam kivül nincs senkije,csak a fia,aki értelmi fogyatékos és vak,tehát az ő áolása is rám marad.

27/f

2011. nov. 13. 20:34
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Itt viszont tehetsz valamit. A gyámhatóságnál kérelmet kéne benyújtanod (gondnokság felülvizsgálása címen) mert hogy lehet továbbra is a mama a gondnoka ha még saját magát sem sem tudja ellátni??????

Én bizony megkérdezném a gyámhatóságot! Akár te is lehetsz a gondnoka a mama fiának. És mint gondnok őt elhelyeztethetnéd egy fogyatékos otthonba.

Vagy megmondhatnád a mama szemébe, hogy nagyon nehéz ez a mostani állapot. Legalább a fiára lehetne tekintettel. Ő révén egy Veszprém megyei támogató szolgálatot keresni és ha már ott van a segítő, aki találkozik a mamával is az ő gondozásába is be tudna segíteni.

2011. nov. 13. 22:01
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos nem tudok szakszerű tanácsot adni, de kívánom, hogy minél előbb kikerülj ebből a helyzetből. Valóban nem ez a dolga egy 27 éves, életerős férfinak.Hanem az, hogy Ő élje a saját életét. Értem én a lelkiismereti kérdést, de lehet, hogy az is segítene, ha megpróbálnád leküzdeni a saját lelkiismeretfurdalásodat valahogy.
2011. nov. 13. 22:06
 13/41 A kérdező kommentje:

Nem tudtam h szükséges-e gyám a nagybátyámnak.

Köszönöm az ötleted is,ami teljesen működhetne is,csak a mama nem menne bele sajnos.Teljesen érdektelen mindenre.Semmivel sem lehet rá hatni.Legkisebb együttműködésre sem hajlandó.Tudom hogy nem egyszerű az eset,sajnos pont ez a legnagyobb baj.De legalább kicsit beszélek róla,és jólesik h próbáltok segiteni!Ma már nem írok többet,de ha van még ötlet,azt nagyon megköszönném!Sziasztok!

2011. nov. 13. 22:18
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Az én válaszom sem fog segíteni, de szeretném leírni. Nagyon szimpatikus vagy. Bár több ilyen ember lenne! A legtöbben szó nélkül kilépnek egy ilyen helyzetből. Kívánom, hogy sikerüljön megoldást találnod, és a saját életedet élned.
2011. nov. 13. 22:19
 15/41 A kérdező kommentje:
#12 köszönöm,próbálok kilábalni!A lelkiismeretem vitt eddig is,s nem volt egyszerű maga a felismerés sem,hogy nem bírom már!
2011. nov. 13. 22:20
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Viszont a gondnokság átvizsgálását mindenképpen vesd fel a gyámügyön! Aki önmagát képtelen ellátni, annak nem lehet gondnok! Elképesztő, hogy nem tűnt fel ez a gyámügyön. Elvégre ennek szigorú számadása van amit vizsgálniuk kéne.Évente egyszer!

Próbálj meg beszélni a mamával. Ne hagyd magad azzal zsarolni, hogy ez teljesen a te feladatod ! Mert szerintem ő a lelkiismeretedbe kapaszkodik.

Igen is te is panaszkodhatsz.

Kitartás! És Remélem sikerül kilábalnod ebből a kilátástalannak tűnő helyzetből!

2011. nov. 13. 22:36
 17/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet.Valóban érdekes,ha ez így van ahogy leírtad,ugyanis nagybátyámról tulajdonképpen senki nem vesz tudomást,csak rokkantsági járadékot kap.Még régen kb 10 éve kellett hordani orvosi bizottság elé,de az megszűnt.Ma érdeklődni fogok az önkormányzaton!
2011. nov. 14. 06:19
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Járna utána fogyatékossági támogatás vagy fel emelet családi pótlék is. Közgyógyellátási igazolvány is . Ápolási díj pedig annak jár aki ápolja őt.
2011. nov. 14. 08:29
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
nálunk a bátyám nagymamája se akart öregek otthonába menni pedig a gondozását már nem bírtuk, aztán egyszer beszélt egy idős hölgyel aki egy ilyen helyen lakott és ő ódákat zengett neki a szociális otthonról, hogy az milyen jó, nincs egyedül és programok is vannak, ezután már meg se tudtuk volna akadályozni, hogy ne menjen be önként oda. csak valakinek meg kell győznie, hogy nem rossz hely az.
2011. nov. 14. 09:29
 20/41 A kérdező kommentje:

#18-nak:

Jár neki havonta 50 ezer forint összesen.

Én nem kapok utána semmit,állítólag azért,mert nem egyenesági rokonom.S az persze nem érdekli őket hogy őtis nekem kell gondoznom,nemcsak a mamát,aki után havi 20ezret kapok.Közgyógy egy ideig járt,de elvették.Mindkettőjüktől.

#19-nek:

Próbáltam énis már nagyon sokszor rábeszélni,de elnéz mellettem/felettem,és azt hajtogatja hogy ő nem megy sehova idézem"inkább itt döglök meg"...:(

Sajnos mindenhez ilyen a hozzállása.Arra sem méltat,hogy a neten megnézze a képeket az ilyen otthonokról.Nincs gyerekem,de szerintem öreganyám 3-at kitesz.

2011. nov. 14. 11:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!