Mennyire tartjátok távol a gyermeketeket a médiától?
És hogyan próbáljátok távol tartani őket?
Nem rég olvastam, hogy egy felmérés szerint a gyerekek 12 éves korukig több, mint 200 ezer erőszakos tettet látnak a tévében. Ugyanakkor a tévéérettség csak 10 éves kor körül alakul ki, addig nem értik meg, hogy mi miért történik.
Nem csak a japán akció-rajzfilmekről van szó, például a Tom és Jerry is gyakran mutat erőszakot.
Jaj már, egy egész generáció nőtt fel tom és jerryn, én is többek között és nem lettem agresszív sem soha és nem is gondoltam azt soha, hogy játszásiból a tesóm fejéhez vágom a vasalót, mert tom is azt tette:)
Nyilván én sem engedek híreket meg helyszínelőket nézni a gyermekemnek, de egy fifitől vagy bogyó és babócától mi baja lehetne? Pedig még csak 1 éves... Sőt számítógépen is nézi a gumumacit mert imádja és ha rettentő hisztis vagy fáradt, akkor csak az nyugtatja meg. Nem hiszem, hogy ettől deformálódna a lelki világa.
A saját szobájába nyilván nincs és nem is lesz tv egy jó darabig, így többé kevésbé akkor és azt néz amit mi engedünk neki.
De szerintem nem kell ezt túlparázni, ez a mai korral együtt jár, hogy már 4-5 évesen kezelik a mobilt és a számítógépet és otthon vannak a videók és miegyebek világába. ez egy ilyen generáció
Azért a Tom és Jerry-t ne hasonlítsd pl a való világhoz, és egyéb nyalánkságokhoz, amiket főműsoridőben adnak. Ezekből több mocskot tud tanulni a gyerek, mint egy viccesen agresszív meséből.
24/n
Nem az a lényeg hogy távol tartsd a gyereked a világtól, hanem hogy kritikus szemléletre neveld. Előbb utóbb úgyis szembesülnie kell a dolgokkal, és akkor már jobb előbb, a lényeg hogy megértse, és megtanuljon átlátni a dolgokon.
Szépen leírta a lényeget velem is ezt tették is ki tudom szűni mi káros és mi nem. Nem nézek VV-t és társait nem azért,mert tiltják,hanem mert tudom milyen moslék. 16/L
mivel nincs tv-nk, és nem is lesz, ezért jobban tudom majd szűrni, hogy mit néz meg.
ha igényességre neveled, akkor nem fogják lekötni a szennyműsorok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!