Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Véletlen folytán most derült...

Véletlen folytán most derült ki, hogy anyósom már 5 éve a lánya nevére iratta a lakását. Kíváncsi lennék más erre mit lépne?

Figyelt kérdés
Minket teljesen kihagytak belőle és lánya nevére iratta a lakását anyósom, ezt azzal indokolta miután kiderült, hogy ők ketten együtt lakják, együtt csináltak rajta kisebb-nagyobb felújításokat. Férjem erre egy szót sem szólt az anyjának, én meg ki vagyok akadva,- ha valakinek 2 gyereke van és az egyiket szó nélkül kihagyja az örökségből. Eddig sem kaptunk tőle semmi, de akkor ezután sem fogunk már!!
2011. nov. 11. 12:10
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy semmi közöm hozzá csak tudod, ha valakinek 2 gyereke van és az egyikre iratja mindenét az nálam brutálisan durva!!!Nekem is vannak gyerekeim és azért mert az egyik családot alapít azért még nem lesz kiközösítve!!
2012. febr. 29. 18:07
 32/39 anonim ***** válasza:
71%
Mennyit költött a lakásra? Támogatja anyagilag az anyósod? És ti mennyit költöttetek oda és segítitek e őt?
2012. febr. 29. 18:34
 33/39 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem meg nem durva, főleg nem brutálisan. Egy rohadt szót nem szólnál, ha ti lennétek a kedvezményezett, sőt fel lennél háborodva, mit pattogna a sógornőd.

Mamáméknál ugyanígy ment ez. Mamám a férjével már külön élt egy másik városban, az öccse otthon lakott az édesanyjukkal, odahozta a feleségét, oda született a lányuk. Az édesanyjuk a fiára hagyta a házat, de a mamám maga is így akarta, tudta, hogy így helyes; az öccse sokat dolgozott a házzal, és különben is: nekik addigra már volt saját lakásuk, nem volt miért hisztizni.

Szerinted az lenne a helyes, ha a férjed ellehetetlenítené a testvérét? Ragaszkodjon a jussához, adják a házat, aminek a fele árából feltehetően nem telne egy külön lakásra a testvérének. És eleve nem lenne korrekt a felét kapnia a férjednek, mert a nővéred nem csekély pénzt invesztált bele az évek során.

2012. febr. 29. 18:43
 34/39 A kérdező kommentje:
Egy 60 nm2 panelról van szó. Tapétázás , taposózás, a kis fürdő amit a panelra költöttek. Persze biztos ketten állták elvégre együtt élnek. Azzal is egyetértek, hogy nem járt volna férjemnek a fele, de azért az hogy semmi az a durva ebbe!!!!!Ajándékba kap 8 mill. értékű lakást.+berendezésekkel.
2012. febr. 29. 19:23
 35/39 anonim ***** válasza:
Ha el is tudnátok adni 8-ért, ami nem biztos, akkor járna négy, amiből levonódna a felújítás, a temetési költség fele, ha eladnátok, akkor az adó. Ha anyósról gondoskodni kell, nektek is be kéne szállni. Az a kevés összeg szerintem nem éri meg a marakodást.
2012. febr. 29. 19:29
 36/39 anonim ***** válasza:

Ajándékba kap

Nem ajándékba kapja

egyrészről évek óta fizeti a rezsit, felújítást

másrészről mikor kisnyugdíjas lesz gyógyszerek, felnőtt pelenka, az ápolása miatti munkabér kiesés, orvosok, nővérek borítékja ezek olyan költségek amik a lakás ára felett lesznek

2012. febr. 29. 22:02
 37/39 A kérdező kommentje:
Na azért anyósnak is van rendes nyugdíja tehát annyira eltartani nem kell.
2012. márc. 2. 16:58
 38/39 anonim ***** válasza:

Hiába pattogtok itt, a kérdezőnek tökéletesen igaza van. Elszégyellheti magát mélységesen mindenki, aki képes lenne hasonlóképpen eljárni a saját gyerekeivel.

Nagyon remélem, hogy egyszer őket is kiközösítik így anyagilag, majd akkor megtudják miről beszéltek.

2012. márc. 2. 18:15
 39/39 A kérdező kommentje:
köszi szépen! Igaz nem sokan de legalább valaki meg is érti miről beszélek!
2012. márc. 2. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!