Véletlen folytán most derült ki, hogy anyósom már 5
éve a lánya nevére iratta a lakását. Kíváncsi lennék
más erre mit lépne?
Figyelt kérdés
Minket teljesen kihagytak belőle és lánya nevére iratta a lakását anyósom, ezt azzal indokolta miután kiderült, hogy ők ketten együtt lakják, együtt csináltak rajta kisebb-nagyobb felújításokat. Férjem erre egy szót sem szólt az anyjának, én meg ki vagyok akadva,- ha valakinek 2 gyereke van és az egyiket szó nélkül kihagyja az örökségből. Eddig sem kaptunk tőle semmi, de akkor ezután sem fogunk már!!
Ez a lánya nevére iratta nem egészen egyértelmü: ha papiron eladta, vagy eltartási szerzödés alapján került a nevére, akkor megtámadhatatlan a dolog, ha ajándékozással, akkor meghatározott idö után lesz csak végleges, ezen belül megtámadható.
Viszont ha a lánya ott él, a költésegeket részben ö viselt, akkor jogos, hogy neki több jár belöle. Nektek meg eleve meg van oldva a lakhatásotok, nem értem, hogy miért irigykedtek.
2011. nov. 11. 13:27
12/39 anonim válasza:
Már elnézést, dei itt hol van ÖRÖKSÉG??? AMig az anya él, addig senki sem örökölhet utána, és szive joga a saját házával azt csinálni, amit akar, akár eladja, akár elherdálja, NEKTEK egyelöre semmi közötök hozzá.
Tessék addig várni, amig meghal az anyuka és csak utána kezdeni örökségen törni a fejeteket.
2011. nov. 11. 13:29
13/39 anonim válasza:
Tök mindegy ki hogy rendezte az életét, undorító dolog anyagi különbséget tenni a gyerekek között.
Felénk is divat volt ez, az egyik testvér dolgozott egész életében, spórolt,rá bárki számíthatott, a testvére egy nulla, egy házat nem tudott venni magának, sőt egy autót sem 50 év alatt, mert minden pénzét elk*rvázta, és akkor ő kapott mindent, mert neki nincs.
Ez rohadtul nem ilyen alapon működik, a gyerekeknek anyagilag is egyenlőnek kell lenni a szülők előtt.
2011. nov. 11. 13:43
14/39 anonim válasza:
Életében történt végrendelkezésnek, vagy akár ajándékozásnak is lehet titulálni az átiratást. Ha ajándékozás, akkor ciki de köteles rész sem jár a férjednek.
Egyébként pedig ha a férjedet ez nem zavarja, akkor nem igazán értem, hogy neked pedig mi közöd az egészhez...
2011. nov. 11. 14:32
15/39 anonim válasza:
Ha ajándékozás van a halálát bekövetkező 15 éven belül, akkor megtámadható. De azért gondolj bele, nektek van házatok, neki nincs és a pénzét is arra a lakásra költi. Gondolom anyukád úgy volt vele, hogy ő foglalkozik vele, költ a lakásra, de ha véletlenül meghalna, akkor csak a felét kapná, amiből már nem tudna venni magának. Egyébként pedig ez a férjed dolga nem a tiéd.
2011. nov. 11. 14:46
16/39 anonim válasza:
kérdező szerintem a hozzáállásod egyenesen gusztustalan. mit fáj neked, hogy kaptok-e anyóstól valamit? nem lehetsz ilyen pénzéhes, nektek van hol lakni. kipaterolnád a sógornődet? minek? hogy egy még nagyobb házad lehessen? és még furcsállod, hogy a férjed normális? komolyan hányinger.
2011. nov. 11. 15:11
17/39 anonim válasza:
Alapvetően nincs ebben semmi rossz, azt akarta csak, hogy mindkét gyerekének legyen otthona, ha ő meghal. Elítélendőnek csak akkor tartom, ha a férjed (illetve a családja) a közös otthonotok felépítéséhez nem járult hozzá, hanem a férjed egyszerűen a tiédbe költözött be, azaz válás esetén az utcán lenne. De feltételezem, erre gondolt volna anyósod is.
2011. nov. 11. 15:48
18/39 anonim válasza:
Ez szerintem undorító attól mert nektek már van házatok ugyanúgy megillet a ház fele. Attól, hogy most ti álltok jobban anyagilag ez korántsem biztos ,hogy így marad és lehet ,hogy egyszer nagyobb szükség lenne arra a pénzre mint a másik testvérnek.
2011. nov. 11. 15:58
19/39 anonim válasza:
Ha nektek már van házatok, mi a gondod? Utcára tetetnéd a pároddal a saját testvérét, mert neked fáj? Vagy ő is ennyire irigy lenne? Nézd, gondolom a sógornőd gondozni fogja helyettetek is az anyóst, ha már nagyon leromlik az állapota. Nem egy családban van rá példa, hogy az egyik testvér vállalja a gondozását, és cserébe övé lesz a lakás. Mivel az anyjával él, ő is tett bele abba a lakásba pénzt, többet, mint a férjed és te. Nem lenne fair, ha a fele nektek járna. Akkor lenne fair, ha anno ő is ugyanakkor kiköltözött volna és másutt élt volna.
2011. nov. 11. 17:38
20/39 anonim válasza:
Jogilag megteheti (mondjuk szemét húzás, ha egyébként nem tettetek neki keresztbe semmivel), nem lehet ellene semmit tenni. Én max. annyit tennék, hogy megmondanám az anyósnak a véleményemet, és hogy ezután ne várják a segítségemet és a társaságomat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!