Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám rávenni a fiamat...

Hogy tudnám rávenni a fiamat a tanulásra?

Figyelt kérdés
Igaz, már nem tanköteles, elmúlt 18 éves. Egyszerűen semmivel nem lehet rávenni a tanulásra, általánosban még úgy ahogy 2-es 3-assal átment mindig, 9.-től minden félévkor és év végén bukott, a pótvizsgán valahogy átrúgdosták. Soha nem tudott oda figyelni, sokszor láttam, amikor még alsós volt, csak ült, nézett ki az ablakon és mindenfelé járt az agya, csak oda nem, ahova kéne. Ha tanul is valamit, azt csak úgy tudja, hogy bemagolja szórol szóra, volt, hogy elolvastattam vele történelemből 2 oldalt 10x, hangosan, és semmit nem tudott belőle elmondani. Nagyon rossz feje van, ha be is magolja, 2-3 nap után már csak a felét tudja. Már próbáltam azt, hogy nem adok neki zsebpénzt ha nem tanul, azt mondta jól van, és elkezdett hétvégente dolgozgatni. Próbáltam azt, hogy kap egy motort, ha tanul, erre azt mondta, hogy annyit nem ér a tanulás, inkább dolgozik egy kicsit és vesz magának. 2 hét múlva már haza is állított valami nagy krosszmotorral. Most már ott tartunk, hogy hazajön, ledobja a táskáját, ebédel, és már megy is motorozni. Járt pszihológushoz is régebben, azt mondta a pszihológus, hogy nincsen semmi baja, csak nem akar. Ha rajta múlna már ki is iratkozott volna az iskolából. Májusban fog vizsgázni, kb 130 tételük lesz, amikor ezt megtudta akkor kijelentette otthon, hogy ezt ő biztos nem fogja megtanulni, ne nézzük hülyének, és úgy sem tudná, ha akarná sem. Mit csináljak? Mindent próbáltam már, de semmi. Van valaki hasonló helyzetben?
2011. nov. 10. 18:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most azt mondom (ismét mindenfajta rosszindulat nélkül!!!), hogy nem kell mindenkinek diploma ebben az országban, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Édesanyám 2 öccse sem akart tanulni, utálták az iskolát, egyikből kőműves lett, másikból festő, mindketten családban élnek, tisztességes, becsületes emberek, dolgoznak.

Pláne most, hogy millióan mennek feleslegesen egyetemre, nemsokára nagyobb szükség lesz a kétkezi munkásokra, mint valaha!

2011. nov. 10. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!