Szerintetek ez normális? Változhat még pozitív irányban?
Figyelt kérdés
A húgom hozzáment egy finn férfihoz, ennek már 3éve, boldogok, sikeresek, tényleg jó emberek,becsülöm őket. Lassan a gyermekvállalást tervezik, viszont a húgomnál valami nagyon furcsa dolgot tapasztalatok. És a legfurcsább,hogy nem indulatból mondja,hanem teljesen nyugodt, és némileg már az évek is megkapotatthatták benne a dolgokat, szóval ezért furcsa. Szeret minket a családját, nem szidja a magyarságot, viszont kiejelentette, hogy felveszi a férje állampolgárságát hamarosan, a gyereknek se akar kettősállampolgárságot. Mondom, ebben az a legfélelmetesebb, hogy nyugodtan mondja ezt,nem indulatból. Tudom, hogy itthon sok jót nem kapott, de akkor is furcsa nekem, persze az ő élete, csak nem tudom aggódnom kellene e érte vagy sem. A gyereknek azt mondta még nem tudja,hogy megtanítja e a magyart, az is elképzelhető, hogy finn-angol lesz az anyanyelve, mivel először azon a nyelven beszélgettek, Angliában ismerkedtek meg stb, és hogy a gyerek azzal úgyis több előnyt szerez majd a gyerek. Csak szerintem túl "hideg", furcsa hozzáállás ez? Viszont legalább elgondolkodott azon, hogy esetleg a magyart is megtanítja, anyanyelvként, tudom, hogy anno -talán most is?- imádta a magyar irodalmat.2011. nov. 6. 17:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!