Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik van többségben?

Melyik van többségben?

Figyelt kérdés
Melyik a gyakoribb eset? hogy a szülők támogatják a gyereküket hogy el tudjon költözni és segítenek neki elkezdeni az életet vagy csak kiteszik és boldoguljon, vagy lehúzzák?
2011. nov. 5. 12:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Mindkettőre ismerek példát, de nem tudom melyik a gyakoribb.

Nálunk például a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni semmit (sőt, ebből a szempontból inkább én segítem őket), de ha kell, bármikor jönnek és segítenek például a folyamatban lévő építkezésünkben.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy anyagilag stabil helyzetben van, amikor kirepül a családi fészekből. Szóval, ilyen helyzetben úgy gondolom, jó, ha valaki támogat és hát ki lenne alkalmasabb erre, ha nem a szülők. :)

2011. nov. 5. 12:37
 2/19 anonim ***** válasza:
Szerintem gyakrabb, hogy támogatják, mint hogy lehúzzák meg kitegyék. Azért egy szülő az szülő, nem hiszem, hogy olyan sokan lennének, akik ennyire genyák. Vagy csak én vagyok naiv.
2011. nov. 5. 12:42
 3/19 anonim ***** válasza:

Szerintem régebben inkább a szülők támogatták a gyerekeket, de jelenleg a szülők is nagyon meg vannak zuhanva anyagilag, és ahogy az előző válaszoló is írta, sokszor a gyerek segíti a szüleit lehetősége szerint. Persze ettől még a szülő is tud, csak legfeljebb tényleg nem anyagilag.

Legalábbis én így látom a környezetem alapján.

Itt viszont sok olyan szülőről olvasni a gyereke által, akikkel nem foglalkoznak, és inkább kidobnák. Szerencsére én ezt az oldalt nem tapasztaltam személyesen (sem barátok körül, sem máshol).

2011. nov. 5. 12:43
 4/19 anonim ***** válasza:
VaniliaHime, akkor én is. :)
2011. nov. 5. 12:43
 5/19 anonim ***** válasza:
Mikor én kirepültem otthonról még az esküvõben sem segitettek 1 Ft-tal sem. Mi viszont tamogatjuk a gyerekeinket, mert tudom mi mit éltünk at és nem szeretném, ha õk ugy kezdenék az életüket, mint mi annak idején.
2011. nov. 5. 12:47
 6/19 anonim ***** válasza:

Én mikor elköltöztem otthonról, nekem a szüleim sok mindenben segítettek (köztük a költöztetésben is, mivel másik városba költöztem). Az anyagiakkal tisztában vagyok, így pénzt sosem vártam el tőlük. Igaz, kaptam ezek ellenére is kisebb összeget. Két nővérem van, ők jóval idősebbek nálam, de mindegyiküknél segítségükre voltak a szüleim, ahogy az én esetemben is.

21/L

2011. nov. 5. 12:52
 7/19 A kérdező kommentje:
Jó azért hallani hogy vannak rendes szülők :) sajnos én többet láttam olyat hogy nem törődtek a gyerekkel, köztük vagyok én is :/
2011. nov. 5. 12:59
 8/19 anonim ***** válasza:

Nekem segítettek mindenben, bár anyagi szempontból előny volt, hogy nincs testvérem.

Az egyik nagyszülői örökségből vettek nekem egy lakást. Annyit fűztek, hozzá, idézem: "Egy befektetéssel akarunk elindítani az életben, vehettünk volna egy értékes festményt is, de abban nem tudnál lakni."

2011. nov. 5. 14:32
 9/19 A kérdező kommentje:
Az nagyon jó :)
2011. nov. 5. 15:02
 10/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon sok családban nem tudnak segíteni a gyereknek költözéskor. Nekem sem segítettek,se akkor sem most mert nincs miből. Szerintem meg ezt ne is várja el a gyerek,mert ha már úgy érzi felnőtt és egyedül akar élni akkor ne a szülei fizessék már az albit meg a kajáját.
2011. nov. 5. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!