Melyik van többségben?
Mindkettőre ismerek példát, de nem tudom melyik a gyakoribb.
Nálunk például a szüleim nem tudnak anyagilag támogatni semmit (sőt, ebből a szempontból inkább én segítem őket), de ha kell, bármikor jönnek és segítenek például a folyamatban lévő építkezésünkben.
Nem mindenki olyan szerencsés, hogy anyagilag stabil helyzetben van, amikor kirepül a családi fészekből. Szóval, ilyen helyzetben úgy gondolom, jó, ha valaki támogat és hát ki lenne alkalmasabb erre, ha nem a szülők. :)
Szerintem régebben inkább a szülők támogatták a gyerekeket, de jelenleg a szülők is nagyon meg vannak zuhanva anyagilag, és ahogy az előző válaszoló is írta, sokszor a gyerek segíti a szüleit lehetősége szerint. Persze ettől még a szülő is tud, csak legfeljebb tényleg nem anyagilag.
Legalábbis én így látom a környezetem alapján.
Itt viszont sok olyan szülőről olvasni a gyereke által, akikkel nem foglalkoznak, és inkább kidobnák. Szerencsére én ezt az oldalt nem tapasztaltam személyesen (sem barátok körül, sem máshol).
Én mikor elköltöztem otthonról, nekem a szüleim sok mindenben segítettek (köztük a költöztetésben is, mivel másik városba költöztem). Az anyagiakkal tisztában vagyok, így pénzt sosem vártam el tőlük. Igaz, kaptam ezek ellenére is kisebb összeget. Két nővérem van, ők jóval idősebbek nálam, de mindegyiküknél segítségükre voltak a szüleim, ahogy az én esetemben is.
21/L
Nekem segítettek mindenben, bár anyagi szempontból előny volt, hogy nincs testvérem.
Az egyik nagyszülői örökségből vettek nekem egy lakást. Annyit fűztek, hozzá, idézem: "Egy befektetéssel akarunk elindítani az életben, vehettünk volna egy értékes festményt is, de abban nem tudnál lakni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!