Nekünk kell fizetni a temetést, vagy az állam fizeti?
Úgy néz ki ,hogy apánk nemsokára meghal.
15 éve nem beszéltünk vele, mert rosszban vagyunk vele.
Mi hárman vagyunk testvérek.
Ugye nem nekünk kell fizetni a temetést?
Szerintem nektek. A legközelebbi hozzátartozóké lesz a feladat. Nem tudom, és nem is az én feladatom megítélni a nagyon rossz családi helyzeteteket, de valahol mégiscsak az apátok. Amennyiben meghalna, úgy az örökösök is ti lesztek.
Nem tudom, hogy miért nem beszéltek 15 éve, de nem lenne itt a helye a megbocsájtásnak? Nagyon szomorú dolog, amikor valaki egyedül, teljesen magára hagyva "megy" el. Persze az okokat ti ismeritek.
Ha meghal és 30napig nem jelentkeztek,akkor az önkormányzat megkeres titeket,mint legközelebbi hozzátartozót,hogy el kellene temetni. Ha ti nyilatkoztok, hogy ezt nem teszitek meg,akkor az önkormányzat köztemetéssel hamvasztva eltemeti,esetleg utána a hagyatéki eljárás során az önkormányzat benyújthatja az igényét.
De ha hárman vagytok,szerintem is illene eltemetni.
Amig van élö családtag, addig annak kell eltemettetni, az nem idnok, hogy nem tartjátok a kapcsolatot.
Az állam csak akkor temettet el valakit, ha nincs egyetlen hozzátartozója sem.
Ha elfogadjátok az örökséget, akkor nektek kell eltemettetni.
Ha nem fogadjátok el, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!