Ha ti nem akarjátok eltemettetni, szerintem -erre nem kötelezhetnek, mivel nem volt tartva a családi kötelék-, az államnak kötelessége. Én így tudom, de ez nem szentírás:)
2011. nov. 4. 17:38
2/16 anonim válasza:
Szerintem nektek. A legközelebbi hozzátartozóké lesz a feladat. Nem tudom, és nem is az én feladatom megítélni a nagyon rossz családi helyzeteteket, de valahol mégiscsak az apátok. Amennyiben meghalna, úgy az örökösök is ti lesztek.
Nem tudom, hogy miért nem beszéltek 15 éve, de nem lenne itt a helye a megbocsájtásnak? Nagyon szomorú dolog, amikor valaki egyedül, teljesen magára hagyva "megy" el. Persze az okokat ti ismeritek.
2011. nov. 4. 17:41
3/16 A kérdező kommentje:
Ja, öröklünk tőle egy hintaszéket, egy rossz tv-t stb. pff..
2011. nov. 4. 17:42
4/16 anonim válasza:
Ha meghal és 30napig nem jelentkeztek,akkor az önkormányzat megkeres titeket,mint legközelebbi hozzátartozót,hogy el kellene temetni. Ha ti nyilatkoztok, hogy ezt nem teszitek meg,akkor az önkormányzat köztemetéssel hamvasztva eltemeti,esetleg utána a hagyatéki eljárás során az önkormányzat benyújthatja az igényét.
De ha hárman vagytok,szerintem is illene eltemetni.
2011. nov. 4. 17:45
5/16 anonim válasza:
Amig van élö családtag, addig annak kell eltemettetni, az nem idnok, hogy nem tartjátok a kapcsolatot.
Az állam csak akkor temettet el valakit, ha nincs egyetlen hozzátartozója sem.
2011. nov. 4. 17:45
6/16 anonim válasza:
Ha elfogadjátok az örökséget, akkor nektek kell eltemettetni.
Ha nem fogadjátok el, akkor nem.
2011. nov. 4. 17:46
7/16 anonim válasza:
Érdeklődj az önkormányzatnál, Ha szükséges ők átvállalhatják a temetés egy részét. A hagyatéki tárgyalásra a közjegyzőnél szintén kérnek ellenszolgáltatást (35 000).
2011. nov. 4. 17:46
8/16 anonim válasza:
Egyenesági leszármazottja vagy. Ha csak hivatalosan örökbe nem adott, neked kell eltemettetni. Ha nem teszed, az állam kifizeti, aztán az APEH majd behajtja rajtad.
2011. nov. 4. 18:01
9/16 anonim válasza:
Úristen ne akarjátok már itt lelkiismeretfurdalást csinálni a kérdezőnek. Jaj szegény apja. Gondolom oka van annak, hogy 15 évig nem beszéltek, biztosra fogadom, hogy az apa elhagyta őket és nem is kereste. Ezek után pedig semmi nem kötelezheti őket, hogy foglalkozzanak vele. Ha egyedül megy el, akkor az is az ő baja, miért nem ápolt jó viszonyt a gyerekeivel.
2011. nov. 4. 18:51
10/16 anonim válasza:
Hátha van temetkezésre szóló biztosítása. Vagy esetleg a temetésre eltett pénze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!