Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogilag ki kell fizetnem a...

Jogilag ki kell fizetnem a temetést?

Figyelt kérdés
Apám halt meg, 25 éves vagyok, 20 éve kb.évente egyszer hallottam róla, abból sem volt köszönetem. Valami szociális otthonban élt, és azok akarják rám verni. Az orvosa azt mondta, hogy neki azt mondta az apám, hogy nincs rokona, és ennél maradjunk ha nem tudom kifizetni. Sajnos tényleg nem tudom, gyesen vagyok itthon, és akármilyen volt csak az apám, kifizetném ha megtehetném. Gyerektartást anyámnak sose fizetett. Tényleg rám terhelik?
2011. máj. 10. 14:16
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Ha te vagy az örököse, akkor igen. Maradt utána valami vagyontárgy, ingó, ingatlan?

Amúgy önkormányzatnál kérhetsz temetési segélyt, ha gyes-en vagy, simán meg is kapod.

Részvétem.

2011. máj. 10. 14:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyan a szociális helyzeted, az önkormányzatnál kérhetsz állami temetést. Sajnos, én is így temettem el az édesanyámat.
2011. máj. 10. 14:26
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem tudod kifizetni akkor az állam magára vállalja de ilyenkor nincs temetés és sírhely hanem elhamvasztják és urnába kerül amit esetleg át lehet venni és azt csinálsz vele amit akarsz.Az állam temetési szertartást és sírhelyet nem ad és nem kötelező temetni.
2011. máj. 10. 14:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha elutasítod az örökséget,akkor nem terhelik rád.
2011. máj. 10. 14:35
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Ha örökölsz utána, megérné eltemettetni.

Bár a temetési segéllyel nem mész messzire, 18ezer Ft-ot kaptam másfél éve...

Én hitelből temettetem el édesanyámat, mondjuk neked nincs érzelmi szál, de ha van apukádnak egy ház, vagy telek, vagy autó, v bármi, azt utána eladhatod.

De rád nem terhelhetik, csak olyan összegben, amit örökölsz utána. Tehát csak adósságot nem kaphatsz, legfeljebb egálra jön ki.

2011. máj. 10. 14:36
 6/8 anonim ***** válasza:
54%

Menj be a polg.mesteri hivatlab az anyakönyvvezetőhöz, és kérdezd ki a lehetőségekkel kapcsolatban. Biztos tud majd segíteni.

Üdv!

Lehet, hogy itt is tudnak segíteni:

[link]

2011. máj. 10. 14:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek!Sokat segítettetek. Örökségem biztos nem lesz, maximum tartozásokat hagyhatott volna rám. Szociális otthonban élt, biztos nem volt háza. Sajnálom azért, mert végül is csak az apám,és ha megtehetném biztosan kifizetném neki.Szerintem azért akarja ez az otthon rám terhelni, mert az apám ott élt, vállalták érte a felelősséget, valamint pénzt is vettek el tőle az ottlétért (utánanéztem hogyan működik ez a hely) ezáltal szerintem nekik kéne kifizetni, és próbálkoznak hátha rám tudják terhelni.
2011. máj. 10. 20:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Jól látod az otthon hozzáállását.
2011. máj. 10. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!