Hogy értessem meg a párommal hogy nem ér semmit?
Figyelt kérdés
Még majdnem év elején vettünk egy lakást. Sajnos nagyon lehalt volt az egész szinte alig volt benne valami. Ezért elkezdtük a felújítást. Sajnos gáz nincs és fűtés sincs. Ez egy tetőteres lakás. Fent 2 szoba van. Anyum adott nekünk hősugárzót amivel tudtuk azt a szobát fűteni amiben alszunk. Most vett a párom egy kályhát anyum mondta neki hogy nem fog vele semmit se érni, de a párom mondta, hogy jó lesz. Múltkor betüzelt, és hát én észre se vettem hogy fűtene. Csak körülötte volt meleg. De azzal a kifogással jött hogy csak azért mert hogy most keveset rakott bele. Ja és persze az alsó szinten csak úgy állt a füst. Mert hát ugye azt kikel nyitni mikor pakol bele az ember. És tegnap nagy felháborodással mondta hogy majd most vesz fát mert elege van mert nagyon drága a hősugárzó miatt a villany. De hiába mondom neki hogy semmi értelme az egésznek. Azt mondta hogy ha nem lesz fent meleg akkor majd felviszi a kályhát. Januárba érkezik a babánk. És én semmiképp nem akarom hogy felvigye mert még a végén füstmérgezésben halunk meg. De folyton jön a kifogásokkal. Lehet hogy megkérdezem anyum hogy ide költözhetnék-e majd a babával. Csak nem szeretnék anyumnak a terhére lenni. De lent meg megfázna és bármi baja történhetne a babának :(2011. nov. 4. 14:23
12/16 anonim válasza:
Egy ilyen kályha be tud füteni igen nagy lakteret is, ha füstöl és nem melegit, akkor hovjatok elöször kéménysepröt, másodszor eltart egy hétig is, mire felfüti a lakást.
13/16 anonim válasza:
Mikor probált begyujtani?napközben?
Nálunk nincs gond sem a kályhával sem a kéménnyel,de napközben még mi sem tudunk ugy begyújtani hogy ne füstöljön.Majd ha rendesen lehűl a levegő és lesz húzása akkor semmi gond,de addig mig kint ilyen meleg van addig nekünk is füstöl ha rárakunk.
14/16 anonim válasza:
Én 140 m2-t ( 2 félszint ) fűtök egy 8 KW-os Kamino öntöttvas kályhával. 22-23 fokot tudok csinálni, soha nem füstöl.
Nem tudom, hogy ti milyen kályhát vettetek, de vagy a kéménnyel vagy a kályha, esetleg a fa minőségével lehet probléma. Kérdezzetek meg valami hozzáértőt, mert a hősugárzóval nagyon el tudtok szaladni, iszonyatosan drága a villanyfűtés!
15/16 anonim válasza:
Szia! MI kályhával tüzelünk, jóval olcsóbb, mint a hősugárzó. Minálunk akkor szokott nagy füst lenni, ha túl sok gyújtóst teszünk be, ami nem túl száraz, valamint a kémény el van tömődve. Mi is új házat vettünk, s azért nincs nagy meleg, mert vagy több évig nem lett a ház begyújtva, s most idő kell, hogy felvegye a hőt. Sokat lehet spórolni a nyílászárókon, ha meg van oldva, hogy ne kivűlre tüzeljetek. Nekünk is hasonló kályhánk van, s nekünk vagy egy napos folyamatos tüzelés mellett , úgy hogy este nem tüzelünk, másnap is kellemes meleg van a házba.
16/16 anonim válasza:
Tavaly télen mi is így jártunk a kályhával, állt a füst a lakásban, ki is kellett mennünk, hát, nem volt kellemes. Hívtunk kéményseprőt, aki nem találta a megoldást. Aztán utána egy másik szakembert hívtunk, aki annyival megoldotta a dolgot, hogy az oldalán van egy "szellőző", onnan leszedte a fóliát és máris tökéletesen működött. Lehetséges, hogy a tiétek is el van záródva valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!