Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha az anyátok...

Mit tennétek, ha az anyátok kijelentené, hogy csak azért "tartanak", hogy besegíts a házimunkában?

Figyelt kérdés
Nekem ma megmondta anyám, hogy ezért tartanak. Hát, nem tetszett kifejezetten.
2011. nov. 4. 14:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hát az anyám is hasonló. Ő azt mondta egyik nap a barátnőjének, hogy nekem ez a munkám, hogy itthon üljek és vigyázzak a tesómra, mert nappalira járok. 20 éves vagyok egyébként, sose kérek tőle semmit, kap rám gyerektartást is apámtól. Ő tényleg úgy gondolkodik, hogy amiért én még nem dolgozom, hanem tanulok, tulajdonképp valami cselédféleség vagyok. Amúgy meg ő ragaszkodott annyira mikor elkezdtem a sulit, hogy iskolába járjak és ne dolgozzak...
2011. nov. 4. 15:51
 12/20 anonim ***** válasza:
43%

Nem segítek semmit? :D

Én járok a postára befizetni a csekkeket, én vásárolok be, a bankba is én járok el elég sűrűn, emellett szoktam segíteni takarítani is és a szemetet is én viszem le.

Ne haragudj, de ez a világ legtermészetesebb dolga. 20 éves vagyok, de nem csak Édesanyámnak, hanem a külvárosi nagynénikémnek is megcsinálom ezeket. Mibe telik suliba 10 perccel hamarabb eindul és lóvét levenni egy bankautomatából? Vagy mész barátokkal bulizni és leviszed a szemetet előtte?

Na, de tényleg óvatosan, a végén még karműtéted lesz a sok munkától...:)

2011. nov. 4. 17:15
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó, te igen nagyon egy anyucikislánya lehetsz.

Egy 17éves lánynak nem az a dolga, hogy naponta bevásároljon, elmenjen a postára, a bankba, takarítson(feltehetőleg nemcsak a saját szobáját, hanem az egész házat), szemetet levigyen és még tanuljon is meg még ilyeneket is mondjanak neki a "szülei", hogy azért tartunk, hogy dogozzá' helyettünk. Egy gyerek nem cseléd!!! Amint kiszabadulnék onnan, feléjük nem néznék soha többet.

2011. nov. 4. 17:28
 14/20 A kérdező kommentje:
Amúgy fiú vagyok :D
2011. nov. 4. 17:29
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem az a problémám, hogy besegítek, ez teljesen természetes. De amikor órák hosszára el kell ugranom hogy a szüleimnek ugráljak, merthogy "a benzin drága és te úgyis ráérsz" akkor utána baromira rosszul esik, hogy ahelyett, hogy "köszi", azt kapom, hogy, "ja megint le kellene ugrani a boltba, mert valamit elfelejtettem".
2011. nov. 4. 17:30
 16/20 anonim ***** válasza:
43%

17:28!

Hehe, igen anyuci kislánya vagyok, ebből csak a lány stimmel:) 14 éves korom óta csak látogatóba járok haza Anyuhoz... De mondd már el mibe telik le/kivinni a szemetet?:)

Az igaz, h a gyerek nem cseléd, és ha tényleg "úgyis van időd" alapon küldik el dolgokért, nem szabad belemenni a játékba, de egy kis rendrakásba még senki sem halt bele..

2011. nov. 4. 17:43
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon cuki a véleményed. Viszont a kérdezőnek nem az a baja, hogy néha le kell szaladni a szeméttel. Hanem, hogy ő csinálja meg a szülei feladatait (is).

Bocsi kérdező, azt hittem lány vagy.. Akkor még durvább, ha fiú vagy.

2011. nov. 4. 18:05
 18/20 anonim ***** válasza:
34%
Könyörgök mondd már el miért durvább! Esküszöm nem értem! Teljes mértékben kíváncsiságból kérdézem mi a gond azzal, hogy néha megkérnek valakit arra, hogy menjen el ide-oda. A kérdezőről nem tudjuk, hol és mennyit tanul, nem tudjuk mennyi szabad ideje van, de válaszaiból ítélve nem hülye, csak régen amikor még én voltam fiatal nem volt gond 1-2 helyre elugrani... (20 éves lány)
2011. nov. 4. 19:54
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj, ha segíteni kell a házimunkában, de az ember saját családja mondja már azt, hogy szeretünk és önzetlenül törődünk veled, ne azt, hogy haszonállatként tartunk.
2011. nov. 4. 19:56
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

82%

félreérted. nem az a gond, hogy el kell urania egy-két helyre, ne adj isten le kell vinnie a szemetet, stb.

egy családban mindenki vegye ki a részét a teendőkben, ezzel egyetértek veled. az a baj, h cserében így beszélnek vele, nem kellő szeretettel, empátiával vizonyulnak hozzá és ez joggal esik rosszul neki. lehet, hogy az anya nem akar semmi rosszat és számára ez csak egy szófordulat, de akkor nem elég intelligens ahhoz, h tudja, ezzel a szófordulattal megbántja a fiát. ez viszont nem jó. a kérdés pedig erre vonatkozott. gondolom neked sem esne jól, ha a sok segítségért cserébe ilyen hangnemben beszélnének veled. ő is csak ezt kifogásolja

2011. nov. 9. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!