Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudnánk csinálni, hogy ne...

Mit tudnánk csinálni, hogy ne legyen ez? Költözni nem tudunk. Hosszú. Csak értelmes válaszokat. Köszi.

Figyelt kérdés
Lassan 2 éve vagyok együtt a barátommal. Fél éve kb "odaköltöztem". Ezt úgy kell érteni, hogy amíg barátom dolgozik én hazajövök, és du együtt megyünk hozzájuk. (Most végeztem sulival, munkát keresek még). Mostanában észrevettem, hogy anyja egyre több bántó megjegyzést tesz rám/ránk. Múltkor szóba került gyermekvállalás. Már többször beszéltünk btommal róla, és mondta anyujának hogy szeretnénk babát a közeljövőbe. Anyja meg tök kikelt magából, hogy meg ne próbáljuk, mert ő nem fogja ezt a gyereket is pátyolgatni, meg felnevelni. (Itt tudni kell, hogy barátomnak már van egy gyereke, 16 évesen volt egy bnője aki azt hazudta neki hogy szedi a tablettákat, de közbe nem szedte, abortuszra meg nem lehetett rábeszélni, hogy akkor nem szenvedne a gyerek. És btom exe nem szerette kislányt, szóval btom anyuja nevelte szinte fel, erre mondta ezt) Na, de nem értem, hogy engem miért kell egy kalap alá venni vele?? Én ezt soha nem tenném meg, hogy kb odadobom másnak a gyerekem. A másik meg, hogy most munkanélkülin van (nem akar magának munkát keresni) és nem csinál otthon semmit azon kivül hogy megfőz meg "összetakarít". Barátom rákérdezett egyik nap hogy mert mivel tölti az idejét ha otthon nincs megcsinálva semmi? És akkor is elkezdett velünk kiabálni, hogy mert miért ne csinálna, hogy szerintünk ki takarít össze? Barátom mondta hogy 1-2 órás művelet. Mert volt amikor csak ketten voltunk, és nem szántunk rá több időt mégis rend volt. És akkor elkezdett minket osztani az anyja, hogy mert az meg is látszott amikor mi csináltuk, mert hogy szinte kifolytunk a szarból. oO Hozzáteszem, hogy múlt héten már nekem kellett kimosni, mert minden szennyes tartó tele volt, már tiszta zoknink nem volt... Én megszoktam magunk csinálni mindent, szóval nálunk nincs rendetlenség de mégis állandóan beszól valami miatt. Eddig nem szóltam semmit, tűrtem, de most már egyre jobban nem megy, nem szeretnék veszekedést, de ezt nem fogom sokáig bírni.
2011. nov. 4. 10:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
88%

Na, én most már tisztán látok, időben olvastam el a kiegészítést is. Nem lesz könnyű életed a jövendőbeli anyósoddal, nem könnyű eset, mint emberről, megvan a véleményem.

Ettől függetlenül amíg az Ő házában vagytok, Ő diktál. Ha cigánygyerekek potyognak az égből, neked azt is el kell viselned, amíg ott vagy.

2011. nov. 4. 12:33
 22/32 anonim ***** válasza:
72%
Mindketten dolgoztok. Nem értem, miért kell akkor az anyósod nyakán élni? Azért mert neki van lakása? Na ez az a szitu, amikor igazat adok azoknak, hogy minek mentél oda. Koloncnak? És mire akarsz gyereket szülni? Anyósod nyilván nem kedvtelésből van munka nélkül, tudod te egyáltalán, hogy egy középkorú embernek milyen nehéz manapság munkát találni? Anyósom is másfél évig volt munka nélkül és keresett, mégsem talált, mert 56 éves ember nem kell szinte sehová. Főz meg kitakarít? És ez semmi? Nem értem az ilyen embereket, hogy akkor az miért jó, hogy a lakásában laksz? Válaszolsz, hogy akkor miért laksz ott nála? Arra jó, hogy a helyet biztosítsa neked? No comment!
2011. nov. 4. 12:38
 23/32 anonim ***** válasza:
32%
Lehet hogy a te anyósod keresett munkát de ebben az esetben az övé nem. és ha már a fia szinte az összes pénzt odaadja akkor hagy legyen már joga kérdőre vonni hogy miért nem keres munkát meg hogy mit csinál.
2011. nov. 4. 12:58
 24/32 anonim ***** válasza:
86%

Nem vagy semmi kérdező.

Szerintem a fele nem igaz annak amit írsz.Azért jó volt az az ,,öreglány" amikor párod gyereke alatt a szaros pelenkát cserélte mi?Meg nevelte?

Valahogy az írásodból az is furcsa,hogy ti nevelitek és vigyáztok párod hugára?Akkor miért a nagymama nevelte az unokát?

Ha nem tetszik akkor létezik albérlet és el lehet oda szépen battyogni és élni az életet,hidd el hiába lesz pénz amiből qrvára nem jöttök ki de nem lesz házicseléd aki mosson főzzön-hiába ti kerestek lóvét.

2011. nov. 4. 14:44
 25/32 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem nem attól fél anyós, hogy megismétli magát a történelem, hanem nem akarja, hogy a nyakára szülj egy gyereket, 0 munkaviszonnyal. Gondolom szeretné, ha majd ti, a saját megteremtett közös életetekben terveznétek családot, mert akárhogy nézzük, ha oda szülöd hozzájuk, az már az ő felelőssége is. Elhiszem, hogy középkorú vagy idősebb nőként már nem hiányzik neki egy gyerek.

Ha nem tudtok különköltözni, egyelőre ne lakj ott sem, ezt tudom mondani. Nem mindig gázos a szülőkkel való együttélés, de a ti esetetekben igen. Ilyenkor kell mutatni, hogy felnőttek vagytok: oldjátok meg magatok. Ha nem megy, akkor addig törekedjetek rá, hogy sikerüljön.

2011. nov. 4. 15:00
 26/32 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező! 11:13-as válaszodra a reakcióm:

akkor a pasiddal van baj, töketlen! Ez esetben cs*szheted, nem fog elmenni otthonról, mert anyuci mindvégig zsarolni fogja érzelmileg, ez bevált trükk, nagyon sok fiún alkalmazzák a szülei. Ezért nem csak az anyóst kell okolni. Gondolom, rágod a párod fülét, hogy ez a hazaadós dolog milyen hülyeség. Ha mégsem hallgat rád, akkor sosem fog. És nem fog változni a helyzet.

Voltam ilyen szituban a párommal. A szülei évekig legombolták, mégis tele voltak adósságokkal és még azt képzelték, hitelt is vesznek a nevére. A bili kiborult, belátta, hogy nem hiába mondtam, hogy kihasználják, eljött otthonról. Együtt élünk. De benne eleve volt lázadás, csak nehéz volt határozott lépést kihozni belőle.

2011. nov. 4. 15:05
 27/32 anonim ***** válasza:
16%

bizonyitsd be ,hogy jo kislany vagy az annyanak, segits neki ahogy tudsz, legyel te a dolgos asszony a haznal

legyel figyelmes es kedves

ne torodj azzal, ha nem akarja eszrevenni vagy csunyan elutasitja, legy vele turelmes es kitarto

mindig mosolyogj

2011. nov. 4. 16:55
 28/32 anonim ***** válasza:
74%

ma 11.10-nek

Idézlek:

" Az egész világ tudja hogy a fiús anyák és az anyósok gyökerek,"

Na ezt a mondatot sértésnek veszem.(meg is sértődtem rendesen) 3 fiam van.Kettő menyem van.De SOHA egyik menyem sem mondott ilyet rám.Imádom őket,és ők is engem.

Felneveltem (még nevelek) 4 gyermeket,így bőven kijutott a sok gyereksírásból,balesetekből, betegségekből,kamaszkorból..Mindig úgy neveltem a fiúkat hogy önállóan legyenek,hogy tudjanak maguk dönteni,és becsületes emberek legyenek.Mindkét fiam olyan feleséget választott magának akikről még véletlenül sem tudnék rosszat mondani..Most le írhatnám neked,hogy mennyi mindenben segítjük,támogatjuk őket,de nem lenne fer,mert ez fordított helyzetben is így van..Mi is rengeteg segítséget kapunk tőlük..Amikor kiderült,hogy az egyik menyem babát vár,azt se tudtam hova legyek az örömtől..Még meg sem született de már akkor tudtam,hogy én csak nagymama leszek,de nem pótszülő..Az nem az én feladatom lesz,és tudtam hogy 100%-ban tökéletes anyuka lesz majd a menyem..Az unokám lassan 2 éves lesz..Az anyja csodálatosan neveli,és ha vannak is apróbb hibák akkor majd tanulnak belőle a fiatalok..Ahogy én is tettem anno annak idején..

Tudod miért van ilyen jó kapcsolat köztünk?? Mert felnőtt emberek,mert pontosan tudják mit akarnak az élettől,és mert nem a mi nyakunkba akarták az egész életüket varrni.Külön élnek,mégis egy nagy család vagyunk..

Szóval nem minden fiús anyuka gonosz..Ha meg így gondolod akkor soha ne szülj fiúkat mert te is egy gonosz gyökér leszel ahogy magad is mondod..

Kedves kérdező.

Neked annyit üzennék,hogy ha békét akarsz akkor éljetek külön..ez a legjobb megoldás..Amíg nem megoldható addig ne is tervezzetek babát..

2011. nov. 4. 20:38
 29/32 anonim ***** válasza:
4%
Jelen pillanatomban tartom a véleményem, majd ha találkozom veled hasonlóval akkor meggondolom és majd ha szülők fiút és nem leszek olyan mint a többség, akkor majd kiállok kiállok a fiús anyákért, írni bármit lehet. Ha úgy van ahogy írtad akkor legyél boldog jól csinálod, és akinek meg nem inge ne vegye magára...
2011. nov. 4. 21:03
 30/32 anonim ***** válasza:
6%
- 1 kiállok
2011. nov. 4. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!