Mit tudnánk csinálni, hogy ne legyen ez? Költözni nem tudunk. Hosszú. Csak értelmes válaszokat. Köszi.
Mondjuk én a kérdezőt is megértem, embere válogatja, amennyi ember annyi szokás, mondjuk amit csinál az anyósa az tipikus fiús anya viselkedés. Az én párom nálunk lakik mert az ő anyja szét akart választani stb. stb. hosszú. Nagymamámmal és anyukámmal élünk, párom eddig dolgozott leadott havi 60-at a többi maradt nála( 20) most nem dolgozik mert leépítés címszó alatt a fél gyárat elküldték ( 22 évesek vagyunk) én sem dolgozom mert a szakmámban sajnos nem lehet most elhelyezkedni de ezerrel rajta vagyunk munkakeresésen. Párom kapott múlthéten szülinapjára pénzt az apjától ( amúgy nem kap semmit egyiktől se, az apja akarná támogatni de anyucinak kell a pénz borra)az párom oda akarta adni mamámnak hogy addig is adjon valamit de nem fogadta el, anyum sem fogadta el, azt mondták mind2-en hogy akkor nekünk nem lesz és inkább tegye el. Pedig ők mosnak főznek takarítanak ránk. Na jó ezt ne értsétek úgy hogy mi kiskirályok vagyunk itt csak ezeket ők csinálják, mi meg vágjuk kint a fát télre, meg ellátjuk az udvart meg persze a saját szobánkat.
A kérdező leírja hogy maguknak takarítanak meg ha nincs otthon senki kitakarítanak és mégis be van szólva. Nos a mi szobánkon kívül mást mi sem takarítunk, mert azt megcsinálja más, ő csak délután megy oda és ott alszik miért takarítsa az egész házat? Főleg ha amúgy is megteszi ha nincs kitakarítva.
Abban egyetértek hogy az anyós ne magyarázzon hogy neki nincs munkája mert neki sincs sőt! nem is keres, a kérdező meg legalább igen.Azért gondolom a fia ad le a keresetéből nem csak úgy ingyen élnek. Nem tudom kommentelők ti mik vagytok (szakmailag) de igen nehéz most munkát találni.
Az ahogy ő ott van az nem odaköltözés mert van pár szennyes a tartóba, olyan mint ha délután átmenne és ott aludna reggelig.
Ahogy ő leírta a dolgokat csak egy szempont és az egész világ tudja hogy a fiús anyák és az anyósok gyökerek, azoknak semmi nem tetszik ha ki van nyalva a seg.gük ha nem. Mert ha takarítana az nem tetszene ahogyan csinálja ha nem akkor az a baj ha meg hozzányúl valamihez ott akkor meg mit képzel magáról hogy hozzányúl ami az övé. nekik nem lehet megfelelni.
Itt az lenne a megoldás hogy amikor találsz munkát elmentek egy kisebb albérletbe ahol nem olyan drága a bérleti díj és mellette tudtok félretenni.
A gyerekkérdést hanyagoljátok mert úgy ne szülj hogy az anyósodnál laktok, pokol lesz az életed. Főleg mert hogy beleszól mindenbe amit te épp nem úgy akarsz csinálni mint ahogy ő tette. vagy menjetek hozzátok ha lehet vagy egyszerűen ne szülj addig míg a gyerekednek nem tudsz normális otthont biztosítani normális anyagi háttérrel. Fel is kell nevelni, nem olcsó mulatság.
Amúgy arra én is kíváncsi lennék hogy hány évesek vagytok ha 16 évesen volt a párodnak gyereke és azt már felnevelték.
kérdező jobban járnál ha leállítanád magad és nem lázadnál, mert ugye a válaszokat úgy kaptad, hogy kihagytál belőle információkat, mégis hogy gondoltad, hogy mindenki bele lát a fejedbe és hozzáteszi azt amit te még gondolsz
ha meg annyira szar akkor menjetek el albérletbe
jah és vigyáztok a kis hugira, igen ám de ő meg felnevelte a kicsi fia kis lányát
Talán akkor részletesen kellett volna leírnod a dolgokat, mert apró részletek is sokat számítanak abban, hogy az embereknek milyen véleménye alakul ki.
Nos, mivel 8 ember szinte ugyanazokat írta le, nehogymár mi legyünk a hibásak azért mert te pár dolgot kihagytál a sztoriból....
Én akkor is azt mondom, hogy több generáció ne éljen együtt, az a normális ha egy pár él együtt kettesben majd amikor anyagilag és a kapcsolat is úgy áll akkor jöhet a gyerek. Az idősebbnek sokkal nehezebb alkalmazkodni a fiatalok életviteléhez, de gondolom ezt senki nem is várja el tőlük, a saját lakásukban hagy csináljanak már azt amit szeretnének...
Nem kell ide anyós, meg még vagy 6 családtag. Most vagy akartok saját családot vagy nem. A mamát meg úgyis pénzelitek, meg kell vele beszélni, hogy vagy kezdjen magával valamit mert ti elakartok költözni, vagy megegyeztek és mindenki enged egy kicsit a maga igazából aztán együtt éltek.
Továbbra sem értem mi a gondod. Idegesít a rendetlenség? Takaríts. Gondolom az anyós azért nem takarít, mert őt nem idegesíti. Kétlem, hogy befogott volna. Te költöztél oda önszántadból, ha nem tetszik, költözz el. Odamentél koloncnak, ahelyett, hogy inkább gyűjtögetnétek közös albérletre, meg dolgoznál te is.
Az meg, hogy nem akarja, hogy még egy gyereket neki kelljen felnevelni, teljesen jogos. Gyereket akkor kell majd szülni, ha majd annyira felnőttek lesztek, hogy eltartjátok magatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!